Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

de mirela0911 in Porc, 3 Dec 2023 | 3674 vizualizari

 

Am gatit cotletul in sos cu ciuperci si a iesit o bunatate. Se stie ca aceasta carne este slaba, nu este suculenta deloc, dar in aceasta combinatie a iesit pe gustul tuturor.
Pentru Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor sunt necesare urmatoarele ingrediente: cotlet porc, unt, ceapa, ciuperci, smantana, usturoi.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor
  • 700 g cotlet de porc
  • sare
  • piper
  • 50 g unt
  • 1 ceapa alba
  • 1 conserva ciuperci taiate
  • 400 ml smantana pentru gatit
  • sare, piper dupa gust
  • 2-3 catei de usturoi (optional)
  • cartofi aurii pentru garnitura
  • patrunjel verde tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor:

Iata cum se prepara Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

Se spala cotletul, se sterge cu prosoape de hartie si se taie felii potrivit de groase. Se condimenteaza cu sare si piper. 

Intr-o tigaie se pun 25 g de unt la topit. Dupa ce s-a incins, se asaza bucatile de carne in tigaie si se lasa sa se caleasca pe ambele parti, pana devine carnea alba. Se scot bucatile de carne pe o farfurie si se lasa deoparte.

In aceeasi tigaie se pune restul de unt si se lasa sa se topeasca. Ceapa curatata si spalata se taie in felii si se pune in tigaie. Se lasa sa se caleasca pana devine translucida. Intre timp se scurg ciupercile si se taie in bucati mai mici. Se pun si acestea peste ceapa si se lasa impreuna 2-3 minute, adaugand sare si piper dupa gust. Se toarna apoi smantana de gatit, se lasa sa dea cateva clocote la foc mic, se mai potriveste gustul cu sare si piper daca este nevoie, dupa care se stinge focul. Tot acum se adauga si usturoiul pisat sau taiat feliute mici.

Intr-o tava se asaza bucatile de cotlet apoi se toarna sosul peste carne. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa pana incepe sa prinda o culoare aurie, in jur de 20-30 de minute, in functie de cuptorul fiecaruia. Se verifica din cand in cand.

Intre timp se pregateste garnitura de cartofi sau orice alta garnitura preferati.

Cand este gata, se serveste carnea alaturi de garnitura si presarat deasupra patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Escalop de porc cu ciuperci brune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tochitura olteneasca