Iata o reteta simpla pentru a pregati pui prajit acasa, similar cu cel de la KFC. Aceasta reteta de Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa va oferi o crusta crocanta si pui fraged, la fel ca in faimosul restaurant de fast-food.
Mod de preparare Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa
Marinarea puiului:
Intr-un bol, adauga laptele batut sau iaurtul si scufunda bucatile de pui in acest amestec. Lasa-le la marinat timp de minimum 1 ora, de preferat peste noapte in frigider. Aceasta ajuta la fragezirea carnii.
Pregatirea ingredientelor uscate:
Intr-un bol separat, amesteca faina, amidonul de porumb, sarea, piperul, boiaua, praful de usturoi, praful de ceapa, cimbrul, oregano si pudra de mustar.
Prepararea crustei:
Scoate puiul din marinada si scutura-l usor pentru a elimina excesul de lapte batut. Bate ouale intr-un alt bol.
Treci fiecare bucata de pui prin amestecul de faina, apoi prin oua, si din nou prin amestecul de faina, apasand usor pentru a se lipi bine condimentele si crusta.
Prajirea:
Incinge uleiul intr-o tigaie adanca sau intr-un friteuza la 170°C - 180°C.
Prajeste puiul in transe pentru aproximativ 6-8 minute pe fiecare parte, pana cand devine auriu si crocant.
Scoate puiul pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Servire:
Serveste puiul prajit cu sosurile tale preferate si o garnitura de cartofi prajiti sau salata. Recomandam si pilaf de pui.
Aceasta este o versiune de casa a celebrului pui prajit KFC, cu o crusta crocanta si aromata.