Tarta cu branza si sunca

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 18 Aug 2011 | 14003 vizualizari

 

De cand am vazut tarta cu branza la Ruxy am ramas cu gandul la ea, asa ca am facut si eu dar putin diferit. A iesit o tarta cu branza si sunca super buna!

 

INGREDIENTE

  • Pt .blat:
  • 250g faina
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lgt rasa sare
  • Pt umplutura:
  • 250g branza burduf
  • 150g branza de vaca framantata
  • 200 g smantana
  • 3 oua
  • 150g sunca
  • sare, piper
  • 1 ardei capia
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si sunca:

Preparare tarta cu branza si sunca

Se cerne faina intr-un vas impreuna cu sarea. Untul se taie cubulete si se framanta cu degetele pana devine un aluat nisipos. Se adauga oul batut usor si apa si se framanta obtinand un aluat elastic, omogen. Se da la rece pentru o jumatate de ora.

Cele doua feluri de branza (cea de vaca am primit-o de la o matusa - foarte buna branza) se amesteca cu smantana, se condimenteaza cu sare si piper dupa preferinte, se adauga galbenusurile, sunca taiata cubulete iar la sfarsit se amesteca usor cu albusurile batute spuma.

Aluatul se intinde intr-o foaie, se imbraca forma de tarta cu tot cu pereti, se inteapa cu furculita blatul si se toarna compozitia de branza. Deasupra se aranjeaza felii de ardei. Se da la cuptor la foc potrivit pentru 40 minute.

Tarta cu branza si sunca se serveste atat calda cat si rece. Este delicioasa!

Mersi Ruxy pentru idee.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si sunca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Borek cu branza