De cand am vazut tarta cu branza la Ruxy am ramas cu gandul la ea, asa ca am facut si eu dar putin diferit. A iesit o tarta cu branza si sunca super buna!
Preparare tarta cu branza si sunca
Se cerne faina intr-un vas impreuna cu sarea. Untul se taie cubulete si se framanta cu degetele pana devine un aluat nisipos. Se adauga oul batut usor si apa si se framanta obtinand un aluat elastic, omogen. Se da la rece pentru o jumatate de ora.
Cele doua feluri de branza (cea de vaca am primit-o de la o matusa - foarte buna branza) se amesteca cu smantana, se condimenteaza cu sare si piper dupa preferinte, se adauga galbenusurile, sunca taiata cubulete iar la sfarsit se amesteca usor cu albusurile batute spuma.
Aluatul se intinde intr-o foaie, se imbraca forma de tarta cu tot cu pereti, se inteapa cu furculita blatul si se toarna compozitia de branza. Deasupra se aranjeaza felii de ardei. Se da la cuptor la foc potrivit pentru 40 minute.
Tarta cu branza si sunca se serveste atat calda cat si rece. Este delicioasa!
Mersi Ruxy pentru idee.