Aluat fraged pentru tarte aperitiv

de Ina in Aperitive / Garnituri, 1 Ian 2017 | 21814 vizualizari

 

Reteta preluata de la Violeta Postolache, careia-i multumesc :-*
Se obtin cosulete fragede si aerate ce se pot umple cu orice combinatii de creme/salate pentru aperitive.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 125 gr unt rece
  • 50 ml apa foarte rece
  • un ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat fraged pentru tarte aperitiv:

Untul rece se taie bucati si impreuna cu oul, faina si apa rece se amesteca foarte bine (eu am folosit robotul) pana ce untul este incorporat complet in aluat. 

Obtinem o bila de aluat pe care o pastram cel putin o ora in frigider.

Scoatem aluatul si pe masa infainata il intindem intr-o foaie, nu foarte subtire.

Decupam aluatul in cercuri sau ne folosim de marginea formelor de tarta . Asezam fiecare cerc/ floare de aluat direct in forma de tarta. Presam cu degetele toata suprafata pentru a lua forma tavitelor de tarta.

Intepam aluatul pe toata suprafata cu o furculita ca sa nu se umfle la copt ( partea asta am uitat s-o fac, dar m-am descurcat cu ele si umflate :))  ). 

Coacem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, circa 15-20 minute, pana devin usor aurii si se desprind foarte usor de peretii formelor. 

Le lasam sa se raceasca cu fata in jos ca sa isi pastreze forma.

Cand s-au racit complet, le putem umple cu diverse creme/salate.

TIPS-URI

1

Nu vom unge formele cu grasime, intrucat aluatul contine destul unt cat sa nu se lipeasca de peretii acestora.

2

Violeta spune ca putem pastra cosuletele la congelator chiar si o luna, eu le-am umplut in aceeasi zi pe toate :)

3

Am postat o poza cu tarta in sectiune, pentru a se observa straturile aerate din aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat fraged pentru tarte aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gustare pentru udatori