Cartofii se pun la fiert in apa cu sare si cateva fire de patrunjel verde.
Cotletul de porc se feliaza in 3 bucati mai groase.
Condimentati feliile de carne cu sare si chilli.
Infierbantati intr-o tigaie uleiul si untul.
Iata cum se prepara Reteta de cotlet de porc cu salvie, unt si...
Iata cum se prepara Reteta de felii de vitel cu ciuperci si cascaval:
Feliile de carne se subtiaza cu batatorul de snitele .
Se condimenteaza cu sare,rozmarin si piper negru macinat .
Se trec bucatile de carne prin faina alba si se prajesc usor pe ambele parti in tigaia cu ulei ....
Se portioneaza carnea in bucati potrivite si cartofii se taie cuburi .
Ceapa si rosiile se taie rondele .
Intr-un vas se pune carnea si cartofii si se condimenteaza cu sare , piper , oregano , mustar .
Amestecati totul impreuna cu uleiul de masline ,...
Carnatii se feliaza si se pun la prajit in ulei.
Ceapa trebuie maruntita .
Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se condimenteaza cu pasta de ardei iuti , si boia .
Adaugati pasta de kapia si amestecati .
Turnati cam 1 l apa . Puneti foaia de dafin .
Cartofii...
Cum se prepara Rata cu cartofi la cuptor reteta simpla si gustoasa
Bucatile de carne se spala si se tamponeaza sa nu aiba deloc umiditate .
Curatati cartofii si taiati rondele .
Se incinge o tigaie antiaderenta .
Cand tigaia este fierbinte se pun bucatile de carne cu pielea in jos sa...
Varza se taie fideluta, ceapa se toaca marunt. Rosia se marunteste.
Sunca se taie marunt si se prajeste impreuna cu ceapa pana cand ceapa devine sticloasa .
Puneti la calit varza cruda.
Sarati, puneti boiaua de ardei , rosia tocata si amestecati .
Se pune...
Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.
Imi plac sa ii tai nu foarte mari. In timpul fierberii se vor sfarama pe margini si vor forma un sos gustos .
Carnatii se taie rondele si se prajesc in ulei ca sa elibereze mai bine din aroma lor ,
Cand carnatii incep sa...
Feliile de carne se sareaza si se pipereaza .
Ungeti feliile de ceafa cu rosii pasate proaspete pe ambele parti.
Puteti inlocui rosiile pasate proaspete cu ketchup sau cu pasta de rosii.
Presarati pe ambele parti ale carnii , maghiranul maruntit.
Treceti...
Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi.
Introduceti cartofii in cuva aparatului de gatit si ii amestecati cu putin ulei, 100 ml apa, patrunjel verde tocat si ii sarati.
Pieptul de pui se taie in jumatati si se spala.
Fiecare bucata de carne se inteapa cu...
Bucatile de carne se taie bucati mai groase. Grosimea poate fi cam 2 cm .
Carnatul se portioneaza de lungimea unui deget .
Cartofii se curata , se spala si se taie . Se toarna deasupra apa rece pana in momentul fierberii .
Asezati in tava bucatile de carne si printre...
Legumele se curata si se spala.
Taiati cubulete toate legumele si le caliti in ulei .
Carnea se spala si se feliaza in bucati de marime potrivita .
Puneti tot acum foaia de dafin pentru ca isi va lasa mai bine aroma prin prajire .
Adugati pasta de ardei si cea de...
Pulpa de porc se taie felii si se bate cu batatorul de snitele .
Bucatile de carne se presara pe ambele parti cu usturoi granulat .
In acelasi timp le sarati si le condimentati cu piper negru macinat .
Ouale se sparg fiecare separat pentru a se verifica...
Carnea se taie felii si se bate usor cu batatorul de snitele .
Cartofii se curata , se spala si se increasta la distanta de cate 1 cm .
Morcovii se curata si se taie rondele .
Usturoiul se curata si se taie in feliute fine.
Se pune carnea in tava...
Legumele se curata si se maruntesc .
Sotati legumele in ulei .
Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pune pieptul de pui taiat marunt .
Puneti boia si amestecati . Imediat se pune apa cat sa acopere carnea si se fierbe inabusit jumatate de ora .
Rosiile...
Legumele se curata si se spala.
Carnea se taie in portii mari.
Ceapa se taie marunt. Se maruntestesc rosiile. Ardeii se taie cubulete.
Sarati carnea de berbecut.
Sotati ceapa si ardeiul in untura de porc.
Adugati carnea si o lasati sa se inabuse...
Bucatile de ceafa se condimenteaza cu piper negru macinat, chilli dat prin rasnita, o parte din usturoiul pisat , frunze de salvie maruntita si sare .
Daca faceti din timp aceasta operatiune , pastrati carnea la rece . Va fi mai gustoasa
Cartofii se...
Bucatile de carne se spala bine si se sareaza, se presara cu boia, chimen macinat si piper.
Costita a fost feliata bucati cam cat palma dar pulpa a fost lasata intreaga .
Deasupra se toarna vinul si se lasa la marinat peste noapte .
De cate ori va amintit...
Ciolanul de porc, proaspat, bine spalat, se sareaza, apoi se pune in vasul ceramic Crock Pot.
Ceapa, rosiile si usturoiul se feliaza si se distribuie peste ciolan.
Ungeti ciolanul pe deasupra cu pasta iute de ardei.
Presarati cimbru peste tot.
Nu este...
Ceafa de porc se feliaza in bucati grosute .
Condimentati carnea cu boiadulce , cea afumata , cimbrisor , piper , pasta de ardei si sare .
Masati carnea si o lasati la rece cateva ore . La mine a stat cam vreo 6 .
Se pune carnea intr-o tava mare .
Printre feliile...
Pieptul de pui se sareaza si se maseaza bine cu zeama de la o lamaie .
Se condimenteaza in continuare cu roszmarin si usturoi granulat .
La urma se unge cu pasta iute de ardei si putin ulei , apoi se maseaza din nou bine.
Se poate lasa pieptul de pui la marinat la rece...
In prima faza am sarat costitele si le-am condimentat cu cimbrisor , piper cu lamaie si fulgi de chilli .
Am turanat pe deasupra o9 bere neagra irlandeza .
Am lasat sa se marineze la rece timp de cateva ore .
Inainte de a pleca la drum am re-codimentat costita cu...
Legumele se curata si se spala .
Ceapa se taie cubulete . Restul legumelor se taie marunt sau dupa preferinta .
Sotati tote legumele inclusiv usturoul maruntit in ulei .
Adugati pieptul de pui spalat si taiat cuburi .
Cand pieptul de pui se albeste se aduga...
Carnea de caprior se sareaza, se pipereaza.
Se pune uleiul in cuva aparatului si se prajeste carnea usor pe toate partile .
Se toarna o cana cu apa deasupra si se pun foile de dafin ,otetul de afine, usturoiul , boiaua dulce si rozmarinul .
Se...
Costitele de porc se spala si se pun intr-o cratita mare.
Se sareaza. Se pun foile de dafin, cepele intregi si crengutele de cimbru.
Se toarna deasupra berea si apa cat sa le acopere.
Se fierb costitele cam o ora, sub capac.
Opriti fierberea si le scurgeti de lichid...
Costita de miel se curata, se spala si se taie in doua.
Se pregateste intr-o oala vin, foaie de dafin, sare si cateii de usturoi.
Se pune la fiert costita in oala pregatita.
Tot acum introduceti la fiert si jumatate din tarhonul verde.
Cand carnea incepe sa se...
Cotletul de porc se inteapa pe lungime in doua-trei locuri cu ajutorul unui cutit bine ascutit .
In aceste deschizaturi se indeasa bine , felii de morcovi , ceapa , ceapa verde si patrunjel .
Carnea se sareaza si se condimenteaza cu zaatar, usturoi granulat si fulgi de...
Legumele se curata si se spala .
Carnea de vacuta se pune sa stea o ora in apa rece sa iasa sangele din ea .
Aceasta operatiune se face pentru a obtine o zeama de carne clara in cazul in care se prepara supa .
Puneti la fiert pentru inceput carnea de vacuta impreuna cu foaia...
Carnea de purcel era o bucata banala de carne care la inceput nu-mi spunea mare lucru .
Am tras cu ochiul la proviziile de legume congelate care trebuiau folosite rapid pentru ca urmeaza sezonul plin al legumelor proaspete .Mazarea si morcovii parca erau pe gustul meu .
Bucata de...
Pieptul de rata se pune in apa cu sare si o crenguta de rozmarin timp de 24 ore.
Intai am incalzit apa sarata impreuna cu o crenguta de rozmarin pentru a se dizolva si aroma saramura.
Dupa racire se pune carnea in saramura. In anotimpul cald se tine saramura cu...
Usturoiul si ceapa verde se taie marunt.
Carnea tocata se amesteca cu restul ingredientelor date : ceapa, usturoi , sare, zaatar, patrunjel, ou si pesmet.
Nu aruncati coditele fragede de patrunjel verde, acestea se toaca si se folosesc la diverse preparate .
Omogenizati amestecul pentru...
Reteta de cotlet de porc cu salvie, unt si cartofi
Cartofii se pun la fiert in apa cu sare si cateva fire de patrunjel verde. Cotletul de porc se feliaza in 3 bucati mai groase. Condimentati feliile de carne cu sare si chilli. Infierbantati intr-o tigaie uleiul si untul. Iata cum se prepara Reteta de cotlet de porc cu salvie, unt si...
Reteta de felii de vitel cu ciuperci si cascaval
Iata cum se prepara Reteta de felii de vitel cu ciuperci si cascaval: Feliile de carne se subtiaza cu batatorul de snitele . Se condimenteaza cu sare,rozmarin si piper negru macinat . Se trec bucatile de carne prin faina alba si se prajesc usor pe ambele parti in tigaia cu ulei ....
Kleftiko de miel cu cartofi
Se portioneaza carnea in bucati potrivite si cartofii se taie cuburi . Ceapa si rosiile se taie rondele . Intr-un vas se pune carnea si cartofii si se condimenteaza cu sare , piper , oregano , mustar . Amestecati totul impreuna cu uleiul de masline ,...
Tocana de cartofi si carnati de casa
Carnatii se feliaza si se pun la prajit in ulei. Ceapa trebuie maruntita . Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se condimenteaza cu pasta de ardei iuti , si boia . Adaugati pasta de kapia si amestecati . Turnati cam 1 l apa . Puneti foaia de dafin . Cartofii...
Rata cu cartofi la cuptor reteta simpla si gustoasa
Cum se prepara Rata cu cartofi la cuptor reteta simpla si gustoasa Bucatile de carne se spala si se tamponeaza sa nu aiba deloc umiditate . Curatati cartofii si taiati rondele . Se incinge o tigaie antiaderenta . Cand tigaia este fierbinte se pun bucatile de carne cu pielea in jos sa...
Mancare de varza cu sunca
Varza se taie fideluta, ceapa se toaca marunt. Rosia se marunteste. Sunca se taie marunt si se prajeste impreuna cu ceapa pana cand ceapa devine sticloasa . Puneti la calit varza cruda. Sarati, puneti boiaua de ardei , rosia tocata si amestecati . Se pune...
Tocanita de cartofi cu carnati proaspeti de porc
Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Imi plac sa ii tai nu foarte mari. In timpul fierberii se vor sfarama pe margini si vor forma un sos gustos . Carnatii se taie rondele si se prajesc in ulei ca sa elibereze mai bine din aroma lor , Cand carnatii incep sa...
Ceafa de porc cu maghiran, la cuptor
Feliile de carne se sareaza si se pipereaza . Ungeti feliile de ceafa cu rosii pasate proaspete pe ambele parti. Puteti inlocui rosiile pasate proaspete cu ketchup sau cu pasta de rosii. Presarati pe ambele parti ale carnii , maghiranul maruntit. Treceti...
Piept de pui impanat, la Multicooker 5 in 1 Digital 5,6 l Crock Pot-reteta nr.1900
Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Introduceti cartofii in cuva aparatului de gatit si ii amestecati cu putin ulei, 100 ml apa, patrunjel verde tocat si ii sarati. Pieptul de pui se taie in jumatati si se spala. Fiecare bucata de carne se inteapa cu...
Friptura de Craciun
Bucatile de carne se taie bucati mai groase. Grosimea poate fi cam 2 cm . Carnatul se portioneaza de lungimea unui deget . Cartofii se curata , se spala si se taie . Se toarna deasupra apa rece pana in momentul fierberii . Asezati in tava bucatile de carne si printre...
Tocanita cu ce ai
Legumele se curata si se spala. Taiati cubulete toate legumele si le caliti in ulei . Carnea se spala si se feliaza in bucati de marime potrivita . Puneti tot acum foaia de dafin pentru ca isi va lasa mai bine aroma prin prajire . Adugati pasta de ardei si cea de...
Snitele pufoase cu usturoi
Pulpa de porc se taie felii si se bate cu batatorul de snitele . Bucatile de carne se presara pe ambele parti cu usturoi granulat . In acelasi timp le sarati si le condimentati cu piper negru macinat . Ouale se sparg fiecare separat pentru a se verifica...
Vacuta cu cartofi si usturoi, la tava
Carnea se taie felii si se bate usor cu batatorul de snitele . Cartofii se curata , se spala si se increasta la distanta de cate 1 cm . Morcovii se curata si se taie rondele . Usturoiul se curata si se taie in feliute fine. Se pune carnea in tava...
Tocanita din piept de pui, cu rosii cherry si busuioc
Legumele se curata si se maruntesc . Sotati legumele in ulei . Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pune pieptul de pui taiat marunt . Puneti boia si amestecati . Imediat se pune apa cat sa acopere carnea si se fierbe inabusit jumatate de ora . Rosiile...
Tocana de berbecut cu cartofi
Legumele se curata si se spala. Carnea se taie in portii mari. Ceapa se taie marunt. Se maruntestesc rosiile. Ardeii se taie cubulete. Sarati carnea de berbecut. Sotati ceapa si ardeiul in untura de porc. Adugati carnea si o lasati sa se inabuse...
Ceafa de porc cu salvie si cartofi, la cuptor
Bucatile de ceafa se condimenteaza cu piper negru macinat, chilli dat prin rasnita, o parte din usturoiul pisat , frunze de salvie maruntita si sare . Daca faceti din timp aceasta operatiune , pastrati carnea la rece . Va fi mai gustoasa Cartofii se...
Miel noaten cu ciolan afumat, la cuptor
Bucatile de carne se spala bine si se sareaza, se presara cu boia, chimen macinat si piper. Costita a fost feliata bucati cam cat palma dar pulpa a fost lasata intreaga . Deasupra se toarna vinul si se lasa la marinat peste noapte . De cate ori va amintit...
Ciolan proaspat de porc cu mazare verde, in vas ceramic Crock Pot
Ciolanul de porc, proaspat, bine spalat, se sareaza, apoi se pune in vasul ceramic Crock Pot. Ceapa, rosiile si usturoiul se feliaza si se distribuie peste ciolan. Ungeti ciolanul pe deasupra cu pasta iute de ardei. Presarati cimbru peste tot. Nu este...
Ceafa de porc ca la Cluj
Ceafa de porc se feliaza in bucati grosute . Condimentati carnea cu boiadulce , cea afumata , cimbrisor , piper , pasta de ardei si sare . Masati carnea si o lasati la rece cateva ore . La mine a stat cam vreo 6 . Se pune carnea intr-o tava mare . Printre feliile...
Piept de pui marinat cu rozmarin, sub capac
Pieptul de pui se sareaza si se maseaza bine cu zeama de la o lamaie . Se condimenteaza in continuare cu roszmarin si usturoi granulat . La urma se unge cu pasta iute de ardei si putin ulei , apoi se maseaza din nou bine. Se poate lasa pieptul de pui la marinat la rece...
Costita de Praid - reteta nr.1850
In prima faza am sarat costitele si le-am condimentat cu cimbrisor , piper cu lamaie si fulgi de chilli . Am turanat pe deasupra o9 bere neagra irlandeza . Am lasat sa se marineze la rece timp de cateva ore . Inainte de a pleca la drum am re-codimentat costita cu...
Piept de pui cu orez si fasole verde
Legumele se curata si se spala . Ceapa se taie cubulete . Restul legumelor se taie marunt sau dupa preferinta . Sotati tote legumele inclusiv usturoul maruntit in ulei . Adugati pieptul de pui spalat si taiat cuburi . Cand pieptul de pui se albeste se aduga...
Spata de caprior la Multicookerul 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot
Carnea de caprior se sareaza, se pipereaza. Se pune uleiul in cuva aparatului si se prajeste carnea usor pe toate partile . Se toarna o cana cu apa deasupra si se pun foile de dafin ,otetul de afine, usturoiul , boiaua dulce si rozmarinul . Se...
Costite de porc adevarate, la gratar
Costitele de porc se spala si se pun intr-o cratita mare. Se sareaza. Se pun foile de dafin, cepele intregi si crengutele de cimbru. Se toarna deasupra berea si apa cat sa le acopere. Se fierb costitele cam o ora, sub capac. Opriti fierberea si le scurgeti de lichid...
Costita de miel cu tarhon
Costita de miel se curata, se spala si se taie in doua. Se pregateste intr-o oala vin, foaie de dafin, sare si cateii de usturoi. Se pune la fiert costita in oala pregatita. Tot acum introduceti la fiert si jumatate din tarhonul verde. Cand carnea incepe sa se...
Cotlet de porc cu cartofi si morcovi la tava
Cotletul de porc se inteapa pe lungime in doua-trei locuri cu ajutorul unui cutit bine ascutit . In aceste deschizaturi se indeasa bine , felii de morcovi , ceapa , ceapa verde si patrunjel . Carnea se sareaza si se condimenteaza cu zaatar, usturoi granulat si fulgi de...
Costita de vacuta cu legume
Legumele se curata si se spala . Carnea de vacuta se pune sa stea o ora in apa rece sa iasa sangele din ea . Aceasta operatiune se face pentru a obtine o zeama de carne clara in cazul in care se prepara supa . Puneti la fiert pentru inceput carnea de vacuta impreuna cu foaia...
Purcel cu morcovi si mazare verde
Carnea de purcel era o bucata banala de carne care la inceput nu-mi spunea mare lucru . Am tras cu ochiul la proviziile de legume congelate care trebuiau folosite rapid pentru ca urmeaza sezonul plin al legumelor proaspete .Mazarea si morcovii parca erau pe gustul meu . Bucata de...
Pastrama din piept de rata
Pieptul de rata se pune in apa cu sare si o crenguta de rozmarin timp de 24 ore. Intai am incalzit apa sarata impreuna cu o crenguta de rozmarin pentru a se dizolva si aroma saramura. Dupa racire se pune carnea in saramura. In anotimpul cald se tine saramura cu...
Chiftelute cu zataar, marinate in sos tomat
Usturoiul si ceapa verde se taie marunt. Carnea tocata se amesteca cu restul ingredientelor date : ceapa, usturoi , sare, zaatar, patrunjel, ou si pesmet. Nu aruncati coditele fragede de patrunjel verde, acestea se toaca si se folosesc la diverse preparate . Omogenizati amestecul pentru...