Ceafa de porc cu salvie si cartofi, la cuptor

de mihaelar63 in Porc, 28 Noi 2021 | 4664 vizualizari

 

 Acum ca este  ceva mai recea afara , am dat drumul la  sezonul de gatit la cuptor !!! Am dorit o friptura cu ceafa de porc , dar nu foarte complicata,modul de preparare sa nu ia din savoarea carnii  . Carnea este de foarte buna calitate  din porc crescut la curte cu hrana eco-bio !!! Am portionat ceafa in felii mari si generoase . Asa este cand ai ceafa ta !!!!

 

INGREDIENTE

  • 800 grame -4 felii ceafa de porc de casa
  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 4 catei usturoi - din gradina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura de salvie uscata -din gradina
  • 1/4 lingurita piper negru macinat
  • 1/4 fulgi chilli macinati
  • 1/2 lingurita mix italian - oglio , alio , peperoncino
  • 1 ardei iute rosu
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu salvie si cartofi, la cuptor:

  1.  Bucatile de ceafa  se condimenteaza cu piper negru macinat, chilli dat prin rasnita,  o parte din usturoiul pisat , frunze de salvie maruntita si sare  .
  2. Daca faceti din timp aceasta operatiune , pastrati carnea la rece . Va fi mai gustoasa
  3.   Cartofii se curata , se spala si se taie in felii , pe lungime .
  4.  Condimentati cartofii cu care ,  cealalta parte de usturoi pisat si mixul italian .
  5.  Presarati cartofii cu amidon .  Distribuiti cartofii in tava  unsa cu putin ulei .
  6.   Deasupra asezati bucatile de carne condimentata .
  7. Dati tava la cuptor aproximativ o ora pana cand cartofii si carnea se rumeneste .
  8. Nu este nevoie de ulei sau alte grasimi . Ceafa va ellibera suficienta grasime necesara .
  9. Din cand in cand   mutati si intoarceti ceafa de porc pentru a elibera peste toti cartofii grasime . 
  10.   La sfarsit  dati prospetime  si culoare preparatului cu  rondele de ardei iute si patrunjel verde .
  11.  Serviti ceafa cu cartofi cat este calda alaturi de muraturile preferate . Noi am avut varza murata de la borcan .
  12.     Pofta mare !!!!
  13.  

TIPS-URI

1

Din cand in cand mutati si intoarceti ceafa de porc pentru a elibera peste toti cartofii grasime.

2

Nu este nevoie de ulei sau alte grasimi . Ceafa va ellibera suficienta grasime necesara .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu salvie si cartofi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceafa la cuptor cu cartofi noi