Ceafa de porc ca la Cluj

de mihaelar63 in Porc, 4 Oct 2021 | 3284 vizualizari

 

 De data aceasta am gatit in deplasare la fiul meu . Am avut o bucata frumoasa de ceafa de porc pe care am condimentat-o de acasa . Intial am vrut sa repet aceasta friptura  :https://www.bucataras.ro/retete/friptura-de-porc-dupa-model-ardelenesc-89544.html. Pentru ca toamna este imbelsugata , am folosit mai multe legume .

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg ceafa porc - de casa
  • 1 lingura cimbrisor salbatic uscat si maruntit
  • 1 lingura busuioc uscat cu seminte -maruntit
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingurita pasta ardei iute
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 2 rosii mari
  • 2 cepe rosii
  • 1 capatina usturoi
  • 8 mini ardei colorati
  • frunze de busuioc verde
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc ca la Cluj:

  1.  Ceafa de porc se feliaza in bucati grosute .
  2. Condimentati carnea cu boiadulce , cea afumata , cimbrisor , piper , pasta de ardei si sare .
  3. Masati carnea si o lasati la rece cateva ore . La mine a stat cam vreo 6 .
  4. Se pune carnea intr-o tava mare .
  5. Printre feliile de ceapa s edistribuie catei de usturoi feliati , rondele de ceapa si felii de rosii .
  6. Sarati usor si legumele .
  7. Turnati apa cat sa acopere usor carnea si dati la cuptor la 180 grade timp de o ora .
  8. Nu am folosit ulei sau unt  pentru ca ceafa are grasime pe care o va elibera la coacere .
  9. Dupa o ora se scoate carnea de la cuptor si se pun mini-ardeii si ardeiul iute taiat rondele in tava .
  10. Cand carnea prinde o frumoasa culoare rumena este gata de servire .
  11.  Noi am avut ca garnitura pireu de cartofi si salata de ardei copt .
  12. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Nu am folosit ulei sau unt pentru ca ceafa are grasime pe care o va elibera la coacere .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc ca la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc