Ceafa de porc ca la Cluj

de mihaelar63 in Porc, 4 Oct 2021 | 3608 vizualizari

 

 De data aceasta am gatit in deplasare la fiul meu . Am avut o bucata frumoasa de ceafa de porc pe care am condimentat-o de acasa . Intial am vrut sa repet aceasta friptura  :https://www.bucataras.ro/retete/friptura-de-porc-dupa-model-ardelenesc-89544.html. Pentru ca toamna este imbelsugata , am folosit mai multe legume .

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg ceafa porc - de casa
  • 1 lingura cimbrisor salbatic uscat si maruntit
  • 1 lingura busuioc uscat cu seminte -maruntit
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingurita pasta ardei iute
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 2 rosii mari
  • 2 cepe rosii
  • 1 capatina usturoi
  • 8 mini ardei colorati
  • frunze de busuioc verde
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc ca la Cluj:

  1.  Ceafa de porc se feliaza in bucati grosute .
  2. Condimentati carnea cu boiadulce , cea afumata , cimbrisor , piper , pasta de ardei si sare .
  3. Masati carnea si o lasati la rece cateva ore . La mine a stat cam vreo 6 .
  4. Se pune carnea intr-o tava mare .
  5. Printre feliile de ceapa s edistribuie catei de usturoi feliati , rondele de ceapa si felii de rosii .
  6. Sarati usor si legumele .
  7. Turnati apa cat sa acopere usor carnea si dati la cuptor la 180 grade timp de o ora .
  8. Nu am folosit ulei sau unt  pentru ca ceafa are grasime pe care o va elibera la coacere .
  9. Dupa o ora se scoate carnea de la cuptor si se pun mini-ardeii si ardeiul iute taiat rondele in tava .
  10. Cand carnea prinde o frumoasa culoare rumena este gata de servire .
  11.  Noi am avut ca garnitura pireu de cartofi si salata de ardei copt .
  12. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Nu am folosit ulei sau unt pentru ca ceafa are grasime pe care o va elibera la coacere .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc ca la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc