Gogosarii roundel se curata de codite si se incresteaza in patru pentru a intra marinada mai usor in interiorul lor.
Gogosarul rosu l-am curatat de seminte si l-am taiat bucati.
Pregatiti borcane curate de 1.7-3 l .
Preparati un amestec din apa, otet, ulei, zahar, sare,...
Cantitatile sunt in functie de cate lamai ai .
Trebuie sa ai un borcan potrivit ca marime pentru cantitatea de lamai aferente .
Borcanul se spala bine cu apa calduta si detergent . Limpeziti bine .
Sterilizati borcanul la cuptor timp de 10 minute .
Lamaile se spala bine cu apa calduta...
Castravetii se spala si se curata usor la capete .
Curatarea la capete se face in eventualitatea ca acestea ar fi usor amarui si in al doilea rand castravetii se vor marina mai eficient ,
Se lasa castravetii in apa rece timp de 2-3 ore ca sa se hidrateze .
Spalti si...
Pregatiti borcane curate , spalate si sterilizate la cuptor sau la microunde . Ardeii se spala si se curata de eventuala codita uscata .
Se introduc ardeii in borcan in pozitie verticala.
Asezati printre ardei boabe de stafide. Puneti sarea.
Infierbantati otetul....
Conopida se spala si se desface buchetele .
Lasati conopida in apa rece cu sare de lamaie timp de minimum 2 ore .
Gogosarii se spala , se lasa sa se zvante de apa si se curata de seminte .
Taiati gogosarii in felii de marimea dorita.
Prunele se taie pe...
Curatati si spalati telina, ceapa si ardeii.
Taiati legumele in bucati mai mari.
Macinati cu masina de tocat sau maruntiti cu robotul de bucatarie legumele.
Eu am folosit robotul de bucatarie.
Amestecul se pune la fiert. Supravegheati sa nu se prinda de fund....
Ardeii se curata cu atentie sa nu se rupa de cotorul care se impinge inauntru si se scot semintele.
Spalati ardeii atat cei pentru umplut ,cat si cei iuti.
Curatati hreanul si-l taiati rondele.
Intr-o oala incapatoare puneti apa pe jumatate si o aduceti la punctul de...
Spalati sfecla rosie.
Puneti sfecla la fiert timp de 20 minute.
Puteti opta si pentru varianta de coacere a sfeclei .
Scurgeti apa si curatai sfecla de coaja.
Curatati hreanul de coaja si il taiati rondele.
Hreanul se pot si razui.
Taiati sfecla dupa preferinta. Eu am taiat-o...
Va puneti manusile si va ,, mascati''.
Ardeiul iute se spala si se scurge intr-o sita .
Curatati ardeiul de coditele verzi si taiati eventualele zone patate .
Taiati ardeiul cu tot cu samburi , bucati de 2 cm .ajutati de un cutit inoxidabil.
Transferati...
Gogosarii se spala si se lasa sa se zvante .Se scot cotoarele si se curata de seminte cu atentie ca gogosarul sa ramana intreg fara a se rupe.
Se pun gogosarii pe tava tapetata cu hartie de copt.
In fiecare gogosar se pune: 1 catel usturoi, 1 lingura otet, 1 lingurita ulei, 1...
Am ales fasolea. Boabele trebuie sa aiba coaja neteda fara portiuni inegrite sau ingalbenite.
Am spalat fasolea si am pus-o la hidratat 2 ore in apa calduta.
Am fiert fasolea in oala sub presiune timp de 60 minute, respectand conditiile de siguranta.
Scurgeti apa de pe...
Ridichile se curata usor si se spala . Se taie rondele .
Ardeiul iute si usturoiul curatat se feliaza .
Se umple fiecare borcan cu rondele de ridichi
. Se pune in fiecare borcan ardei iute usturoi ,codite de ceapa si restul ingredientelor .
Adugati apa pana se acopera...
Intr-un borcan mare se pun fructele si se zdrobesc usor .
Se toarna otetul deasupra Si se acopera borcanul .
Se lasa la macerat 2-3 saptamani la loc cald . Eu l-am pus in geamul de la bucatarie .
Se strecoara lichidul obtinut .
Intr-o sticla se introduce cate o crenguta de ierburi...
Gogosarii se spala . Se curata de seminte si se taie in felii , marimea preferata .
Usturoiul se curata . Frunzele de telina se spala .
Intr-oala se pune la fiert otetul , zaharul , sarea , mierea , uleiul, foile de dafin si boabele de mirodenii .Se amesteca pentru ca zaharul ,sarea si...
Zmeura se pune intr-un borcan mare cu otetul deasupra .
Acoperiti borcanul si lasati la un loc calduros [ eu l-am pus in geamul de la bucatarie unde il amiram zilnic ].
Lasati sa se macereze doua saptamani .
Scurgeti zeama rubinie cu ajutorul unei site . Puneti intr-o sticluta si...
Telina se curata , se spala , se taie felii si se toaca cu ajutorul masinii de tocat .
Ardeii se spala se curata de seminte , se taie felii si se toaca .
Intr-o oala de inox cu fundul dublu puneti la fiert ardeii si telina .
Sarati si adugati...
Conopida se spala ,se desface buchetele si se pune la scurs intr-o sita mare [ nemetalica ] .
Apa se pune la fiert impreuna cu sarea , otetul boabele de mirodenii si foile de dafin .
Zeama obtinuta se lasa sa se raceasca [ calda va inmuia conopida ].
Morcovul se curata...
Castravetii se spala bine.
Curatati castravetii taind capetele foarte usor , se imbiba mai usor cu saramura si se elimina eventualele capete amarui .
Se prepara o saramura , cate o lingura de sare / litru de apa .Infierbantati ca sarea sa se dizolve .
Opariti castravetii in saramura...
Gogosarii se spala , se lasa la scurs si se curata de seminte . Se toaca .
Usturoiul se curata si se da prin presa de usturoi
Se pune pasta de gogosari la fiert impreuna cu,sarea , piperul boabe si uleiulintr-o oala cu fundul dublu de inox .
Se fierbe la foc mic 1-2 ore pana cand uleiul...
Castraveti se spala si se taie usor la capete . Se oparesc cu apa clocotita in care ati pus cate o lingura de sare / litru apa . Prin taiere se elimina eventualele capete amare si lichidul sarat va fi mai bine absorbit de catre castravete .
Lasati castravetii in saramura pana a...
Conopida se spala si se desface buchetele
Ardeiul iute se spala si se taie in sfert -uri.
Sfecla se curata si se taie rondele .
Hreanul se curata si se taie betisoare .
Legumele se cladesc in doua borcane de 3l , bine spalate .
La fiecare borcan se distribuie egal , hreanul , foile...
Fasolea se spala, se curata si se taie bucati mai mici [se poate taia usor cu foarfeca].
Se fierbe fasolea doar pe jumatate in apa sarata, se strecoara si se lasa la racit. Se pune 1-2 ore la frigider .
Ambalati fasolea in pungi "cu fermoar" cu inchidere zippo, adaugand si...
Spalati bine sfecla si o fierbeti in apa 30 min .
Curatati sfecla si o taiati fasiii . Poate fi si razuita .
Amestecati sfecla cu restul ingredientelor .
Condimentati dupa dorinta marind sau micsorand cantitatea condimentelor .
Varza se curata de primul strat de frunze care pot fi murdare sau vestede si se taie fideluta cu ajutorul robotului sau a unei razatori speciale .
Framantati varza cu sare si o lasati sa stea intr-un vas mare , acoperita pana a doua zi .
Curatati si feliati hreanul ....
Gogosarii se spala si se lasa sa se zvante . Se c urata de seminte si se taie in felii de marimea preferata . Mie imi plac sa-i tai in 8.
Hreanul se curata si sa razuieste de preferinta cu ajutorul robotului de bucatarie .
Peste gogosari se pune hreanul , restul ingredientelor , se amesteca...
Spalati si taiati rosiile in sferturi curatind partile innegrite sau eventual stricate. Tocati-le prin masina speciala de tocat rosii. Pe masura ce obtineti bulion puneti-l la fiert intr-o oala suficient de incapatoare .
Curatati, spalati si taiati felii ardeii, usturoiul si ceapa rosie, pe...
Ceapa se curata se spala si se lasa 24 ore sarata , acoperita cu un servet [ sa se inmoaie .
A doua zi se spala , se aseaza in borcane de 400 ml bine spalate .
in fiecare borcan se pune o lingura rasa de sare , 1 lingura zahar, 1 lingurita boabe mustar , 1 lingurita boabe piper + 3...
Puneti la fiert apa cu otetul , zaharul , sarea , piperul ,semintele de mustar si foile de dafin .
Spalati si curatati atent gogosarii de seminte avand grija sa ramana intregi.
In zeama fierbinte opariti buchetele mici de conopida si gogosarii .
Spalati prunele ....
Curatat si spalati, kapia , ceapa , telina si usturoiul . Maruntiti totul cu ajutorul robotului.
Bulionul cu legumele maruntite si restul condimentelor + crengutele de salvie , busuioc si cimbru vor fi fierte o ora intro oala incapatoare cu peretii neaderenti .
La sfarsitul...
Puneti la fiert intr-o oala incapatoare toate ingredientele .
Lasati la fiert , foc mic o ora .
Mie nu mi-au scazut foarte mult , gogosarii si Kapia au fost ,, carnosi '', ketchup-ul obtinut e de consistenta buna .
Conservantul il puneti la sfarsit .
Spalati...
Ardei roundel-mar marinati
Gogosarii roundel se curata de codite si se incresteaza in patru pentru a intra marinada mai usor in interiorul lor. Gogosarul rosu l-am curatat de seminte si l-am taiat bucati. Pregatiti borcane curate de 1.7-3 l . Preparati un amestec din apa, otet, ulei, zahar, sare,...
Lamai murate
Cantitatile sunt in functie de cate lamai ai . Trebuie sa ai un borcan potrivit ca marime pentru cantitatea de lamai aferente . Borcanul se spala bine cu apa calduta si detergent . Limpeziti bine . Sterilizati borcanul la cuptor timp de 10 minute . Lamaile se spala bine cu apa calduta...
Castraveti cu aspirina
Castravetii se spala si se curata usor la capete . Curatarea la capete se face in eventualitatea ca acestea ar fi usor amarui si in al doilea rand castravetii se vor marina mai eficient , Se lasa castravetii in apa rece timp de 2-3 ore ca sa se hidrateze . Spalti si...
Ardei iuti cu stafide - marinati in otet
Pregatiti borcane curate , spalate si sterilizate la cuptor sau la microunde . Ardeii se spala si se curata de eventuala codita uscata . Se introduc ardeii in borcan in pozitie verticala. Asezati printre ardei boabe de stafide. Puneti sarea. Infierbantati otetul....
Gogosari marinati, cu prune si conopida
Conopida se spala si se desface buchetele . Lasati conopida in apa rece cu sare de lamaie timp de minimum 2 ore . Gogosarii se spala , se lasa sa se zvante de apa si se curata de seminte . Taiati gogosarii in felii de marimea dorita. Prunele se taie pe...
Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite
Curatati si spalati telina, ceapa si ardeii. Taiati legumele in bucati mai mari. Macinati cu masina de tocat sau maruntiti cu robotul de bucatarie legumele. Eu am folosit robotul de bucatarie. Amestecul se pune la fiert. Supravegheati sa nu se prinda de fund....
Conserva ardei pentru umplut -fara sare
Ardeii se curata cu atentie sa nu se rupa de cotorul care se impinge inauntru si se scot semintele. Spalati ardeii atat cei pentru umplut ,cat si cei iuti. Curatati hreanul si-l taiati rondele. Intr-o oala incapatoare puneti apa pe jumatate si o aduceti la punctul de...
Sfecla rosie marinata -pentru iarna
Spalati sfecla rosie. Puneti sfecla la fiert timp de 20 minute. Puteti opta si pentru varianta de coacere a sfeclei . Scurgeti apa si curatai sfecla de coaja. Curatati hreanul de coaja si il taiati rondele. Hreanul se pot si razui. Taiati sfecla dupa preferinta. Eu am taiat-o...
Eros Pista - pasta de ardei iuti
Va puneti manusile si va ,, mascati''. Ardeiul iute se spala si se scurge intr-o sita . Curatati ardeiul de coditele verzi si taiati eventualele zone patate . Taiati ardeiul cu tot cu samburi , bucati de 2 cm .ajutati de un cutit inoxidabil. Transferati...
Gogosarii copti ai Bunicii
Gogosarii se spala si se lasa sa se zvante .Se scot cotoarele si se curata de seminte cu atentie ca gogosarul sa ramana intreg fara a se rupe. Se pun gogosarii pe tava tapetata cu hartie de copt. In fiecare gogosar se pune: 1 catel usturoi, 1 lingura otet, 1 lingurita ulei, 1...
Fasole alba - la congelator
Am ales fasolea. Boabele trebuie sa aiba coaja neteda fara portiuni inegrite sau ingalbenite. Am spalat fasolea si am pus-o la hidratat 2 ore in apa calduta. Am fiert fasolea in oala sub presiune timp de 60 minute, respectand conditiile de siguranta. Scurgeti apa de pe...
Salata de ridichi rosii murate
Ridichile se curata usor si se spala . Se taie rondele . Ardeiul iute si usturoiul curatat se feliaza . Se umple fiecare borcan cu rondele de ridichi . Se pune in fiecare borcan ardei iute usturoi ,codite de ceapa si restul ingredientelor . Adugati apa pana se acopera...
Otet de afine si merisore cu ierburi
Intr-un borcan mare se pun fructele si se zdrobesc usor . Se toarna otetul deasupra Si se acopera borcanul . Se lasa la macerat 2-3 saptamani la loc cald . Eu l-am pus in geamul de la bucatarie . Se strecoara lichidul obtinut . Intr-o sticla se introduce cate o crenguta de ierburi...
Gogosari in otet
Gogosarii se spala . Se curata de seminte si se taie in felii , marimea preferata . Usturoiul se curata . Frunzele de telina se spala . Intr-oala se pune la fiert otetul , zaharul , sarea , mierea , uleiul, foile de dafin si boabele de mirodenii .Se amesteca pentru ca zaharul ,sarea si...
Otet de zmeura
Zmeura se pune intr-un borcan mare cu otetul deasupra . Acoperiti borcanul si lasati la un loc calduros [ eu l-am pus in geamul de la bucatarie unde il amiram zilnic ]. Lasati sa se macereze doua saptamani . Scurgeti zeama rubinie cu ajutorul unei site . Puneti intr-o sticluta si...
Pasta de Kapia cu telina
Telina se curata , se spala , se taie felii si se toaca cu ajutorul masinii de tocat . Ardeii se spala se curata de seminte , se taie felii si se toaca . Intr-o oala de inox cu fundul dublu puneti la fiert ardeii si telina . Sarati si adugati...
Conopida murata
Conopida se spala ,se desface buchetele si se pune la scurs intr-o sita mare [ nemetalica ] . Apa se pune la fiert impreuna cu sarea , otetul boabele de mirodenii si foile de dafin . Zeama obtinuta se lasa sa se raceasca [ calda va inmuia conopida ]. Morcovul se curata...
Castraveti in saramura
Castravetii se spala bine. Curatati castravetii taind capetele foarte usor , se imbiba mai usor cu saramura si se elimina eventualele capete amarui . Se prepara o saramura , cate o lingura de sare / litru de apa .Infierbantati ca sarea sa se dizolve . Opariti castravetii in saramura...
Pasta de gogosari cu usturoi
Gogosarii se spala , se lasa la scurs si se curata de seminte . Se toaca . Usturoiul se curata si se da prin presa de usturoi Se pune pasta de gogosari la fiert impreuna cu,sarea , piperul boabe si uleiulintr-o oala cu fundul dublu de inox . Se fierbe la foc mic 1-2 ore pana cand uleiul...
Castraveti bulgaresti reteta
Castraveti se spala si se taie usor la capete . Se oparesc cu apa clocotita in care ati pus cate o lingura de sare / litru apa . Prin taiere se elimina eventualele capete amare si lichidul sarat va fi mai bine absorbit de catre castravete . Lasati castravetii in saramura pana a...
Sfecla cu conopida marinate
Conopida se spala si se desface buchetele Ardeiul iute se spala si se taie in sfert -uri. Sfecla se curata si se taie rondele . Hreanul se curata si se taie betisoare . Legumele se cladesc in doua borcane de 3l , bine spalate . La fiecare borcan se distribuie egal , hreanul , foile...
Fasole verde pentru congelat
Fasolea se spala, se curata si se taie bucati mai mici [se poate taia usor cu foarfeca]. Se fierbe fasolea doar pe jumatate in apa sarata, se strecoara si se lasa la racit. Se pune 1-2 ore la frigider . Ambalati fasolea in pungi "cu fermoar" cu inchidere zippo, adaugand si...
Salata de sfecla rosie cu usturoi
Spalati bine sfecla si o fierbeti in apa 30 min . Curatati sfecla si o taiati fasiii . Poate fi si razuita . Amestecati sfecla cu restul ingredientelor . Condimentati dupa dorinta marind sau micsorand cantitatea condimentelor .
Varza murata fideluta la borcan
Varza se curata de primul strat de frunze care pot fi murdare sau vestede si se taie fideluta cu ajutorul robotului sau a unei razatori speciale . Framantati varza cu sare si o lasati sa stea intr-un vas mare , acoperita pana a doua zi . Curatati si feliati hreanul ....
Gogosari cu hrean (marinati la rece)
Gogosarii se spala si se lasa sa se zvante . Se c urata de seminte si se taie in felii de marimea preferata . Mie imi plac sa-i tai in 8. Hreanul se curata si sa razuieste de preferinta cu ajutorul robotului de bucatarie . Peste gogosari se pune hreanul , restul ingredientelor , se amesteca...
Sos de rosii pentru ciorbe
Spalati si taiati rosiile in sferturi curatind partile innegrite sau eventual stricate. Tocati-le prin masina speciala de tocat rosii. Pe masura ce obtineti bulion puneti-l la fiert intr-o oala suficient de incapatoare . Curatati, spalati si taiati felii ardeii, usturoiul si ceapa rosie, pe...
Ceapa murata in otet
Ceapa se curata se spala si se lasa 24 ore sarata , acoperita cu un servet [ sa se inmoaie . A doua zi se spala , se aseaza in borcane de 400 ml bine spalate . in fiecare borcan se pune o lingura rasa de sare , 1 lingura zahar, 1 lingurita boabe mustar , 1 lingurita boabe piper + 3...
Gogosari in otet cu prune si conopida
Puneti la fiert apa cu otetul , zaharul , sarea , piperul ,semintele de mustar si foile de dafin . Spalati si curatati atent gogosarii de seminte avand grija sa ramana intregi. In zeama fierbinte opariti buchetele mici de conopida si gogosarii . Spalati prunele ....
Sos aromat
Curatat si spalati, kapia , ceapa , telina si usturoiul . Maruntiti totul cu ajutorul robotului. Bulionul cu legumele maruntite si restul condimentelor + crengutele de salvie , busuioc si cimbru vor fi fierte o ora intro oala incapatoare cu peretii neaderenti . La sfarsitul...
Ketchup de casa
Puneti la fiert intr-o oala incapatoare toate ingredientele . Lasati la fiert , foc mic o ora . Mie nu mi-au scazut foarte mult , gogosarii si Kapia au fost ,, carnosi '', ketchup-ul obtinut e de consistenta buna . Conservantul il puneti la sfarsit . Spalati...