Conopida murata

de mihaelar63 in Muraturi, 17 Oct 2014 | 16273 vizualizari

 

Atat de frumoasa este conopida in acest sezon incat nu poti trece nepasatoare pe langa ea . Pusa muratura , la iarna va fi tovarasa buna diverselor preparate cu carne . .

 

INGREDIENTE

  • 2 buc conopida
  • 1 morcov
  • 2 l apa
  • 200 ml otet
  • 2 linguri sare mare fara iod
  • 2-4 foi dafin
  • 2-4 tije de hrean
  • 2 tije uscate de marar
  • 1 lingura piper negru boabe
  • 1 lingura mustar boabe
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida murata:

  1.  Conopida se spala ,se desface buchetele si se pune la scurs intr-o sita mare [ nemetalica ] .
  2. Apa se pune la fiert impreuna cu sarea , otetul boabele de mirodenii si foile de dafin .
  3. Zeama obtinuta se lasa sa se raceasca [ calda va inmuia conopida ].
  4. Morcovul se curata , se spala si se taie rondele .
  5. Hreanul se curata si se spala .
  6. In borcane spalate temeinic se cladesc buchetelele de conopida printre care se pun rondele de morcovi , tije de de marar , betisoare de hrean .
  7. Se toarna deasupra zeama racita cu sare , otet si mirodenii .
  8. Infiletati capacele la borcanele cu conopida pentru murat si le puneti la pastrare la loc intunecos si rece .
  9. Sunt bune de servit cam dupa 3 saptamani .

TIPS-URI

1

ATENTIE- Zeama care se pune pe conopida pentru murare trebuie sa fie rece . Daca puneti zeama calda exista riscul ca sa se inmoaie conopida prea tare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida murata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida in saramura