Castraveti cu aspirina

de mihaelar63 in Conserve, 18 Dec 2019 | 5581 vizualizari

 

 Am mai pus eu pentru iarna ardei pentru umplut cu aspirina  .  Pentru reteta aceasta m-am inspirat de aici :https://sovkusom.ru/recept/ogurcy-s-aspirinom/. De cum am gasit-o , mi-am si dorit sa o pun in practica . Acum ca am deschis borcanul si am gustat , garantez ca este o reteta foarte buna si ca am sa o prepar si in anii urmatori . Este oalternativa foarte buna pentru cei  , care din diferite motive,ce doresc sa ocoleasca folosirea otetului.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg castraveti
  • 6 buc aspirina
  • 3 catei usturoi
  • 3 inflorescente marar
  • 3 lingurite de sare
  • 1 lingura rasa boabe piper negru
  • 1 morcov-150 gr
  • 1 radacina hrean-150 gr
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti cu aspirina:

  1. Castravetii se spala si se curata usor la capete .
  2. Curatarea la capete se face in eventualitatea ca acestea ar fi usor amarui si in al doilea rand castravetii se vor marina mai eficient ,
  3. Se lasa castravetii in apa rece timp de 2-3 ore ca sa se hidrateze .
  4. Spalti si sterilizati borcanele .
  5. Feliati rondele morcovul si hreanul . Spalti inflorescentele de marar .
  6. Pe fundul fiecarui borcan se pune hrean .
  7. Distribuiti in mod egal in fiecare borcan castraveti , usturoi, marar , piper.
  8. Turnati deasupra apa clocotita si lasati sa stea macar 30 minute.
  9. Scurgeti marinda dintr-un vas si dati un clocot impreuna cu 3 lingurite cu varf de sare .
  10. Gustati si daca doriti mai sarat ,se mai poate adauga . Eu am dorit sa fie mai putin sarat .
  11. In fiecare borcan puneti cate doua bucati de aspirina .
  12. Turnati deasupra marinada fierbinte .
  13. Infiletati strans capacele si puneti borcanele cu castraveti intre paturi sa stea la cald pana a doua zi .
  14. Eu am obtinut 3 borcane a cate 1.7 l de castraveti cu aspirina .
  15. Pastrati borcanele la rece  in camara sau pivnita .

TIPS-URI

1

Curatarea la capete se face in eventualitatea ca acestea ar fi usor amarui si in al doilea rand castravetii se vor marina mai eficient ,

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti cu aspirina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de castraveti cu menta si lamaie