Are sotul un verisor , Dumnezeu sa-l tie , mare gradinar . Prin grija lui mereu avem legume gustoase de ,, origine contolata ''.Cum aveam o ultima conopida si nu doream sa se risipeasca am pus-o la borcan .
Conopida se spala si se desface buchetele
Ardeiul iute se spala si se taie in sfert -uri.
Sfecla se curata si se taie rondele .
Hreanul se curata si se taie betisoare .
Legumele se cladesc in doua borcane de 3l , bine spalate .
La fiecare borcan se distribuie egal , hreanul , foile de dafin , piperul , semintele de mustar si stafidele .
Apa si otetul se infierbanta,se amesteca cu sarea si zaharul, pana se dizolva.
Se toarna lichidul cald peste legumele din borcane .
Aveti grija sa nu ramana goluri de aer intre peretii borcanului si legume. Pentru aceasta va ajutati de coada unui tacam si faceti loc ca lichidul sa patrunda peste tot .
Infiletati capacele bine spalate si conservele dumneavoastra sunt gata !!!
1
Daca refolositi capacele pentru borcane ,sterilizati-le prin fierbere . Eu pun in apa in care le fierb si 2 linguri de sare .
2
Dupa gust puteti sa faceti zeama de marinata mai dulce cu 1-2 linguri de zahar in plus . Dar nu mai multe totusi este o muratura nu compot :)).