Dorada cu cartofi aurii noi

de mihaelar63 in Peste, 26 Iun 2017 | 7662 vizualizari

 

 O dorada nu foarte mare mi-a facut cu ochiul si din dor de peste am luat-o cu mine acasa. Bineinteles, ochiul ei era curat si clar de peste proaspat. Carnea delicioasa de un alb frumos, a fost suculenta pregatita si cu unt !

 

INGREDIENTE

  • 1 dorada eviscerata -500 gr
  • 1 lingura ierburi italienesti [ cimbru , busuioc , oregano , rozmarin ,patrunjel ]
  • 1/4 lingurita sare roz de Himalaya cu fulgi de chilli -din rasnita
  • 1/2 unt -65% grasime
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 100 gr carnat afumat de casa -optional
  • 500 gr cartofi noi -mici
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • piper negru macinat
  • lamaie pentru servit
  • legume pentru salata -rosii, ardei , castraveti , ceapa rosie
  • otet de mere pentru dres salata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada cu cartofi aurii noi:

  1. Pestele se verifica daca a fost bine curatat de solzi si se spala cu apa rece.
  2. Dorada se lasa sa se zvante de apa si se increasteaza usor pe ambele parti, la cate un deget distanta.
  3. Condimentati pestele cu ierburi italiene, sare si chilli proaspat rasnite.
  4. Condimentarea se face atat in exterior, cat si in interior.
  5. Lasati pestele sa se odihneasca la rece.
  6. Cartofii noi se curata, se spala si se pun la fiert, timp de 10 minute, in apa sarata impreuna cu patrunjel verde.
  7. Cartofii pe jumatate fierti se scurg de apa.
  8. Intr-o tigaie, se pune uleiul si untul.
  9. Cand s-a incins acest amestec, se pun la prajit cartofiorii noi, impreuna cu bucata de carnat si cateii de usturoi.
  10. Eu am pus bucata de carnat sa dea gust bun cartofilor. Puteti renunta la ea daca doriti.
  11. Atentie !! Scoateti afara cateii de usturoi daca acestia incep sa devina maronii -vor da un gust amarui daca se prajesc prea mult.
  12. Cand cartofii incep sa aiba o frumoasa culoare aurie, se scot afara, se presara cu mult patrunjel verde rtocat si se pun la cald pana in momentul servirii.
  13. Cartofii astfel pregatiti sunt cei mai gustosi cartofi noi ce i-am pregatit si mancat. Au o crusta frumoasa, dar nu uscata, un interior onctuos si fin cu un gust delicios.
  14. In acelasi ulei fierbinte cu unt, se prajeste si dorada pe ambele parti pana prinde o frumoasa crusta.
  15. Pentru ca dorada sa se patrunda bine si in interior, am acoperit tigaia cu un capac.
  16. Gustati cartofii si dorada, daca este nevoie sarati si piperati.
  17.  La servire, adsugati felii de lamaie.
  18. Serviti dorada cu cartofi aurii noi, calda si insotita de o salata de cruditati.

                           Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Cand alegeti peste proaspat sau refrigerat, fiti atenti la prospetimea lui. Trebuie sa aiba ochii stclosi-clari. Carnea trebuie sa fie ferma si bronhiile de culoare rozalie.

2

Atentie !! Scoateti afara cateii de usturoi daca aceste incep sa devina maronii -vor da un gust amarui daca se prajesc prea mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada cu cartofi aurii noi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sardine la cuptor