Cotlet de mistret cu ciuperci

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 9 Iun 2017 | 3960 vizualizari

 

 Carnea de mistret este o trufanda. Imi place sa o pregatesc, mai ales daca provine de la un animal tanar. Iti dai seama dupa cum intra cutitul in carne cand o transezi. De aceasta data, am beneficiat de o frumoasa bucata de cotlet cu os. Am folosit pentru condimentare Zaatar, adus din calatoria  facuta in Israel.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cotlet cu os de porc mistret
  • 10 ciuperci brune
  • 4 fire usturoi verde
  • 4 linguri pasta ardei Kapia
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri zaatar [ amestec cu cimbru, busuioc, oregano, susan, sumac ]
  • 1 portocala -coaja razuita si zeama
  • 1 bere aramie Staropramen Granat
  • sare
  • piper
  • rosii cherry-pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de mistret cu ciuperci:

  1. Am spalat bucata de carne si am lasat sa se zvante.
  2. Am curatat si spalat usturoiul verde, ciupercile si rosiile.
  3. Feliati usturoiul si ciupercile brune.
  4. Bucata de mistret fiind prea lunga, am impartit-o in doua.
  5. Fiecare bucata de carne am increstat-o pe langa fiecare os si am stropit cu zeama de portocala.
  6. Am amestecat zaatarul cu sare, piper, ulei si coaja de portocala razuita.
  7. Am uns bucatile de carne cu amestecul obtinut.
  8. Intre increstaturi, am introdus bucati de usturoi verde.
  9. Se asaza carnea intr-o tava.
  10. Observand ca am nevoie si de putina culoare, am adaugat si pasta de ardei pe deasupra.
  11. Am turnat in tava, berea aramie.
  12. Dati tava la cuptor, timp de o ora si jumatate.
  13. Din cand in cand, intoarceti carnea pentru a se rumeni frumos pe toate partile.
  14. Verificati sa nu scada lichidul sa se arda.
  15. Daca este necesar, adaugati putina apa.
  16. Spre sfarsitul prepararii, am adaugat in tava si feliile de ciuperci.
  17. Se serveste friptura de mistret, calda, decorata cu usturoi verde si rosii [ pentru coloratura ].
  18. Noi am avut ca garnitura orez salbatic cu ciuperci.

TIPS-URI

1

Am avut ca garnitura orez salbatic cu ciuperci.

2

Salata ce a insotit cotletul de mistret a fost aceasta :https://www.bucataras.ro/retete/salata-de-primavara-82727.html.

3

Consider ca ciupercile brune se potrivesc bine cu vanatul.

4

La masa, se poate servi chiar berea aramie din acelasi sortiment folosit la reteta sau un vin rosu sec cu note de fructe de padure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de mistret cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Limba de vita aromata