Cartofi noi cu carnati picanti

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 31 Mai 2017 | 2666 vizualizari

 

In ultimul timp, imi place sa prepar garnituri noi, mai altfel, sub impulsul inspiratiei sau a ingredintelor ce le am la dispozitie. Am folosit acesti cartofi noi ca ,,reteta pentru picnic'', alaturati carnii de vita Asada, preparata la gratar.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi noi foarte mici
  • 250 carnati unguresti uscati si picanti de Szeged
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ardei iute
  • 1 ceapa verde
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu carnati picanti:

  1. Cartofii se curata bine, cu ajutorul unui burete de plastic pentru spalatul vaselor [ pe care-l folositi doar in acest scop ].
  2. Spalati bine cartofii si puneti la fiert, in apa sarata.
  3. Adaugati la fiert jumatae din patrunjelul verde.
  4. Curatati si spalati restul legumelor si a verdeturilor.
  5. Feliati carnatul in rondele subtiri si puneti la prajit 2-3 minute, doar atat cat sa imprumute uleiului, gustul picant si savoarea lor.
  6. Dupa 15-20 minute, cartofii se scurg de apa fierbinte.
  7. Adaugati cartofii in tigaia cu carnati.
  8. Prajiti cartofii, amestecand din cand in cand, pana acestia devin rumeni.
  9. Patrunjelul verde se toaca si se amesteca cu cartofii.
  10. Serviti cartofii, decorati cu rondele de ardei iute, patrunjel verde si rondele de ceapa verde.

                      Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Daca nu aveti carnat ca si cel din reteta, se poate folosi carnat tip Chorizo sau orice alt carnat uscat si picant.

2

Daca folositi o cantitate mai mare de carnati, garnitura aceasta se poate transforma in fel principal.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu carnati picanti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mazare cu carnati afumati