Miha

9

Bucataras
Suprem

Iasi

Bucataras din 24.03.2009

RETETE1130
PRIETENI367
Retete

Oua de ciocolata si cocos

In Dulciuri la 6 Apr 2010

Dupa acelasi principiu dupa care am facut bomboanele iubarete :)) am facut si aceste oute de Paste. Pentru forme am folosit "coji" de la ouale Kinder adunate de-a lungul vremii. :)) Ciocolata se topeste la microunde, dupa care se toarna in forme. Cu ajutorul unui penson o intindem pe toata...

Cozonac moldovenesc

In Dulciuri la 6 Apr 2010

Faina si ouale se pun cu cel putin 6 ore inainte in camera de lucru, iar faina se cerne in prealabil. Umplutura: Nuca macinata se amesteca impreuna cu zaharul si cacao, esenta si scortsoara apoi se opareste cu lapte. Se pune lapte pana se obtine consistenta dorita. Maia: 60 g...

Prajitura cu mere si nuca de cocos

In Prajituri la 26 Mar 2010

Laptele il punem la fiert si in momentul in care da in clocot punem nuca de cocos si omogenizam. Lasam la racit. Untul moale, la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam cate un ou, amestecand bine dupa fiecare. Punem si cocosul cu lapte, apoi faina...

Paine impletita elvetiana

In Piine la 26 Mar 2010

In cuva masinii de paine punem faina, drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar, untul topit, oul batut si restul de lapte caldut. Dupa ce ingredientele s-au amestecat bine punem si sarea si lasam la dospit. Rasturnam aluatul pe blatul de lucru ( eu am pus putina faina, dar merge si fara) si-l...

Chiftelute marinate

In Pui la 26 Mar 2010

Cartoful il dam pe razatoare, apoi il stoarcem de zeama, apoi il amestecam cu carnea tocata, condimentele si verdeata. Adaugam oul si omogenizam. Cu mainile umede se formeaza chiftelute mici, rotinde sau plate, dupa preferinta. Se prajesc in ulei bine incins, avand grija sa nu le rumenim prea...

Escalop cu sos de rosii

In Vita la 26 Mar 2010

Carnea se taie felii, apoi se bate cu ciocanul ca pentru snitele. Faina o amestecam cu sare, piper si boia de ardei. Prin acest amestec tavalim bucatile de carne, pe care le prajim pe ambele parti in cateva linguri de ulei de masline. Se scoate carnea si se pastreaza calda pe o farfurie....

Rolls Cinnabon

In Dulciuri la 25 Mar 2010

Aluat: Se dizolva drojdia in laptele caldut. Se adauga apoi zaharul, ouale, untul moale, sarea si faina. Se framanta aluatul pana devine elastic, dar usor lipicios. Se acopera si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Aluatul se rastoarna pe masa usor infainata si se intinde o foaie...

Briose cu branza

In Prajituri la 25 Mar 2010

Nu e altceva decat reteta de la guguluf auriu cu branza , doar ca am copt in forme de briose si am pus suc de mere in loc de portocale. Copiilor le plac mai mult. Ouale se bat cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga apoi pe...

Un an de Bucataras.ro, ti pupam Miha!

In Prajituri la 22 Mar 2010

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca cu ulei si vanilie, apoi se toarna peste bezea. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza usor in compozitie. Compozitia se toarna...

Pui cu sos de piper

In Pui la 22 Mar 2010

Boabele de piper se pun la inmuita in vin. Pieptul de pui se taie felii, se bate cu ciocanul ca pentru snitele. Faina o amestecam cu sare si piper, apoi tavalim feliile de piept pe ambele parti. Intr-o tigaie se incing cateva linguri cu ulei de masline, apoi se prajesc usor bucatile de...

Pui cu morcov

In Pui la 22 Mar 2010

Pieptul de pui se taie cubulete. Ceapa se toaca marunt, iar morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Intr-o tigaie calim putin ceapa in cateva linguri de ulei de masline. Adaugam morcovul si omogenizam. Amestecam continuu pana incepe sa se inmoaie si sa "lase" culoare. Adaugam carnea si...

Cartofi umpluti cu branza

In Aperitive / Garnituri la 22 Mar 2010

Cartofii se spala si se coc in coaja. Intr-un castron se amesteca branzeturile, se potriveste gustul de sare si piper. Se scot cartofii din cuptor, daca furculita intra usor in ei sunt gata. Se cresteaza pe lungime, apoi cu o lingurita se scobeste miezul, cu grija sa nu rupem coaja. Miezul...

Gris cu lapte

In Mancare copii la 19 Mar 2010

Se pune laptele la fiert si cand da in clocot se adauga grisul in ploaie, amestecand continuu. Se adauga zaharul si vanilia. Se amesteca incet si se fierbe pana se ingroasa, in jur de 10 minute. Se garniseste cu dulceata, frisca, ciocolata sau cacao.

Naut cu legume si carne

In Pui la 19 Mar 2010

Nautul il vom pune peste noapte la inmuiat in apa rece. A doua zi apa se arunca. Carnea se fierbe 10 minute in apa cu putina sare. Punem nautul intr-o cratita impreuna cu carnea, adaugam ceapa tocata marunt si legumele date pe razatoarea cu ochiuri mici (sau taiate cubulete), sucul de rosii...

Turte cu iaurt

In Piine la 19 Mar 2010

Bicarbonatul si sarea se amesteca cu putina faian, apoi se pun peste iaurt. Se framanta, adauagand faina, cate putin, pana obtinem un aluat asemanator celui de paine. Alautul obtinut se lasa sa se odihneasca vreun sfert de ora, dupa care se taie bucati.Fiecare bucata de aluat se intinde in...

Pui cu masline

In Pui la 18 Mar 2010

Copanele de pui se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper si ghimbir. Ceapa se toaca marunt impreuna cu usturoiul si se pun deasupra carnii. Turnam vinul, acoperim vasul si dam la frigider pentru jumatate de ora. Intr-o tigaie se incinge putin ulei de masline, dupa care se pun copanelele cu...

Gogosi din aluat oparit

In Dulciuri la 18 Mar 2010

Apa, laptele si untul se pun la fiert, impreuna cu un praf de sare. Cand da in clocot se adauga faina, toata deodata si se amesteca energic, sa nu se formeze cocoloase, pana incepe sa se dezlipeasca de pe peretii vasului. Se lasa la racit, dupa care se adauga esenta de vanilie si ouale pe...

Ghoriba (fursecuri Maroc)

In Dulciuri la 18 Mar 2010

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul. Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de vanilie si  turnam peste crema de oua. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam....

Chiftelute de cartofi cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 17 Mar 2010

Cartofii se fierb in apa cu sare si putina nucsoara. Dupa ce ai fiert se scurg de apa si se paseaza. Se adauga ouale si cascavalul ras. Se potriveste gustul de sare si piper. Adaugam si faina, putin cate putin, pana obtinem o compozitie lipicioasa, dar care poate fi modelata. Fiecare...

Chec cu banane

In Prajituri la 15 Mar 2010

Ouale se mixeaza cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine densa ca o crema, apoi adaugam untul topit. Bananele se paseaza si se incorporeaza in crema de oua, impreuna cu esenta de vanilie si bilutele de...

Cartofi cu smantana si marar

In Aperitive / Garnituri la 15 Mar 2010

Sosul de smantana: Untul il punem la topit,apoi adaugam faina si amestecam continuu,sa nu faca cocoloase. Turnam laptele rece, cate putin si smantana. Condimentam dupa gust cu sare si piper, adaugam si usturoiul pisat. Cartofii se curata, se taie sferturi si se pun la fiert in apa cu...

Paine Mozaic

In Piine la 15 Mar 2010

Se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga uleiul, sarea, zaharul si apa calduta. Faina alba se adauga cate putin si se framanta aluatul pana se dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut 30 minute. Procedam intocmai si cu aluatul cu faina integrala. Pe masa unsa cu ulei se...

Briose "Brownie Cappucino"

In Prajituri la 11 Mar 2010

Briose: Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga zaharul si esenta de rom si se mixeaza in continuare pana devin ca o crema. Topim untul si-l turnam in fir subtire peste crema de oua. Adaugam iaurtul si omogenizam. La sfarsit incorporam faina...

Salata de pui cu porumb

In Salate la 11 Mar 2010

Punem porumbul la fiert in apa cu sare. Intre timp fierbem si oul, tare. Pieptul de pui se presara cu piper si boia de ardei, dupa care se frige pe gratarul bine incins. Dupa ce s-a fript se taie cubulete. Punem intr-un castron cubuletele de carne, apoi adaugam porumbul bine scurs de apa si...

Supa de orez

In Supe/Ciorbe la 11 Mar 2010

Mai intai vom prepara o supa limpede de pui. Se pune carnea la fiert,se spumuieste de cateva ori si se lasa sa fiarba la foc mic,punand o parte din sare . Supa nu trebuie sa dea in clocot, ci numai sa mocneasca. Restul de sare se va adauga la sfarsit. Radacinoasele se taie in 2 si...

Paine umpluta

In Piine la 10 Mar 2010

Pentru ca nu am tava mare de aragaz, mi-a ramas o buna bucata de aluat de la Focaccia alla genovese . Astfel ca am hotarat sa pun in practica painea celor de la Good Food, paine care mi s-a parut a fi foarte apetisanta. Si chiar este. :)) Aluatul se prepara la masina de paine, amestecand...

Gauffre cu mere in caramel

In Dulciuri la 10 Mar 2010

Gauffre: Ouale le mixam cu un praf de sare , pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, apoi si celelalte ingrediente. Vom obtine un aluat putin mai gros decat cel de clatite. Punem cate un polonic de aluat in aparatul special de vafe si coacem fiecare "foaie" in jur de 5 minute, pana se...

Frigarui cu ficatei de pui

In Ficat la 10 Mar 2010

Ficateii spalati si curatati de pielite se presara cu usturoiul tocat, dupa care se acopera cu lapte. Se acopera vasul si se da la frigider pentru 1 ora. Faina se amesteca cu piper. Ficateii se taie in bucati potrivite. Ceapa se taie in 4, apoi se desface in bucati. Betele de frigarui se tin...

Fasole batuta

In Mancaruri de post la 9 Mar 2010

Fasolea inmuiata cateva ore in apa rece, se pune la fiert. Se schimba apa la primul clocot, se umple cratita din nou cu alta apa fiarta. Se repeta operatiunea de cateva ori, iar in ultima apa se pune la fiert si 1 morcov si 1 ceapa, taiate in 4. Cand fasolea este fiarta se scurge bine de zeama...

Focaccia alla genovese

In Piine la 9 Mar 2010

In cuva masinii de paine amestecam apa, uleiul si zaharul. Adaugam treptat faina amestecata cu drojdie si sare, in timp ce se framanta aluatul. Vom obtine un aluat moale dar nelipicios. Tava de cuptor se unge cu ulei de masline din belsug si in mijloc punem bila de aluat si lasam la crescut in...

Afisate 691 - 720 din 1130 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Vei avea mai mult timp sa faci ceea ce-ti place.Mai ales daca iti place sa nu faci nimic.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 08:49

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 09.01 la 15:31

Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.01 la 10:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]