Pui cu sos de piper

de Miha in Pui, 22 Mar 2010 | 6472 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 30 g piper boabe mozaic
  • 1 ceapa
  • 1 pahar de vin alb
  • 100 ml smantana pt frisca
  • 4 linguri faina integrala
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de piper:

Boabele de piper se pun la inmuita in vin.

Pieptul de pui se taie felii, se bate cu ciocanul ca pentru snitele. Faina o amestecam cu sare si piper, apoi tavalim feliile de piept pe ambele parti.

Intr-o tigaie se incing cateva linguri cu ulei de masline, apoi se prajesc usor bucatile de carne. Se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald.

Intr-o alta tigaie se caleste foarte putin ceapa tocata marunt si se "stinge" cu vinul cu piper. Se adauga feliile de carne si se da in clocot.

Smantana se amesteca cu putin sos fierbinte, apoi se toarna peste carne. SE fierbe la foc mic, acoperit, in jur de 20 de minute, pana se ingroasa sosul. la sfarsit, se potriveste gustul de sare si piper.

Se serveste cald, cu garnitura la alegere.

Sursa

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de piper" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Bucataria_Portocalie 1

23.03.2010, 11:49

Ce bine arata!

Bunica 1

23.03.2010, 15:52

Sa-ti spun sincer ,garnitura nu ma intereseaza, dar puiul cu sos de mustar e supeeeer ! Oare puiul fript schimba gustul sosului ?!

Sylvia 1

30.03.2010, 14:06

Lipseste omul "o leaca " si tu umpli de bunatati bucatarasul si blogul tau . Nici nu apuc sa las mesaje la cate bunatati am vazut tot salvez si pun la favorite noroc ca mi-am luat bicicleta de camera , ca ar fi grav de tot daca numai as manca ce bunatati vad la tine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui manastiresc