Paine impletita elvetiana

de Miha in Piine, 26 Mar 2010 | 8250 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou
  • 80 g unt
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus + 2 lingurite lapte
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita elvetiana:

In cuva masinii de paine punem faina, drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar, untul topit, oul batut si restul de lapte caldut. Dupa ce ingredientele s-au amestecat bine punem si sarea si lasam la dospit.

Rasturnam aluatul pe blatul de lucru ( eu am pus putina faina, dar merge si fara) si-l impartim in 2 parti, pe care le vom intinde sub forma de rulou, de cca 60 cm lungime.

Asezam rulourile unul peste altul, sub forma de cruce. Cel de dedesupt il incrucisam peste cel de deasupra, apoi la fel cu celalalt. Sper ca schita si pozele sa fie mai explicite. Eu am exersat cu niste plastilina de la copii inainte. :)) Bine...asta nu m-a impedicat sa o desfac de vreo 2 ori pana sa-mi iasa cum trebuie. :))

Punem aluatul impletit in tava unsa cu ulei si lasam la crescut pentru jumatate de ora. Ungem cu galbenusul desfacut cu lapte si dam la cuptorul incins la foc mediu pana se rumeneste.

O paine tare buna si pufoasa tocmai din Elvetia de la cuscra Danelutza. :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita elvetiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ionix 1

01.04.2010, 20:57

hai c-o fac si eu maine... daca tot m-am aras toata ce mai conteaza inc-odata... duc una la soacra-mea daca nu-i place dau vina pe tine

Miha 1

03.04.2010, 01:27

Cu ce te-ai ars Ionixule?

adry88 1

08.05.2011, 16:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prescura reteta de paine folosita în cadrul ritualurilor liturgice