Gogosi din aluat oparit

de Miha in Dulciuri, 18 Mar 2010 | 12088 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 ml apa
  • 125 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 lingura zahar
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • 150 g faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi din aluat oparit:

Apa, laptele si untul se pun la fiert, impreuna cu un praf de sare. Cand da in clocot se adauga faina, toata deodata si se amesteca energic, sa nu se formeze cocoloase, pana incepe sa se dezlipeasca de pe peretii vasului.

Se lasa la racit, dupa care se adauga esenta de vanilie si ouale pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare.

Se cate o lingurita din aluat si se pune in uleiul foarte bine incins. Se prajesc la foc mic, pana se rumenesc pe ambele parti.

Se scot pe un prosop absorbant, dupa care se pudreaza cu zahar.

Sursa

TIPS-URI

1

aveti grija sa lasati destul loc intre gogosi, deoarece cresc destul de mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi din aluat oparit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

18.03.2010, 22:35

nu ca sunt foarte bune si gustoase dar mie asa mi s-au parut mai uleioase dar cand erau reci si dupa ce au stat intre servetele erau minunate

Miha 1

18.03.2010, 22:53

Mai, din puctul meu de vedere nu-s foarte bune si gustoase dar daca copiilor le-au placut inseamna ca or fi fost macar bunute.

ionix 1

19.03.2010, 16:22

noua ne facea matusica noastra cand eram mici... n-am mai mancat de vreo 15 ani

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri Bratislava