Carnea se taie felii, apoi se bate cu ciocanul ca pentru snitele.
Faina o amestecam cu sare, piper si boia de ardei. Prin acest amestec tavalim bucatile de carne, pe care le prajim pe ambele parti in cateva linguri de ulei de masline.
Se scoate carnea si se pastreaza calda pe o farfurie.
Topim untul intr-o tigaie, apoi adaugam usturoiul taiat in 4 si-l prajim usor. Se adauga supa de carne, vinul si sucul de rosii. Condimentam dupa gust cu sare, piper, busuioc si oregano. Adaugam bucatile de carne si fierbem pana incepe sa se ingroase sosul.
Daca bucatile de carne sunt inca tari se mai adauga putina supa sau apa si se inabusa pana se inmoaie.
Se serveste cald, presarat cu patrunjel si garnitura de cartofi piure.
1
ca garnitura se poate folosi si orez sau sote de legume
2
dupa preferinta, se poate adauga si ceapa
3
sucul de rosii se poate inlocui cu rosii proaspete