Chec cu banane

de Miha in Prajituri, 15 Mar 2010 | 9056 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 120 g zahar
  • 50 g unt topit
  • 2 banane
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g faina
  • 3 linguri bilute de ciocolata
  • esenta de vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu banane:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine densa ca o crema, apoi adaugam untul topit.

Bananele se paseaza si se incorporeaza in crema de oua, impreuna cu esenta de vanilie si bilutele de ciocolata.

La sfarsit incorporam usor  faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia o turnam intr-o tava unsa cu unt si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Se face si proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit in tava, se rastoarna pe platou si se pudreaza cu zahar din abundenta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mariac 1

28.03.2010, 20:49

foarte frumos,bravo

epurasha2bb 1

21.04.2010, 10:11

miha crezi ca merge si ca blat de tort amestceul asta? eu as vrea sa-i fac piciulinei de 1 a si ma gandeam sa fie ceva bun si aromat ca ei ii plac bananele! adica ma gndesc cand il tai pe rotnd nu s erupe cumva, sa nu fie prea moale?

Adinacarla 1

05.11.2010, 01:33

5 furculite si la favorite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere