Prajitura Revani

de miremirc in Prajituri, 18 Oct 2011 | 25829 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 pahar zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar iaurt
  • 1 pahar gris
  • 2 pahare faina
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • Sirop :
  • 4 pahare apa
  • 3 pahare zahar
  • zeama de la 1 lamaie
  • Decor :
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Revani:

Incepem cu prepararea siropului : cele 3 ingredientele le punem intr-o cratita pe foc si le lasam sa fiarba pana se ingroasa putin siropul. Dam deoparte si lasam sa se raceasca .

Pentru blatul cu gris : mixam intr-un bol ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc, adaugam treptat uleiul, mixand mai departe, apoi faina amestecata cu praful de copt, iaurtul, grisul si la sfarsit coaja rasa de lamaie.

  Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (d=25-35 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana se rumeneste putin deasupra (eu am lasat-o cam 40 minute); pentru verificare facem testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca putin prajitura, apoi o taiem cu un cutit (eu am ales sa o tai sub forma de romburi, dar puteti taia sub forma de patratele sau dreptunghiuri).
Cu ajutorul unei linguri punem siropul peste prajitura, incet, pentru ca sa se patrunda bine .

Decoram cu nuca de cocos sau fistic macinat si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Revani" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura mea desteapta (si ratata) cu capuccino si nutella