Merisor

9

Bucataras
Suprem

Pitesti

Bucataras din 09.07.2012

RETETE1005
PRIETENI398
Retete

Crutoane aromate

In Piine la 22 Mai 2017

Tăiem feliile de pâine în cubulețe. Așezăm feliile de pâine, una peste alta, le tăiem în trei fâșii, apoi tăiem fâșiile în câte trei cubulețe. Punem untul la topit, într-o tigaie antiaderentă și adăugăm usturoiul răzuit, un...

Sandwichuri cu muraturi si preparate din carne, la panini maker

In Sandvisuri la 9 Mai 2017

Pentru aluat, cernem 500 g făină într-un vas și facem o adâncitură la mijloc. Nu trebuie să punem de la început toată cantitatea de făină pe care o citim intr-o rețetă, pentru că nu stim dacă si nouă ne va intra fix aceeași cantitate. De aceea pornim de la mai...

Desert tort ecler cu capsuni

In Torturi la 7 Mai 2017

Pentru aluat, punem apa la fiert, împreună cu uleiul și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm făina, tragem vasul de pe foc și amestecăm intens, până se omogenizează compoziția. Lăsăm această compozitie să se răcească bine, apoi...

Desert prajitura cu branza si crumble

In Prajituri la 24 Apr 2017

Mai întâi, aducem ingredientele la temperatura camerei, cu 20-30 de minute înainte de a începe procesul tehnologic de preparare. Cernem făina într-un bol, dacă avem răbdare, o cernem de două ori să fie aerată. Separăm gălbenușurile de albușuri și...

Coaste de porc dulci picante

In Porc la 30 Mar 2017

Condimentăm coastele de porc cu sare, piper, boia de ardei și cimbrișor și le tragem la tigaie, în puțin ulei, pentru 1-2 minute, până se rumenesc ușor pe toate părțile, apoi le transferăm într-o tavă de aragaz, unsă cu ulei. Le stropim cu jumătate din cantitatea...

Aperitiv turte din malai cu diverse umpluturi, la grill

In Aperitive / Garnituri la 29 Mar 2017

Punem apa într-un vas, pe foc, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm sarea și amestecăm până aceasta se diluează. Adăugăm și 2 linguri de mălai și așteptăm din nou să atingă punctul de fierbere. Adăugăm restul de mălai, în ploaie,...

Desert musuroi de cartita

In Torturi la 26 Mar 2017

Mai întâi, aducem toate ingredientele pentru blat, la temperatura camerei, cam cu 30 de minute înainte de a începe procesul tehnologic și în special, ouăle. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte puțină sare peste ambele. Mixăm...

Musaca din piure de cartofi cu varza si carne tocata

In Mancaruri cu carne la 24 Mar 2017

Pentru piureul de cartofi, curățăm cartofii, îi tăiem în cuburi și îi fierbem în apă clocotită cu sare, până încep să se sfărâme. Îi scurgem de apă, îi pasăm împreună cu untul, adăugând și laptele fierbinte....

Desert ciocolata de casa cu migdale

In Dulciuri la 23 Mar 2017

Amestecăm bine, într-un vas, cacaua cu laptele praf sau le cernem împreună. Punem zahărul cu apa pe foc și le fierbem până obținem un sirop bine legat, puțin mai gros decât cel de la dulceață (cam 10 minute îl fierbem, de când îl punem pe foc)....

Pizza cu legume mexicane, bacon si mozzarella

In Pizza la 21 Mar 2017

Pentru aluat , cernem făina într-un bol, facem o adâncitură la mijloc și punem acolo drojdia și zahărul. Turnăm laptele călduț peste drojdie și zahăr și le amestecăm cu puțină făină. Acoperim bolul și lăsăm drojdia să se activeze 7-8 minute, apoi adăugăm...

Aperitiv clatite cu dovlecel, mozzarella si sunca presata

In Aperitive / Garnituri la 12 Mar 2017

Curățăm dovlecelul de coajă și semințe și îl dăm pe răzătoare. Îl amestecăm cu brânza și mărarul tocat. Batem ouăle cu un praf de sare, apoi le amestecăm cu iaurtul cremos și adăugăm amestecul peste compoziția de dovlecel și brânză....

Batoane cu miere si mac, de post

In Piine la 8 Mar 2017

Cernem făina într-un vas și o lăsăm la temperatura camerei, cu o oră înainte de a ne apuca de lucru. Facem o adâncitură la mijlocul ei, unde adăugăm drojdia amestecată cu zahărul. După cum am mai spus, zahărul ajută drojdia să se activeze mai rapid....

Pui Kievskaia

In Pui la 12 Feb 2017

Preparăm mai întâi untul aromatizat care trebuie să stea la congelator o perioadă. Tocăm verdețurile mărunt, pisăm usturoiul, radem puțină coajă de lămâie și le adăugăm peste untul moale, ținut la temperatura camerei. Adăugăm și puțină sare și zeama de...

Papricas de pui, reteta gustoasa si usor de preparat

In Pui la 29 Ian 2017

Cum se prepara Papricas de pui, reteta gustoasa si usor de preparat: Porționăm carnea în bucăți mai mici, o condimentăm cu sare și piper și o rumenim în ulei încins, pe toate părțile. Transferăm apoi, carnea în alt vas și în locul ei adăugăm ceapa...

Ficatei de pui inveliti in bacon

In Ficat la 21 Ian 2017

Mai întâi, curățăm ficățeii de pui, îi spălăm și îi scurgem, apoi îi fierbem în apă clocotită cu puțină sare, doar până se pătrund cam trei sferturi. Nu îi fierbem definitiv, pentru că se vor mai prepara și împreună cu...

Lasagna cu carne de vitel

In Lasagna la 21 Ian 2017

Amestecăm carnea tocată și o condimentăm cu sare, piper, cimbru și busuioc. Inăbușim legumele curățate și tocate, în ulei cu puțină apă, iar când sunt ușor pătrunse, adăugăm carnea tocată și le amestecăm . Când carnea este bine preparată, adăugăm...

Prajitura cu malai si branza

In Prajituri la 16 Ian 2017

 Mai întâi pregătim toate ingredientele. Amestecăm brânza proaspătă cu telemeaua dată pe răzătoarea mare, sau sfărâmată cu furculița. Este bine să mai rămână și bucățele mai mari de telemea, cel puțin mie îmi place când găsesc...

Briose aperitiv, cu masline, rosii deshidratate si sparanghel

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2017

Amestecăm ouăle cu un praf de sare, adăugăm o lingură din uleiul de la roșiile deshidratate, care este plăcut aromatizat, smântâna, mozzarella și omogenizăm compoziția. Rupem frunzele de busuioc, tocăm pătrunjelul și le adăugăm în compoziție, apoi adăugăm...

Negresa din albusuri cu ciocolata si crema de lamaie

In Prajituri la 2 Ian 2017

Pentru blat, topim mai întâi ciocolata ruptă în bucăți, in unt, dar adăugăm și ulei. Bine, uleiul poate fi opțional, dar mie îmi place combinția unt + ulei și consistența pe care o dă ciocolatei, dar și luciul pe care îl conferă adăugarea uleiului....

Budinca de cozonac

In Prajituri la 28 Dec 2016

Topim untul și îl lăsăm să se răcească. Mixăm ouăle cu puțină sare, adăugăm zahărul vanilat și zahărul cu scorțișoară și mixăm în continuare, până se spumează ușor. Adăugăm untul topit, apoi laptele condensat și smântâna. Ungem...

Cartofi umpluti cu mozzarella si ou fiert, inveliti in bacon

In Porc la 11 Dec 2016

Mai întâi fierbem cartofii, spălați bine și necurățați de coajă, în apă clocotită cu puțină sare. Îi fierbem definitiv, să se pătrundă bine, apoi îi trecem prin jet de apă rece și îi curățăm. Îi tăiem în jumătăți și le...

Prajitura cu gem de prune si aluat razuit

In Prajituri la 29 Noi 2016

Pentru aluat, frecăm untul moale (ținut 15-20 de minute la temperatura camerei), cu zahărul și zahărul vanilat, până devine ușor spumos. Gălbenușurile le frecăm cu un praf de sare, pentru a li se intensifica culoarea, apoi le adăugăm peste unt și omogenizăm compoziția....

Clatite cu branza telemea si malai

In Aperitive / Garnituri la 29 Noi 2016

Amestecăm ouăle, până devin ușor spumoase, adăugăm uleiul, apa minerală, imediat bicarbonatul, pentru a se stinge în aciditatea apei, apoi brânza dată pe răzătoare, mălaiul măcinat fin, cu ajutorul râșniței de cafea și făina cernută împreună cu...

Pancakes cu morcovi si nuci

In Prajituri la 25 Noi 2016

Într-un bol, amestecăm 250 g făină cu praful de copt. Nu punem toată făina de la început, vedem la final câtă este necesară. Bicarbonatul îl stingem în zeama de lămâie. In alt bol, amestecăm apa minerală cu uleiul diluat, sarea și zahărul,...

Prajitura cu dovleac si nuca de cocos

In Prajituri la 2 Noi 2016

Amestecăm într-un vas, la foc mic, dovleacul ras cu zahărul vanilat și îl lăsăm doar până se pătrunde ușor. Ridicăm vasul de pe foc, adăugăm scorțișoara și lăsăm compoziția să se răcească. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte...

Pasta de ton cu ardei copt

In Ton la 1 Noi 2016

Desfacem conservele de ton și punem conținutul într-o sită, la scurs. Tocăm ceapa fin, la fel ardeii copți și mărarul. Într-un bol, amestecăm tonul scurs, cu ingredientele tocate și brânza pufoasă cu somon, adăugăm condimente, după gust și asezonăm, la...

Biscuiti cu sunca presata si cascaval, la aparatul de gofre

In Aperitive / Garnituri la 24 Oct 2016

Aducem toate ingredientele pe masa de lucru și începem prin a amesteca ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm uleiul, smântâna, chimenul, piperul și omogenizăm. Dăm cașcavalul pe răzătoarea mare, la fel și șunca presată, sau pe aceasta o feliem căt de șubțire...

Prajitura cu foi si gem de prune

In Prajituri la 21 Sep 2016

Frecăm untul moale cu zahărul și un praf de sare, apoi adăugăm ouăle, smântâna, coaja și esența de lămâie și omogenizăm bine compoziția. Încorporăm apoi, treptat, făina amestecată cu drojdia uscată. Obținem un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios, pe...

Briose cu nuca si ciocolata, fara zahar

In Prajituri la 10 Sep 2016

Pentru compoziție, punem pe foc laptele împreună cu untul și ciocolata și amestecăm până când se topesc ingredientele solide și se omogenizează amestecul, apoi îl lăsăm să se răcească ușor. Mixam ouăle cu un praf de sare si îndulcitorul natural...

Ciorba de rosii cu dovlecel si crutoane aromatizate

In Ciorbe la 23 Aug 2016

Punem un vas cu apă la fiert, iar la primul clocot adăugăm o lingură sare și amestecăm intens până aceasta se dizolvă. Adăugăm apoi roșiile bine spălate și le lăsăm 2-3 minute, apoi stingem focul, scoatem roșiile și le lăsăm să se tempereze ușor, pentru a le putea...

Afisate 211 - 240 din 1005 retete    

Postari recente

publicat la 15.05.2020

Desert mini tarte cu cirese

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Azi auzi voci. Mai ales când vorbeşti la telefon.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]