Îmi place mult de tot untul aromatizat cu diverse condimente sau verdeturi, il folosesc deseori in preparate.
Se poate aromatiza cu tot ce este verde: ceapă, usturoi, pătrunjel, mărar, etc, dar eu am ales să-l prepar de data aceasta, puțin mai simplu, să vad ce reacție au băieții mei, însă a fost peste așteptări de apreciat.
Preparăm mai întâi untul aromatizat care trebuie să stea la congelator o perioadă.
Tocăm verdețurile mărunt, pisăm usturoiul, radem puțină coajă de lămâie și le adăugăm peste untul moale, ținut la temperatura camerei.
Adăugăm și puțină sare și zeama de la 1/2 lămâie și amestecăm bine totul, până se omogenizează.
Punem untul aromatizat într-o folie alimentară, îi dăm formă de rulou și îl dăm la congelator până când se întărește bine.
Între timp ne ocupăm de pieptul de pui pe care îl filetăm, dar nu foarte subțite, apoi presăm fileurile cu podul palmei, le masăm cu zeamă de lămâie și le condimentăm cu sare, piper și cimbru.
Le lăsăm la odihnit, la rece și acoperite, până se întărește untul aromatizat.
Când este gata untul, îl tăiem în rondele.
La capetele fileurilor din piept de pui, așezăm 2-3 rondele, apoi rulăm fileurile, le prindem, eventual, cu scobitori, să strângem bine untul în interior, le dăm prin făină, apoi prin ou bătut cu sare, piper și o lingură de făină, iar prin făină, iar prin ou, iar la final, le trecem prin pesmet și le așezăm în tava tapetată cu hărtie de copt.
Le dăm la cuptor pentru 35-40 de minute, până se rumenesc frumos la exterior și sunt bine pătrunse la interior.
Eu am preparat și un piure de cartofi în care am adăugat și puțin din untul aromatizat și a iesit tare gustos.
Sper să vă placă varianta mea de pui kievskaia și să vă fie de folos!