Da, ați citit bine, aceste brioșe cu nucă și ciocolată sunt fără zahăr și asta datorită prietenilor de la Green Sugar, pentru că țin la sănătatea și în același timp, la silueta noastră și au preparat diverși îndulcitori naturali, pe bază de ștevie, cum este și cel folosit de mine în această rețetă și anume: green sugar pulbere.
Nu am constatat nicio diferență la gust, față de cum ar fi fost dacă foloseam zahăr, așa că vă recomand cu încredere acest indulcitor.
Pentru compoziție, punem pe foc laptele împreună cu untul și ciocolata și amestecăm până când se topesc ingredientele solide și se omogenizează amestecul, apoi îl lăsăm să se răcească ușor.
Mixam ouăle cu un praf de sare si îndulcitorul natural până când îndulcitorul se diluează, apoi adăugăm compoziția de ciocolată și omogenizăm.
Cernem 250 g faină, împreună cu praful de copt și bicarbonatul și le adăugăm peste compoziție, apoi adăugăm treptat restul de faină, nuca și pesmetul.
Am adăugat și pesmet, pentru că îmi place textura preparatelor în care folosesc amestec de pesmet și faină, este ușor mai aerată.
Urmărim să obținem o compoziție ceva mai groasă decat la chec, deoarece avem ingrediente care trag compoziția spre baza formelor, dacă aceasta ar fi mai subțire.
Nucile, untul, ciocolata, sunt ingrediente solide și dacă nu obținem o compoziție optimă, aceasta va crește în timpul tratamentului termic, apoi se poate lăsa după stingerea focului.
Adăugăm esența de rom, omogenizăm bine compoziția, umplem formele de brioșe, până la 3/4 din capacitatea lor și le dăm la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 30 de minute.
Pentru glazură, punem toate ingredientele într-un vas pe foc mic și le amestecăm continuu până când se diluează și se omogenizează.
Turnăm glazura caldă peste brioșe, apoi le decorăm cu miez de nucă.
Mi-a plăcut mult că au crescut uniform și nu s-au crăpat decât foarte, foarte puțin pe alocuri.
Să vă fie de folos!
1
După stingerea focului, mai lăsăm brioșele câteva minute în cuptor să se tempereze ușor.