Sunt chiar foarte bune și deserturile de post, atunci când asezonezi ingredientele cu gust.
Aceste pancakes chiar au plăcut în mod deosebit, tuturor celor care le-au savurat.
Într-un bol, amestecăm 250 g făină cu praful de copt. Nu punem toată făina de la început, vedem la final câtă este necesară.
Bicarbonatul îl stingem în zeama de lămâie.
In alt bol, amestecăm apa minerală cu uleiul diluat, sarea și zahărul, până la topirea zahărului.
Adăugăm morcovii rași, apoi nuca măcinată, bicarbonatul și încorporăm treptat făina.
Punem făină până obținem o compoziție bine legată și mult mai groasă decât compoziția clătitelor clasice.
Eu am pus 300 g de făină, apoi am încercat prima clătită și nu mi-a plăcut cum iese, așa că am mai adăugat 50 g de făină.
Lăsăm compoziția să se odihnească 10-15 minute, ungem tigaia, doar la prima clătită, cu puțin ulei de cocos si o încingem la foc mediu, apoi punem câte două polonice de compoziție la mijlocul tigăii și o întindem ușor cu dosul polonicului, dându-i formă rotundă.
Coacem clătita până se rumenește ușor pe partea inferioară, apoi o întoarcem și o rumenim și pe partea cealaltă.
Servim aceste delicioase pancakes cu morcovi si nucă, fie simple, fie cu dulceața preferată, sau cu miere.
Sunt bune atât calde cât și reci, au o intensă aromă de morcovi, dar se simte și aroma de cocos, de la ulei.
Eu am preferat să le prepar de data aceasta, de post și tare încântată am fost de cum au ieșit.
Vi le recomand cu mare drag!