Prajitura cu dovleac si nuca de cocos

de Merisor in Prajituri, 2 Noi 2016 | 4925 vizualizari

 

Ne plac deserturile cu dovleac  plăcintar, începând de la plăcinte, clătite, sau diverse checuri.
Ies aromate și frumos colorate, iar dacă mai folosim și alte ingrediente, cum ar fi nuca sau nuca de cocos, deliciul este maxim.
Am avut un dovleac destul de măricel așa că am preparat cu jumătate din el o plăcintă clasică, iar cu cealalta jumătate, această delicioasă prăjitură cu dovleac și nucă de cocos.
Pot să vă spun că a dispărut rapid din tavă, doar ce am salvat câteva porții pentru poze.
 

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă medii
  • 500 g dovleac plăcintar, ras
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 125 ml ulei de măsline
  • 125 g făină
  • 50 g pesmet
  • 50 g nucă de cocos
  • 1 plic praf de copt
  • un praf sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac si nuca de cocos:

Amestecăm într-un vas, la foc mic, dovleacul ras cu zahărul vanilat și îl lăsăm doar până se pătrunde ușor.

Ridicăm vasul de pe foc, adăugăm scorțișoara și lăsăm compoziția să se răcească.

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte puțină sare peste ele.

Mixăm albușurile spumă, adăugăm treptat zahărul și zeama de lămâie și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă.

Amestecăm gălbenușurile cu praful de sare, apoi le adăugăm peste bezea și omogenizăm compoziția.

Adăugăm, apoi, pe rînd: uleiul, dovleacul răcit, nuca de cocos, făina cernută împreună cu praful de copt și la final, pesmetul.

Urmărim să obținem o compoziție mai groasă decăt la un chec obișnuit.

Îmi place să combin la prăjituri făina cu pesmet, îmi lasă mie impresia că texturile prăjiturilor sunt mai aerate.

De data aceasta și nuca de cocos a avut un rol important în a rezulta o textură mai aerată.

Omogenizăm bine compoziția, amestecând-o ușor cu un tel(nu mai folosim mixerul, pentru a nu se lăsa compoziția), apoi o întindem în tava tapetată cu hârtie de copt, o nivelăm cu o spatulă de tort și o coacem la 180 de grade, pentru 40-45 de minute.

Va rezulta un blat ușor umed și frumos colorat de la dovleac.

Lăsăm prăjitura cu dovleac și nucă de cocos să se răcească, apoi o porționăm și o pudrăm cu zahăr.

O servim cu mare pofta, alături de un iaurt bun, lapte, ceai sau cafea, după pofta fiecăruia.

Să vă fie de folos!

 

 

TIPS-URI

1

Nuca de cocos poate fi înlocuită cu nucă obișnuită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac si cu nuca