Ne plac tare mult aceste crutoane aromate, atât servite cu diverse supe, cât și simple, să le ronțăim în fața televizorului, sau PC-ului.
Băieții mei mă pun să le prepar deseori și am zis să împărtășesc rețeta mea și cu voi.
Tăiem feliile de pâine în cubulețe.
Așezăm feliile de pâine, una peste alta, le tăiem în trei fâșii, apoi tăiem fâșiile în câte trei cubulețe.
Punem untul la topit, într-o tigaie antiaderentă și adăugăm usturoiul răzuit, un praf de piper, unul de busuioc uscat și unul de cimbru uscat și amestecăm bine să se aromatizeze untul uniform.
Adăugăm cubulețele de pâine și le amestecăm intens cu o spatulă până când absorb tot untul și se rumenesc ușor.
Le transferăm într-o tavă, pe hârtie de copt și le dăm la cuptor pentru 10-15 minute, la 220 grade C, până când devin crocante, iar după ce le scoatem din cuptor, presărăm parmezan ras peste ele.
După ce le-am scos din cuptor, am adăugat printre ele și crenguțe de rozmarin, pentru un plus de parfum și prospețime.
Nu l-am adăugat în unt, pentru că aroma lui mi se pare prea puternică.
Sunt delicioase și de efect aceste crutoane aromate!