Coaste de porc dulci picante

de Merisor in Porc, 30 Mar 2017 | 7659 vizualizari

 

Orice s-ar scrie, orice s-ar spune, carnea de porc, tot cea mai bună „legumă” rămâne. :D
Nouă ne place mult carnea de porc, dar, sincer să vă spun, nu o consumăm prea des, mai mult iarna, când de fapt, este sezonul ei.
Am preparat de data aceasta, niște coaste de porc dulci-picante, foarte gustoase, foarte fragede și aspectuoase.
S-au consumat imediat, calde, cu muștar, așa cum le preferă ai mei băieți.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg coaste de porc
  • sare
  • piper
  • cimbrișor
  • boia de ardei dulce și iute
  • puțin ulei de floarea soarelui
  • 300 ml bere
  • 1 lingură muștar cu hrean
  • 1 lingură muștar dulce
  • 1 lingură miere de albine
  • 1 linguriță ketchup clasic
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de porc dulci picante:

Condimentăm coastele de porc cu sare, piper, boia de ardei și cimbrișor și le tragem la tigaie, în puțin ulei, pentru 1-2 minute, până se rumenesc ușor pe toate părțile, apoi le transferăm într-o tavă de aragaz, unsă cu ulei.

Le stropim cu jumătate din cantitatea de bere și le dăm la cuptor, la 150 de grade C.

După 30-40 de minute, le întoarcem pe partea cealaltă și le stropim din nou cu restul de bere.

Le lăsăm la cuptor până încep să se rumenească la exterior, dar nu foarte tare.

Pregătim un sos din muștar, miere și puțin ketchup, pe care îl diluăm cu puțin sos din tavă și ungem cu el coastele de porc, scurse și le mai lăsăm la cuptor 15-20 de minute, dar scurgem sosul din tavă sau le transferăm în alt vas.

Au ieșit tare bune aceste coaste de porc dulci-picante, vă recomand, cu drag, rețeta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc dulci picante" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu ghimbir