Clatite cu branza telemea si malai

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 29 Noi 2016 | 8672 vizualizari

 

De când am văzut pe facebook postarea Nicoletei Neagu, am știut că aceste clătite cu brânză telemea și mălai vor fi fix pe gustul meu, așa că nu am stat mult pe gânduri și le-am preparat.
Eu am potrivit cantitățile și ingredientele după gustul meu și pot să vă spun că au mers de minune, calde, cu cârnați afumați, jumări și niște ceapă roșie.
Reci nu ne-au plăcut, dar le-am reîncălzit ușor, n-au rămas nemâncate.
Cred că sunt bune și umplute cu diverse creme de brânză și cu smântână, le voi încerca data viitoare în această combinație.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • 200 g mălai
  • 100 g făină
  • 350 g brânză telemea de vacă(veche)
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri apă minerală
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1/2 plic praf de copt
  • un vârf cuțit bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță boia de ardei iute
  • 1/2 linguriță boia de ardei dulce
  • 25 g unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza telemea si malai:

Amestecăm ouăle, până devin ușor spumoase, adăugăm uleiul, apa minerală, imediat bicarbonatul, pentru a se stinge în aciditatea apei, apoi brânza dată pe răzătoare, mălaiul măcinat fin, cu ajutorul râșniței de cafea și făina cernută împreună cu praful de copt.

Va ieși o compoziție groasă, pe care o vom dilua treptat cu laptele rece.

Adăugăm lapte, până obținem o compoziție ușor cursivă, dar mai groasă decât la clătitele clasice.

Potrivim gustul cu puțină boia de ardei, asta opțional, sau se pot adăuga alte condimente agreate de fiecare.

Încingem tigaia, adăugăm și câte puțin unt pentru gust și luciu și punem câte un polonic din compoziție, pe care o întindem ușor cu dosul polonicului.

Eu am folosit o tigaie Regis Stone, cu efect de piatră încinsă, pe care am îndrăgit-o foarte mult.

Rumenim clătitele pe ambele părți, întorcându-le cu o spatulă, sau chiar învârtindu-le în aer, merg foarte bine și așa.

Urmărim să nu se rumenească foarte rău, că devin uscate, sunt mai bune ușor umede la interior.

Sunt bune și de efect, aceste clătite cu brânză telemea și mălai, vă recomand, cu drag, rețeta!

 

 

TIPS-URI

1

Lăsăm compoziția de clătite cu brânză telemea și mălai să se odihnească aproximativ 30 de minute, înainte de a prepara clătitele, pentru a se hidrata mălaiul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza telemea si malai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pernite cu 3 feluri de branza