meosiris

1

Bucataras
incepator

Hamburg

Bucataras din 29.05.2009

RETETE174
PRIETENI74
Retete

Melcisori cu pasta de masline

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2012

Prima data facem pasta. Mixam bine cu blenderul maslinele, adaugam usturoiul pisat separat si omogenizam amestecul adaugand uleiul de masline. Lasam la dezghetat aluatul de foietaj dupa care intindem foaia de aluat, intindem pasta deasupra lasand o margine libera. Rulam si bagam rulada in...

Cartofi inveliti in bacon

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2012

Se curata cartofii, se spala bine apoi se pun la fiert in apa cu sare. Ii incercam cu o furculita si daca aceasta intra in ei, oprim focul ii scoatem din apa si ii lasam un pic sa se raceasca. Rulam cate o felie de bacon pe fiecare cartof in parte apoi ii insiram pe un bat de frigaruie(pe...

Ciuperci pane

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2012

Se curata apoi se spala bine ciupercutele si se lasa 10 minute la scurs. Se sterg cu un prosop de hartie, se dau bine prin ou batut cu sare si piper apoi se trec prin pesmet. Va puteti ajuta cu ajutorul a doua scobitori. Eu asa am procedat. Se prajesc in tigaia cu ulei incins. Se intorc...

Cannelloni cu carne

In Cannelloni la 28 Feb 2012

Preparam sosul Bechamel astfel: -Se topeste unul la foc mic, se adauga faina si se amesteca repede pana untul absoarbe toata faina. Se toarna laptele, amestecand continuu in sos pentru a evita formarea cocoloaselor. Fierbem sosul pana acesta se ingroasa un pic. Nu trebuie sa fie foarte gros...

Salata Caprese

In Salate la 28 Feb 2012

Cantitatile se pun dupa gustul fiecaruia dintre voi. Spalati rosiile, le taiati felii iar cu mozzarella faceti la fel. Le asezati pe o farfurioara, alternand feliile intre ele. Din loc in loc asezam frunzulite de busuioc. Presarati un praf de sare si turnati ulei de masline. O salatica...

Pui cu nuci

In Pui la 28 Feb 2012

Taiem pieptul de pui in doua bucatele si il punem la fiert impreuna cu sarea, piperul boabe si frunzele de dafin. Lasam la fiert cca 45 de minute. Strecuram supa, zeama o pastram iar pieptul de pui il taiem fasii. Turnam 1/3 cana supa peste felia de paine si o lasam 5 minute la inmuiat....

Fursecuri cu nuca de cocos

In Prajituri la 28 Feb 2012

Punem pe foc mic untul si uleiul si dam deoparte dupa ce tot untul s-a topit.Lasam la racit si intre timp mixam bine ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Adaugam treptat amestecul racit de ulei si unt si mai mixam un pic. Adaugam vanilia apoi faina amestecata cu...

Biscuiti cu Nutella

In Prajituri la 28 Feb 2012

Mixam bine ouale cu zaharul dupa care adaugam untul topit si racit, cacao, nutella, faina si praful de copt. Omogenizam aluatul apoi il bagam la rece in frigider pentru 30 de minute ca sa se mai intareasca. Dupa aceasta jumatate de ora, scoatem aluatul si incepem sa formam bilute de marimea...

Sarmalute in frunze de varza

In Porc la 28 Feb 2012

Se asaza frunzele de varza in apa rece si se lasa asa pentru 2-3 ore la desarat. Se schimba apa de 2-3 ori. Se spala orezul bine in mai multe ape apoi se lasa si el aproximativ 1 ora in apa sa se umfle. Curatam si spalam ceapa, o tocam marunt apoi o amestecam cu carnea, orezul, sarea, piperul...

Rata la cuptor

In Rata la 28 Feb 2012

Rata se pregateste cu o zi inainte de a fi gatita si ar fi bine sa aveti pe cineva care sa va ajute. Se curata bine si se freaca apoi peste tot cu sare mare pentru a reimprospata pielea. Dupa aceasta operatiune, se spala bine inclusiv in interior cu apa rece. Se desfacea pielea de pe piept cu...

Midii cu sos

In Peste la 28 Feb 2012

Curatati bine midiile sub jet de apa rece. Eu am folosit un burete din sarma pentru a le curata mai bine de depunerile calcaroase. Daca gasiti midii deschise le aruncati. Le scurgeti bine de apa si incepeti sa pregatiti sosul. Intr-o oala punem pe foc uleiul si untul. Se adauga cateii de...

Fasole cu tarhon

In Mancaruri de post la 28 Feb 2012

Curatam si spalam bine legumele, ceapa o tocam marunt iar morcovul il dam pe razatoarea mica. Punem la calit pe foc mic ceapa pana devine sticloasa apoi adaugam morcovul si le lasam impreuna 3-4 minute, amestecand din cand in cand. Intre timp turnam fasolea intr-o strecuratoare si o lasam...

Somon la cuptor

In Somon la 28 Feb 2012

Se spala bine pestele, apoi se pune un pic de ulei intr-o forma, se asaza somonul, se presara un pic de delikat si se baga in cuptor la 180C. Dupa 20 de minute se scoate tava si se mai stropeste un pic cu sosul lasat. Se lasa in continuare la cuptor pana e frumos rumenit. Servim alaturi de...

Conopida murata

In Muraturi la 17 Feb 2012

Desfacem conopida in buchetele mai mici pe care le lasam o ora in apa cu sare. Curatam si spalam morcovii, apoi ii taiem feliute. Punem la fiert apa cu cate 1 lingura de sare mare la 1 litru de apa. Intre timp, asezam in borcane conopida, morcovii, cate 2 frunze de dafin, boabele de piper si...

Ananas fript cu inghetata

In Dulciuri la 17 Feb 2012

Curatam ananasul de coaja, il taiem felii rotunde apoi scoatem miezul fiecarei felii deoarece este un pic cam tare. Turnam peste ananas mierea, scortisoara si ghimbirul macinat si amestecam astfel incat sa se repartizeze egal pe feliile de ananas. Se lasa la rece in frigider cca 3 ore. Eu...

Varza dulce calita

In Porc la 17 Feb 2012

Curatam si spalam bine legumele. Tocam marunt varza si ceapa. Punem ceapa la calit in putin ulei. Intre timp dam pe razatoarea mica morcovul si il adaugam si pe el peste ceapa. Lasam sa stea impreuna cateva minute pana sunt calite bine, amestecand continuu in ele. Adaugam varza, carnaciorii...

Chec cu nuca si cacao

In Prajituri la 17 Feb 2012

Separam albusurile de galbenusuri iar albusurile le batem cu un praf de sare si zahar pana compozitia devine ca cea de bezele. Turnam uleiul treptat peste galbenusuri si le frecam bine apoi le adaugam usor in compozitia de albusuri, amestecand de sus in jos, prin rasturnare. Adaugam faina,...

Costite de porc la cuptor

In Porc la 17 Feb 2012

Spalam bine costitele si le lasam pe o farfurie. Intre timp, curatam si spalam cateii de usturoi, ii pisam bine apoi ii amestecam cu ardeiul iute curatat de seminte si taiat foarte marunt, boia de ardei dulce si coaja de portocala rasa. Cu acest amestec ungem bine costitele si le lasam 2 ore...

Mancarica de pastai

In Mancaruri de post la 17 Feb 2012

Se curata pastaile si se spala bine in apa rece. Se curata ceapa si morcovul apoi ceapa se toaca marunt iar morcovul se da prin razatoarea mica. Se caleste ceapa bine in putin ulei, se adauga si morcovul ras, pastaile, pasta de tomate si se completeaza cu apa cat sa le acopere. Se lasa sa...

Tartine pentru micul dejun

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2012

Eu am gasit aceasta paine uscata in magazin asa ca nu a trebuit sa mai stau dupa ea sa se usuce in cuptor dar daca nu gasiti sau vi se pare mai ok, puteti usca feliile de paine direct in cuptorul vostru de acasa. Le lasati sa se raceasca apoi le ungeti cu unt, presarati sare, frunze de...

Castraveti umpluti

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2011

Am spalat bine castravetele, apoi cu ajutorul unui cutit am taiat capetele si cateva fasii din coaja verde. Dupa ce modelul e gata facut :D, taiem castravetele in felii mai groase pe care apoi le scobim in mijloc cu ajutorul unui cutitas mai mic sau o lingurita. Aveti grija sa nu rupeti coaja!...

Mini pizza instant

In Pizza la 30 Aug 2011

Asezam pe felia de paine salamul, rosia, condimentam dupa gust, presaram cascavalul ras si dam la cuptor la 180C pana se rumenesc frumos pe deasupra. Foarte bune alaturi de o bere rece. Fiecare poate aseza peste felia de paine orice ii place...un singur condiment trebuie pastrat dupa...

Sirop de mure

In Sirop / Compot la 30 Aug 2011

Spalam bine murele, turnam zaharul peste ele si le lasam asa cateva ore, amestecand din cand in cand, pana ce vor lasa ceva suc. Trecem amestecul rezultat prin sita, adaugam apa si punem la fiert pe foc mediu. Spumam cand e cazul. Lasam sa se prinda apoi luam vasul de pe foc si turnam...

Taitei de casa

In Paste la 30 Aug 2011

Facem un aluat din care intindem o foaie cat de subtire putem si o lasam cca 20-25min la uscat.  Incepem sa taiem taiteii. Mie nu mi-au iesit asa de subtiri pe cat as fi vrut, insa pana data viitoare sper sa ma perfectionez:D.

Aperitiv festiv

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2011

Cu aceste ingrediente formam aperitivele din poza. Simplu si de efect.

Zucchini cu telemea

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2011

Se spala zucchini, se taie feliute si se asaza intr-o tava feliuta langa feliuta. Se presara sare si piper apoi telemeaua data pe razatoare. Se lasa in cuptor la 180C pana se rumenesc frumos. Sunt tare buni si merita din plin incercati!  Va urez sa aveti pofta buna!

Paine Elena

In Piine la 30 Aug 2011

Dizolvam drojdia in laptele caldut dupa care punem sarea si zaharul. Adaugam 1 ou iar la celalalt ou separam albusul de galbenus si adaugam in aluat numai albusul. Galbenusul in lasam separat si turnam peste el 1 lingura de lapte. Acest amestec il folosim la uns painea. Omogenizam...

Paste Carbonara

In Spaghete la 30 Aug 2011

Se pun la fiert spaghetele intr-o oala cu apa fierbinte si cu putina sare. Dupa ce sunt gata,se opreste un sfert de cana cu apa in care au fiert iar restul de apa se pastreaza in alt vas. Se scot spaghetele, se clatesc cu apa rece ca sa nu se lipeasca intre ele si se lasa la scurs. Taiem...

Pancakes

In Dulciuri la 30 Aug 2011

Adaugam zaharul peste ouale intregi si le mixam foarte bine cu mixerul pana se albesc. Adaugam faina si mierea de albine amestecand cu grija astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Peste amestecul de mai sus adaugam praful de copt dizolvat in cele 4 linguri de apa. Omogenizam si lasam 30 de...

Limonada

In Bauturi la 30 Aug 2011

Stoarcem bine de tot lamaia apoi in sucul ei dizolvam mierea. Amestecam cu apa si gheata. Cine doreste poate adauga apa minerala. Simplu si bun, nu? Merge de minune pe caldura de afara.

Afisate 1 - 30 din 174 retete    

Postari recente

publicat la 28.02.2012

Melcisori cu pasta de masline

publicat la 28.02.2012

Cartofi inveliti in bacon

publicat la 28.02.2012

Ciuperci pane

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

O zi oarecare, liniştită şi fără evenimente speciale. Înveţi să acorzi mai multă atenţie semnelor pe care scrie “Atenţie, cad pietre!”

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]