Melcisori cu pasta de masline

de meosiris in Aperitive / Garnituri, 28 Feb 2012 | 7348 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru pasta:

  • 170g masline negre fara samburi
  • 1-2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline.

Ne mai trebuie:

  • aluat foietaj
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu pasta de masline:

Prima data facem pasta. Mixam bine cu blenderul maslinele, adaugam usturoiul pisat separat si omogenizam amestecul adaugand uleiul de masline.
Lasam la dezghetat aluatul de foietaj dupa care intindem foaia de aluat, intindem pasta deasupra lasand o margine libera. Rulam si bagam rulada in frigider pentru o ora astfel incat atunci cant taiem feliute din ea, acestea sa se taie frumos.
Separam albusul de galbenus. Adaugam peste galbenus cele 2 linguri de lapte si amestecam bine.
Albusul se bate cu un praf de sare pana incepe sa se desprinda usor.
Scoatem rulada din frigider iar marginea aluatului pe care nu am intins pasta de masline o ungem cu albus de ou astfel incat sa nu se desprinda la copt.

Asezam frumos feliutele de rulada in tava tapetata cu hartie de copt, le pensulam cu amestecul de galbenus-lapte si le introducem in cuptorul preincalzit la 180C. Le lasam sa se rumeneasca frumos. Sunt delicioase, usor de facut si merg de minune langa o bere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu pasta de masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]