Midii cu sos

de meosiris in Peste, 28 Feb 2012 | 5889 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg midii congelate
  • 400g rosii din conserva pasate bine cu ajutorul unui blender
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura unt
  • 3 frunze dafin
  • 3-4 catei usturoi
  • oregano
  • busuioc
  • sare, piper
  • zeama de lamaie.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii cu sos:

Curatati bine midiile sub jet de apa rece. Eu am folosit un burete din sarma pentru a le curata mai bine de depunerile calcaroase. Daca gasiti midii deschise le aruncati. Le scurgeti bine de apa si incepeti sa pregatiti sosul.

Intr-o oala punem pe foc uleiul si untul. Se adauga cateii de usturoi pisati si se lasa pana incep sa miroasa.

Se adauga rosiile pasate bine, condimentele si se lasa sa dea cateva clocote. Se rastoarna si midiile in sos, se invarte bine, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba impreuna 10 minute.

Dupa cele 10 minute petrecute pe foc, se scot midiile pe un platou si sosul se mai lasa cateva minute cat sa mai scada un pic.
Aruncam midiile care nu s-au deschis. La mine in poze veti observa cateva midii cu cate 2 bucatele de carne:)...unele si-au lasat carnea in sos iar cochilia goala am aruncat-o asa ca le-am asezat frumos in alte cochilii primitoare:).
La final turnam sosul peste scoici. Se serveste alaturi felii de lamaie si paine proaspata cu ajutorul careia puteti manca sosul ce ramane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu sos" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

meosiris 1

28.02.2012, 15:54

Poftiti la gustat! Am crezut ca ne ajunge 1 kg de midii congelate, dar mai mult e cochilia de ele, plus ca la fiert raman cateva care nu se deschid si trebuie aruncate asa ca dintr-un kg de midii iti ajung asa de 2 maselutze ca sa nu zic chiar de una. Dar in schimb, foarte delicioase!

iry-gabriela 1

28.02.2012, 21:21

Rahela Velicu 1

03.06.2021, 14:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de midii la tigaie in sos de vin alb si usturoi