meosiris

1

Bucataras
incepator

Hamburg

Bucataras din 29.05.2009

RETETE174
PRIETENI73
Retete

Cartofi taranesti

In Aperitive / Garnituri la 3 Aug 2011

Spalam cartofii apoi ii punem intr-o oala la fiert. Cand furculita intra in ei inseamna ca sunt gata si ii luam de pe foc. Scurgem apa si ii lasam la racit dupa care ii curatam de coaja si ii taiem cubulete. Curatam cepele, le spalam si le taiam pestisori dupa care le lasam la calit in...

Mini tarte cu fructe

In Prajituri la 3 Aug 2011

Se amesteca untul lasat la temperatura camerei cu 60g zahar, putina sare, 1-2 linguri apa calda si faina. Se framanta un aluat pe care il acoperiti si il lasati 30 de minute in frigider. Dupa ce au trecut cele 30 min, se scoate aluatul si se imparte in 8 parti egale. Se intinde din...

Sparanghel cu bacon

In Aperitive / Garnituri la 3 Aug 2011

Curatam sparanghelul si il spalam bine. Il punem apoi la fiert in apa clocotita maxim 3-4 minute impreuna cu zaharul, untul si felia de lamaie. Dupa ce il scoatem din oala, il lasam un pic sa se raceasca apoi invelim fiecare bucata intr-o feliuta de bacon. Asezam in tava si piperam. Cine...

Ciupercute cu usturoi si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 3 Aug 2011

Curatam si spalam usturoiul apoi il taiem cat de marunt putem. Curatam si ciupercutele, le spalam, le taiem piciorusele apoi le maruntim bine. Calim in putin ulei incins usturoiul si piciorusele ciupercutelor taiate marunt. Dupa ce sunt calite, le scoatem pe un servetel de hartie pentru a...

Piept de pui umplut cu telemea

In Pui la 3 Aug 2011

Cu ajutorul unei furculite zdrobim branza si o amestecam cu mararul verde tocat marunt. Spalam bine pieptul de pui, il batem apoi il taiem putin si ii facem un buzunaras pe care il umplem cu amestecul de telemea si marar. Presam un pic pieptul de pui astfel incat sa nu iasa amestecul de...

Tort Harley Davidson

In Torturi la 3 Aug 2011

Prima data ne apucam de sirop ca sa aiba timp sa se raceasca pana crema va fi gata. Caramelizam zaharul iar dupa ce s-a topit turnam apa si lasam sa fiarba cateva minute pana se topeste zaharul caramelizat. Lasam la racit apoi adaugam esenta de rom. Gelatina o lasam la inmuiat in...

Salata de pui si legume

In Salate la 3 Aug 2011

Curatam si spalam bine pieptul de pui, il taiem in bucatele mai mici pe care le prajim bine in putin ulei incins. Dupa ce sunt gata le scoatem pe un servetel de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei. Acum ne ocupam de cartofi. Ii curatam, spalam si taiem in jumatati. Pe ei ii bagam...

Crap prajit

In Crap / Caras la 3 Aug 2011

Se curata bine pestele apoi se spala si se portioneaza. Se da bine prin malai si se prajeste pe ambele parti in ulei fierbinte. Dupa ce e gata, se scoate pe un servetel de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.   Se serveste langa o mamaliguta in aburi si mujdei de usturoi....

Tort cu fructe de padure si crema mascarpone

In Torturi la 3 Aug 2011

BLAT: Se separa ouale iar albusurile se bat ca la bezea impreuna cu zaharul si un praf de sare. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul, apoi se adauga peste bezea si se amesteca bine cu o lingura de sus in jos pana se incorporeaza in compozitie. Se adauga esenta de vanilie. Faina se...

Porc marinat

In Porc la 3 Aug 2011

Taiem usturoiul in bucatele mici, taiem si ceapa apoi le amestecam cu celelalte ingrediente. Adaugam fileurile de porc si completam cu apa cat sa le acopere. Amestecam bine, acoperim vasul cu folie si tinem la frigider pana a doua zi. Incingem gratarul si frigem carnita.  ...

Capsuni cu frisca

In Dulciuri la 3 Aug 2011

Ce poate fi mai simplu de atat? Oare mai e nevoie de vreo reteta? Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa amestecati feliute de capsuni cu frisca vegetala...eu am avut la tub:D. Daca doriti, puteti pune si esenta de vanilie sau rom; cine prefera mai dulce poate adauga zahar. Delicios!

Supa crema de rosii si crutoane

In Supe la 23 Mar 2011

Curatam si spalam bine legumele, apoi le taiem cubulete mici. Calim ceapa in putin ulei iar cand incepe sa prinda o culoare maro, adaugam un pahar de apa si rosiile cu tot cu sos din conserva. Peste acest amestec adaugam si celelalte legume taiate marunt si lasam totul pe foc potrivit,...

Capsuni umplute

In Prajituri la 23 Mar 2011

Spalam bine capsunile, le stergem cu un servetel din hartie pentru a mai absorbi din apa apoi le taiem in patru avand grija sa nu le taiem de tot...partea de jos trebuie sa ramana intreaga. Mixam bine frisca cu zaharul vanilat. Dupa ce frisca este gata adaugam esenta de rom si crema...

Salata cu avocado

In Salate la 23 Mar 2011

Curatam avocado, il taiem in felii apoi il stropim bine cu zeama de lamaie. Spalam rosia, o taiem si pe ea in feliute si amestecam apoi cu feliile de avocado. Adaugam maslinele, salata verde taiata marunt si branza cubulete. Condimentam cu sare si ierburi a la Provence. Turnam si uleiul de...

Salata de cartofi cu smantana

In Salate la 23 Mar 2011

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete mici si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce sunt gata ii scurgem de apa si ii amestecam cu maslinele, ceapa verde si patrunjelul tocate marunt, adaugam si smantana...atat cat dorim iar in cele din urma condimentam cu sare si...

Placinta cu branza si foi Yufka

In Prajituri la 23 Mar 2011

Facem compozitia amestecand bine branza rasa, cascavalul ras, patrunjelul verde tocat marunt si piperul. Separat facem un sos din ulei, iaurt si lapte cu care va trebui sa ungem foile yufka. Amestecam bine pana se omogenizeaza. Ungem o forma cu ulei si punem prima foaie yuka...ale mele au...

Spaghetti cu pui si ardei

In Spaghete la 23 Mar 2011

Fierbem spaghettele in apa cu putina sare iar dupa ce sunt gata fierte, le lasam la scurs. Intre timp pregatim sosul. Taiem ceapa pestisori si o calim in putin ulei. Dupa 4-5 minute adaugam si ardeiul taiat feliute subtiri. Amestecam bine. Le lasam impreuna sa se caleasca vreo 10-15 minute...

Chiftelute cu sos de smantana si ciuperci

In Mancaruri cu carne la 23 Mar 2011

Pentru chiftelute tocam ceapa marunt, o amestecam cu amestecul de carne tocata, cu oul, adaugam si usturoiul pisat, patrunjelul verde tocat marunt iar in cele din urma condimentam cu sare si piper. Amestecam bine de tot apoi cu mana uda formam chiftelute pe care le prajim in ulei incins....

Mancare de pui si legume

In Pui la 23 Mar 2011

Curatam si spalam carnea bine, apoi o prajim in ulei incins. Spre final, adaugam vinul si lasam sa se evapore. Dupa ce pulpele de pui sunt gata, le scoatem pe un servet de hartie pentru a se absoarbe surplusul de ulei. Intre timp, taiem ceapa marunt, morcovii rondele, iar ardeiul si cartofii...

Marshmallow coffee

In Cafea la 23 Mar 2011

Puneti 2-3 lingurite de cafea intr-o ceasca, adaugati zahar sau orice altceva va place pentru a indulci cafeaua, apoi turnati apa fiarta si lasati cateva minute sa se limpezeasca. Intre timp taiati un cubulet de Marshmallow in doua parti iar cu ajutorul unui cutitas, taiati in asa fel incat...

Oua umplute pe sos de rosii

In Aperitive / Garnituri la 23 Mar 2011

Fierbem ouale, apoi le curatam de coaja si le taiem in doua. Scoatem galbenusul, il amestecam cu branza si smantana, condimentam apoi le pisam bine cu ajutorul unei furculite sau chiar cu un blender. Umplem jumatatile de ou cu aceasta pasta iar deasupra presaram cascaval ras. Pentru...

Eclere

In Prajituri la 28 Ian 2011

Se pune la fiert apa impreuna cu uleiul. Cand incepe sa fiarba se adauga faina si se amesteca repede. Se ia de pe foc aluatul si se lasa sa se mai raceasca un pic Cand aluatul e putin caldut, incep sa se adauge ouale, unul cate unul iar dupa fiecare se amesteca pana e incorporat bine in...

Mancarica de cartofi si afumatura

In Porc la 28 Ian 2011

Curatam si spalam ceapa, apoi o taiem marunt si o calim in putin ulei impreuna cu afumatura taiata si ea in bucatele mici. Adaugam cartofii taiati cubulete si adaugam apa cat sa-i acopere. Condimentam cu frunzele de dafin, cimbru, sare si piper. Punem si cele 2-3 linguri pasta de tomate si...

Pachetele delicioase

In Aperitive / Garnituri la 27 Ian 2011

Desfacem aluatul de foietaj, il taiem in doua pe lung, apoi portionam din nou, de data asta pe latimea aluatului astfel incat sa ne iasa mici dreptunghiuri. Pe fiecare bucatica de aluat asezam cate o feliuta de rosie. Deasupra asezam ciupercile din conserva, spalate si scurse bine de apa,...

Spaghetti cu afumatura

In Spaghete la 26 Ian 2011

Punem pastele la fiert in apa cu putina sare iar intre timp ne ocupam de sos. Taiem ceapa si afumatura marunt, pisam usturoiul, apoi le punem la calit impreuna. Dupa ce sunt gata, adaugam apa, pasta de tomate, condimentele si lasam sa mai dea impreuna cateva clocote. La sfarsit, adaugam...

Melcisori din foietaj

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2011

Separam galbenusul de albus. Galbenusul se amesteca cu o lingura de lapte, iar albusul se bate usor cu o furculita numai cat sa se desprinda un pic. Taiem foaia de foietaj in doua parti pe lungime, apoi intindem pasta de tomate si condimentam cu oregano, sare si piper. Incepem sa rulam cu...

Prajitura Snickers

In Prajituri la 25 Ian 2011

Pentru blat mixam ca la bezea albusurile cu zaharul, adaugam nucile/alunele macinate, grisul si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam usor in aluat de jos in sus si turnam in tava tapetata cu hartie de copt. Bagam in cuptorul preincalzit si lasam 20 min. la 180C. Dupa ce e gata, il...

Salata de rosii si castraveti

In Salate la 25 Ian 2011

Facem salata de rosii si un castravete tocand toate legumele cat mai marunt, condimentam si lasam deoparte. Taiem un castravete pe lung in felii cat mai subtiri, astfel incat sa nu avem probleme la aranjat salata. Prindem marginile cu un betisor din plastic si umplem cu salata de rosii....

Croissant cu branza

In Aperitive / Garnituri la 14 Ian 2011

Intindem foaia de foietaj si o taiem in mai multe bucati, sub forma de triunghi. Spalam verdeata si o tocam marunt apoi facem un amestec din telemea, cascaval, smantana, marar si patrunjel iar cu acest amestec ungem fiecare triunghi de foietaj. Separam galbenusul de albus. Batem un pic...

Varza calita cu afumatura

In Porc la 13 Ian 2011

Spalam varza murata, o lasam la scurs apoi o taiem marunt. Taiem si afumatura in bucatele mici si deasemenea, ceapa. Calim ceapa in putin ulei, apoi adaugam si afumatura si mai lasam 5 minute pe foc mic invartind mereu. Dupa ce s-au calit impreuna adaugam varza tocata, 2 cani de apa, pasta...

Afisate 31 - 60 din 174 retete    

Postari recente

publicat la 28.02.2012

Melcisori cu pasta de masline

publicat la 28.02.2012

Cartofi inveliti in bacon

publicat la 28.02.2012

Ciuperci pane

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Ceva cu nişte bani, o vizită neaşteptată şi o bucurie mai spre seară. Scuze, astăzi ni s-a îmbolnăvit specialistul in horoscop. Chiar n-ai recunoscut din prima stilul lui Nety?

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]