Paine Elena

de meosiris in Piine, 30 Aug 2011 | 3623 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300ml lapte
  • 15 g drojdie proaspata 
  • 1-2 lingurite sare 
  • 1 lingurita zahar 
  • 2 oua 
  • 2 linguri ulei 
  • faina cat cuprinde.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Elena:

Dizolvam drojdia in laptele caldut dupa care punem sarea si zaharul.

Adaugam 1 ou iar la celalalt ou separam albusul de galbenus si adaugam in aluat numai albusul. Galbenusul in lasam separat si turnam peste el 1 lingura de lapte. Acest amestec il folosim la uns painea.

Omogenizam compozitia si incepem sa framantam adaugand faina cat cuprinde. Framantam foarte bine astfel ca painea sa iasa pufoasa. Ungem aluatul cu ulei si lasam la crescut 1 ora.

Taiem in 4 parti egale si impletim 2 painici. Lasam iarasi la crescut. Dupa ce painea si-a dublat volumul, ungem cu amestecul de galbenus si lapte apoi introducem in cuptorul preincalzit la 180C.

Scoatem painea rumenita frumos din cuptor si servim alaturi de orice mancarica calda avem in meniu.

Va urez pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Elena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

LUK 1

30.08.2011, 15:47

pufoasa si buna buna

alinutzika 1

30.08.2011, 15:59

ce pufoasa e!

mirela0911 1

30.08.2011, 22:25

ce frumoasa e

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine traditionala greceasca cu masline