lilik

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 07.08.2010

RETETE365
PRIETENI193
Retete

Ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 8 Oct 2010

se iau coditele de la ciuperci(champignon),se curata si se toaca marunt.amestecam cu oul,painea inmuiata,sare,catelul de usturoi pisat. Cu compozitia obtinuta umplem palariile ciupercilor. Punem in tava, presaram parmezan si le punem deasupra putin ulei. Dam la cuptorul preincalzit la...

Mancare de linte rosie

In Mancaruri de post la 8 Oct 2010

tocam ceapa si o punem in oala cu putin ulei sa se rumeneasca,apoi adaugam lintea si o tostam un pic,dupa care punem cartoful cubulete,conopida,morcovul ras si daca vrem rosia. Acoperim cu apa si lasam sa fiarba la foc potrivit. Controlam cand e fiarta lintea si potrivim de sare. pofta buna!

Placinta cu brocolli si carnat

In Aperitive / Garnituri la 8 Oct 2010

amestecam toate ingredientele pt aluat (aveti grija ca sarea sa nu ajunga in contact direct cu drojdia pentru ca nu mai creste aluatul),apoi framantam bine si lasam la dospit cca 60 min. intre timp curatam si spalam buchetelele de brocolli si le punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape...

Tort Dobos

In Torturi la 8 Oct 2010

se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc si se maresc in volum.adaugam faina treptat,coaja de lamaie,sucul de lamaie si vanilia.la sfarsit adaugam albusurile batute spuma cu praful de sare,amestecand de sus in jos.din compozitia obtinuta vom obtine 7-8 blaturi.tapetam o tava si punem...

tort cu ananas si nuci

In Dulciuri la 4 Oct 2010

batem untul moale cu zaharul pana devine k o crema,apoi adaugam kte unul galbenusurile(separam de albusuri).adaugam siropul de ananas si sucul de lamaie apoi faina cernuta cu praful de copt.batem albusurile spuma cu praful de sare,apoi le adaugam la compozitie amesecand de sus in jos .intr-o tava...

Rulada de carne (polpettone)

In Aperitive / Garnituri la 4 Oct 2010

amestecam carnea tocata cu un ou, putin parmezan, sare , piper, paine inmuiata. Separat fierbem 3 oua tari. Dupa ce am amestecat bine compozitia o punem pe o bucata de hartie pt cuptor si intindem o foaie de cca 2-3 cm (important e sa aiba o forma cat de cat dreptunghiulara). Pe aceasta foaie de...

Verzisoare de Bruxelles gratinate

In Mancaruri de legume la 3 Oct 2010

curatam verzele de foile de deasupra si le spalam. Le crestam la cotor si le punem la fiert cu sare. Cand sunt gata (vf unui cutit sa intre si sa iasa usor) le scurgem si le lasam pana cand nu mai iese abur. Le punem intr-o tava si deasupra varsam sosul si presaram cu branza. Dam la cuptor pana...

Sofficini

In Aperitive / Garnituri la 2 Oct 2010

punem laptele cu untul si sarea intr-o craticioara pe foc,iar cand incepe sa fiarba dam deoparte si adaugam faina cernuta. Amestecam bine, iar cand s-a racorit il framantam putin sa obtinem un aluat moale. Il infasuram in folie si dam la frigider pana se raceste. Intre timp taiem cubulete...

Tort de inghetata

In Dulciuri la 2 Oct 2010

facem prima data biscuitele, batand ouale cu praful de sare si zaharul pana se umfla. Adaugam vanilia si faina. Punem compozitia in tava de la cuptor, o nivelam si dam la cuptorul preincalzit la 200° pentru 8-10 min. Lasam sa se raceasca si o taiem dupa tava de chec. Batem frisca cu...

Dulceata de piersici

In Dulceata / Gem la 2 Oct 2010

spalam piersicile,le curatam,le scoatem samburii si le taiem bucatele mici.intr-o oala punem piersicile,zaharul si sucul de lamaie.punem la foc mic si amestecam din cand in cand.dupa primele 30 de min putem face proba farfurioarei;punem pe o farfurie si lasam la racit,dak intoarcem farfuria si nu...

Vol-au-vent cu surimi..

In Aperitive / Garnituri la 19 Sep 2010

intindem foaia pe masa si taiem discuri cu un pahar sau cu o forma rotunda, vedem cate ies,apoi calculam cate 3 cu gaura de pus peste 1 intreg si taiem. ungem discul intreg cu albus de ou ,apoi punem deasupra discul gaurit, ungem din nou si tot asa pana le punem toate. ungem cu albus...

Trandafirasi de pasta proaspata

In Paste la 17 Sep 2010

punem faina intr-un vas si formam o fantana in mijloc unde punem ouale si sarea. amestecam prima data cu o furculita pana ouale absorb toata faina,apoi cu mana pana obtinem un aluat destul de elastic(dak mai e nevoie mai punem putina faina,depinde de marimea oualelor). punem aluatul pe masa...

Rulada cu crema de portocale

In Prajituri la 16 Sep 2010

facem prima data crema astfel incat sa se raceasca. Batem ouale cu zaharul (putin),omogenizam amidonul cu putin suc de portocale si il adaugam peste oua, apoi subtiem cu restul de suc si punem coaja de portocala,dupa care punem pe foc mic. Amestecam continuu pana se ingroasa. Dam...

Gnocchi albi si galbeni

In Paste la 16 Sep 2010

Fierbem cartofii cu coaja si dovlecul il facem la cuptor sau la baine-marine. Cand cartofii sunt fierti ii curatam de coaja si in pasam. 350 de gr din cartofi ii amestecam cu 100 gr faina ,jumatate de ou,sare si 1 lingura de parmezan. Amestecam bine compozitia din care luam cate putin si o punem...

Sos ragù

In Pt. paste la 16 Sep 2010

se curata ceapa ,morcovul si telina ,se spala si se toaca f marunt. Se pun intr-o cratita la calit, iar cand incep sa se rumeneasca se adauga carnea pe care o lasam putin si o desfacem bine cu lingura de lemn. Cand toata carnea are aceeasi culoare se pune vinul si lasam pana se evapora. Dupa ce...

Mini rulouri cu crema

In Prajituri la 13 Sep 2010

Se face prima data crema: batem galbenusurile cu zaharul pana devine ca o crema, adaugam apoi amidonul si vanilia si amestecam bine. Incalzim laptele si il punem peste compozitia obtinuta amestecand mereu. Puneti pe foc si lasati sa fiarba la foc mic 2-3 min. Lasam sa se raceasca si intre timp...

Tarta cu piersici

In Prajituri la 13 Sep 2010

Se face un aluat din ingredientele de mai sus. Se curata piersicile  si se taie feliute, se pun intr-un vas pe foc cu zaharul si coaja de lamaie si se lasa cateva minute. Impartim aluatul in 2 si intindem o foaie de 3-4 mm pe masa unsa cu ulei, apoi o punem in tava. Deasupra punem...

Orez cu creveti si flori de dovlecel

In Fructe de mare la 13 Sep 2010

Se curata ceapa si se pune la calit. Intre timp curatam si spalam florile si crevetii, dupa care le tocam. Lasam un crevet intreg ca sa  dea gust. Cand incepe ceapa sa se rumeneasca punem crevetii si florile de dovlecel si lasam putin, apoi adaugam orezul spalat. Amestecam si apoi adaugam...

Biscuiti cu dulceata(fursecuri)

In Dulciuri la 11 Sep 2010

se pune faina intr-un vas si in mijloc se pune untul moale. Se amesteca cu mana pana se desface tot untul,apoi se adauga praful de sare,zaharul,oul,si praful de copt. Se amesteca toate ingredientele pana ce aluatul obtinut se desprinde de pe peretii vasului,apoi il infasuram in folie si il bagam...

Briose cu morcovi pt copii

In Prajituri la 4 Sep 2010

Intr-un vas se bat oul cu mierea, adaugati faina si morcovii rasi pe razatoatrea cu ochiuri mici, apoi uleiul, sarea, scortisoara si la sfarsit praful de copt. Amestecati bine. Pregatiti formele cu hartiute si puneti aluatul obtinut in fiecare. Dati la cuptorul preincalzit la 180° pentru...

Cuib de viespi

In Dulciuri la 4 Sep 2010

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus (daca e moale mai puneti putina faina) pana face basici, atunci e framantat bine si acoperiti cu un prosop,lasati la dospit pana isi dubleaza volumul (eu am lasat cam 1ora jumate). Dupa ce a dospit impartiti aluatul in 4 si din fiecare faceti o...

Paste la cuptor

In Paste la 4 Sep 2010

Se incepe prin a curata morcovul si ceapa,se spala si se toc f marunt. Le punem la calit si cand au inceput sa se rumeneasca punem carnea, amestecand-o bine sa se desfaca, iar cand si-au schimbat culoarea punem 1/2 pahar de vin (optional) si lasam la inabusit pana se evapora tot vinul. Adaugam...

Calamari umpluti la cuptor

In Fructe de mare la 4 Sep 2010

Aprindeti cuptorul la 180°. Spalati calamarii si curatatii bine, taiati tentaculele si taiatile marunt. Intr-o tigaie puneti la calit usturoiul taiat fin ,apoi adaugati tentaculele taiate si amestecati putin apoi adaugati sucul de rosii, mai lasati un pic si puneti sarea,piperul,patrunjelul...

Pizzette

In Pizza la 21 Aug 2010

se face un aluat din ingredientele de mai sus si se framanta pana devine elastic si usor de modelat apoi se pune la crescut pana isi dubleaza volumul(eu am lasat circa 1 ora). intre timp se face un sos de rosii cu o ceapa mica pusa la calit apoi punem suc de rosii si putina apa si lasam sa...

Mancarica de pui cu ardei copti

In Mancaruri cu carne la 20 Aug 2010

coacem ardeii si rosiile pe plita. rosiile le curatam si le punem intr-un vas,curatam si ardeii si ii taiem cubulete sau fasiute. carnea o punem sa dea cateva clocote, separat ceapa tocata marunt o punem la innabusit,dupa care adaugam carnea,o lasam sa se rumeneasca putin apoi adaugam...

Placintele cu carne

In Aperitive / Garnituri la 18 Aug 2010

se face un aluat din ingredientele de mai sus,se framanta bine apoi se intinde o foaie cu sucitorul.se taie foaia patratele si pe fiecare se pune umplutura apoi se ruleaza.se ung cu ou sau cu lapte si le asezam in tava,le dam la cuptor la foc potrivit 30-35 de min. umplutura o facem...

Tiramisu reteta cu fructe

In Dulciuri la 13 Aug 2010

Tiramisu reteta cu fructe separam ouale si batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc,iar albusurile separat le batem spuma. in castronul unde am batut galbenusurile adaugam mascarpone si amestecam cu lingura de lemn pana se incorporeaza,apoi adaugam albusurile spuma si amestecam totul...

Chiftelute de vinete...

In Aperitive / Garnituri la 13 Aug 2010

se coc vinetele pe plita sau la cuptor, cand sunt gata se curata si se pun intr-un castron si se zdrobesc cu furculita.adaugam oul,painea,jumatate din faina,uleiul si condimentele, amestecam bine apoi formam bilute pe care le dam prin faina si le punem la prajit. le putem servi...

Tarta cu crema de lamaie

In Dulciuri la 11 Aug 2010

punem untul intr-un castron sa se inmoaie la temperatura camerei,dupa care il amestecam cu zaharul pana obtinem o compozitie uniforma,apoi adaugam ouale si coaja de lamaie rasa si amestecam cu mixerul pana devine ca o crema. adaugam faina si la urma praful de copt,apoi amestecam bine toata...

Snitel de peste-sabie la cuptor

In Peste la 11 Aug 2010

aprindem cuptorul la 200°,pana se incalzeste putin intr-o farfurie batem oul cu putina sare si pregatim pesmetul cu sare si patrunjel. spalam pestele,il curatam si il dam prin ou,apoi prin pesmet. il punem intr-o tavita si il dam la cuptor ,dupa care spalam rosiile,le taiem in 2 si...

Afisate 331 - 360 din 365 retete    

Postari recente

publicat la 21.10.2016

Luca

publicat la 18.10.2015

Pleurotus pe gratar(la grill)

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

"Daca te simti bine, nu te ingrijora! Trece!"

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]