Tort de inghetata

de lilik in Dulciuri, 2 Oct 2010 | 7588 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr frisca
  • 2 albusuri
  • 80 gr zahar pudra(100 daca frisca e fara zahar)
  • pt biscuite:
  • 60 gr zahar
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 70 gr faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata:

facem prima data biscuitele, batand ouale cu praful de sare si zaharul pana se umfla. Adaugam vanilia si faina. Punem compozitia in tava de la cuptor, o nivelam si dam la cuptorul preincalzit la 200° pentru 8-10 min. Lasam sa se raceasca si o taiem dupa tava de chec.

Batem frisca cu zaharul si putina vanilie,separat batem albusurile spuma ca pt bezele,apoi le amestecam.

Intr-o tava de chec punem folie transparenta si punem un strat din compozitia cu frisca,deasupra un strat de nuttela (sau ciocolata rasa) si un strat de biscuite (sau napolitana) si tot asa pana se termina compozitia. Important e sa inchideti cu un strat de biscute. Puneti in congelator pt cateva ore apoi scoateti din tava si decorati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de caise cu pepene si iaurt