Rulada de carne (polpettone)

de lilik in Aperitive / Garnituri, 4 Oct 2010 | 8911 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr carne tocata vita(amestec)
  • 4 oua
  • 150 gr sunca
  • 100-150 gr cascaval(feliat)
  • parmezan
  • 2 felii de paine inmuiata in lapte
  • sare,piper,ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de carne (polpettone):

amestecam carnea tocata cu un ou, putin parmezan, sare , piper, paine inmuiata. Separat fierbem 3 oua tari. Dupa ce am amestecat bine compozitia o punem pe o bucata de hartie pt cuptor si intindem o foaie de cca 2-3 cm (important e sa aiba o forma cat de cat dreptunghiulara). Pe aceasta foaie de carne punem feliile de sunca cate una cat sa o acoperim, deasupra feliile de cascaval, iar in mijlocul foii punem ouale intregi ca in imagine.

Ajutandu-ne de hartie rulam foaia astfel incat sa nu se rupa si cu tot cu hartie o punem intr-o tava si dam la cuptorul preincalzit la 200° timp de 45-50 de min. Inainte de a baga in cuptor punem deasupra putin ulei. O lasam 20 de min pe o parte apoi avem grija sa o intoarcem pe toate partile sa se rumeneasca bine. Tinand cont de faptul ca timpul de coacere al cartofilor in cuptor e cam acelasi putem pune in tava si cateva cubulete  presarate cu sare si ulei. Dupa ce s-a scurs timpul scoatem din cuptor, taiem felii si servim cald cu un pahar de vin rosu...pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de carne (polpettone)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

nadina73 1

05.10.2010, 01:25

super vreau dau 5f

Laly 1

05.10.2010, 10:41

O feliuta si la mine va rog

lilik 1

08.10.2010, 02:28

acum nu mai e dar data viitoare nadina ,laly va trimit la pachet

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu feta in sos de smantana si usturoi