Placinta cu brocolli si carnat

de lilik in Aperitive / Garnituri, 8 Oct 2010 | 4182 vizualizari

 

de obicei faceam brocoli cu paste,dar am zis sa mai schimb....am cerut cate o parere pe ici pe colo si m-am hotarat

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 400 gr faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 pahar jumate de apa calduta
  • sare,1 lingura ulei de masline
  • pt umplutura:
  • 500-600 gr brocolli
  • 350 gr carnat proaspat
  • 2 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu brocolli si carnat:

amestecam toate ingredientele pt aluat (aveti grija ca sarea sa nu ajunga in contact direct cu drojdia pentru ca nu mai creste aluatul),apoi framantam bine si lasam la dospit cca 60 min.

intre timp curatam si spalam buchetelele de brocolli si le punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierte punem intr-o tigaie cateii de usturoi curatati(intregi) cu un strop de ulei si ii lasam sa prinda putina culoare dupa care adaugam carnatul(ii dam pielea jos).lasam cateva minute,apoi adaugam brocolli scurs de apa si ii saltam putin,apoi dam deoparte.

Cand e crescut luam aluatul si intindem o foaie  destul de larga, o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam bordurile sa cada afara;punem umplutura,o nivelam si tragem bordurile spre mijlocul placintei unde o inchidem.dam la cuptorul preincalzit la 200° timp de 30 de min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu brocolli si carnat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu ton