se coc vinetele pe plita sau la cuptor,
cand sunt gata se curata si se pun intr-un castron si se zdrobesc cu furculita.adaugam oul,painea,jumatate din faina,uleiul si condimentele,
amestecam bine apoi formam bilute pe care le dam prin faina si le punem la prajit.
le putem servi simple sau cu sos de rosii proaspete.
din pacate eu n-am putut face bilute k mi-a iesit prea moale dar la fel de gustoase.
pt sosul de rosii spalam rosiile si le taiem in doua
,curatam ceapa si o taiem marunt,dupa care o punem la calit.
cand ceapa incepe sa se rumeneasca punem rosiile si sarea dupa gust,acoperim si lasam sa fiarba(rosiile lasa apa si nu e nevoie sa punem)amestecand din cand in cand.
inainte cu 5 min sa-l dam la o parte punem oregano si busuioc.
pt a face chiftelutele cu sos trebuie sa le punem intr-o tigaie si sa turnam sosul deasupra,lasand sa fiarba 3-4 min.
pofta buna.
1
vinetele dupa ce le coacem le pitem toca cum le facem pt salata