Chiftelute de vinete...

de lilik in Aperitive / Garnituri, 13 Aug 2010 | 5030 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete potrivite
  • 1 ou
  • 2 felii de paine inmuiate in lapte
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sare,putin patrunjel,oregano
pt sosul de rosii:
  • 500 gr rosii(eu am folosit cherry)
  • 1 ceapa rosie
  • cateva frunze de busuioc
  • oregano
  • sare,ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de vinete...:

se coc vinetele pe plita sau la cuptor,

cand sunt gata se curata si se pun intr-un castron si se zdrobesc cu furculita.adaugam oul,painea,jumatate din faina,uleiul si condimentele,

amestecam bine apoi formam bilute pe care le dam prin faina si le punem la prajit.

le putem servi simple sau cu sos de rosii proaspete.

din pacate eu n-am putut face bilute k mi-a iesit prea moale dar la fel de gustoase.

pt sosul de rosii spalam rosiile si le taiem in doua

,curatam ceapa si o taiem marunt,dupa care o punem la calit.

cand ceapa incepe sa se rumeneasca punem rosiile si sarea dupa gust,acoperim si lasam sa fiarba(rosiile lasa apa si nu e nevoie sa punem)amestecand din cand in cand.

inainte cu 5 min sa-l dam la o parte punem oregano si busuioc.

pt a face chiftelutele cu sos trebuie sa le punem intr-o tigaie si sa turnam sosul deasupra,lasand sa fiarba  3-4 min.

pofta buna.

TIPS-URI

1

vinetele dupa ce le coacem le pitem toca  cum le facem pt salata

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de vinete..." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri umplute pentru micul dejun