Calamari umpluti la cuptor

de lilik in Fructe de mare, 4 Sep 2010 | 13323 vizualizari

 

am cam lipsit in ultimul timp,dar am revenit si sper sa va plak noile mele "experimente"....

 

INGREDIENTE

  • 3-4 calamari (ai mei erau micuti)
  • 1/2 de catel de usturoi
  • putin suc de rosii (1 lingura)
  • 1 lingura de pesmet
  • sare,piper,patrunjel
  • 3-4 cartofi
  • oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamari umpluti la cuptor:

Aprindeti cuptorul la 180°. Spalati calamarii si curatatii bine, taiati tentaculele si taiatile marunt. Intr-o tigaie puneti la calit usturoiul taiat fin ,apoi adaugati tentaculele taiate si amestecati putin apoi adaugati sucul de rosii, mai lasati un pic si puneti sarea,piperul,patrunjelul si pesmetul.

Dati deoparte si cu amestecul obtinut umpleti calamarii si ii inchideti cu o scobitoare. Curatati si taiati cartofii, apoi ii puneti intr-o tava unsa cu putin ulei, sarati si piperati apoi puneti calamarii si presarati oregano. Se dau la cuptor pana ce cartofii sunt gata.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

puteti asezona cu patrunjel doar k noua nu ne prea place

2

dupa ce am stins focul la umplutura eu am pus si un galbenus de ou

3

nu uitati sa scoateti scobitorile

Daca ti-a placut reteta noastra "Calamari umpluti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

cococo 1

23.09.2010, 23:14

buna LILIK nu stiu daca locuiesti in italia , un sfat pentru calamarii umpluti : caleste tentaculele(5 min) in forte putin ulei in care a pus usturoiul intreg doar ca sa dea gust ,cu puttina sare si un pic de ardei iute daca iti place , lasa sa se raceasca , amesteca tentaculele cu un ou, masline negre taiate marunte, cateva capere , un pic de pesmet sau paine inmuiata(ca la piftelute)si stroarsa bine . Faci un sos o jumatate de cutie de rosii , busuioc si putina apa dupa 10 min. pui calamarii , pentru 30 min, acoperiti si ii intorci dan cand in cand fii etenta sa nu scada sucul de tot . Lasa sa se raceasca 10 min dupa care iti tai , si pui sosul peste
. pofta buna.

cococo 1

24.09.2010, 23:49

inca un sfat nu se abina bine oregano cu cartofii si nici cu calamarii

elena1988 1

13.02.2011, 18:19

eu de obicei ii tai rondele si le dau faina, ou, pesmet, ies delicioase, si am mai papat la mare tot asa gen snitele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu fructe de mare si parmezan