publicat la 11.09.2013
publicat la 08.09.2013
publicat la 07.09.2013
Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!
Bucataras.ro
[email protected]
Biscuiti cu menta
Frecam margarina cu zaharul, pana devine o crema ,apoi adaugam oul, esenta de vanilie si amestecam bine. Separat cernem faina si praful de copt, le amestecam si le adaugam peste compozitia de margarina, punem si menta maruntita si amestecam bine. Formam bilute pe care le asezam intr-o tava...
Deliciu racoritor
Spalam toate legumele si fructele. Morcovii si sfecla , le curatam de coaja si le taiem in bucati (dar nu prea mici). Indepartam coaja si pielea amaruie, de pe grapefruit-uri. Rosiile si restul de fructe le spalam si le taiem in 2. Trecem totul prin storcator dar, avem grija sa lasam la urma...
Salata de cruditati
Curatam morcovii, telina si merele de coaja si le spalam. Varza o taiem fideluta,adaugam un praf de sare, o amestecam si o lasam deoparte. Dam pe razatoarea mare morcovii, merele si telina. Stoarcem varza de zeama lasata si o amestecam cu restul de legume. Intr-o cana de 250ml, adaugam...
Pulpe de pui, pe pat de legume
Punem intr-o oala 1L de apa la fiert. Intre timp spalam legumele si le taiem in forma dorita; rondele ,felii,bastonase, toate inafara de fasole si varza. Cand apa a ajuns la punctual de fierbere, adaugam fasolea si o lasam doar 2’, atat cat sa se opareasca, nu sa fiarba. O scoatem...
Tarta si "tartute" cu fructe
Amestecam faina ,zaharul si amidonul,adaugam untul rece taiat in bucatele si-l frecam putin cu faina, adaugam ouale si pesmetul, omogenizam totul, dar fara sa framantam. Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la frigider. Punem 800ml lapte cu zaharul si esenta la fiert. In...
Pastrav prajit
Pestii se curata se spala, se sareaza si se stropesc cu sucul de la 1/2 lamae. Ingredientele uscate se amesteca. Dam pastravul prin amestecul de faina si-l prajim in ulei, pe ambele parti. Pastravul se serveste cu garnitura de legume fierte si felii de lamae. Pofta buna!
Clesti crab pane, cu legume
Legumele spalate si taiate dupa preferinta fiecaruia, le punem in steamer la fiert, pentru 40’. Punem intr-o tigaie uleiul de palmier,la incins si prajim clestii pe ambele parti, asa congelati (nu necesita decongelare). Se servesc alaturi de legume, pe care le saram ,piperam si...
Cupe dulci cu fructe
Luam un cutit cu varf, bine ascutit si sectionam pepenele galben in jumatate, in forma zimtata (pentru ai conferi un aspect mai placut). Cu ajutorul unui dispozitiv de scobit (sau cu o lingurita, in lipsa acestuia) scoatem tot miezul de pepene, in forme rotunjoare si-l punem intrun bol....
Paine din faina neagra si secara
Am pus apa, uleiul, sarea si mierea in masina de paine, am cernut toata faina, am amestecat-o si am pus-o peste. Deasupra am adaugat drojdia si am pornit programul de framantat. Cand toate ingredientele sau amestecat bine si s-a format aluatul, am adaugat si semintele, lasand cam o lingurita...
Sos de marar
Tocam mararul marunt. Punem uleiul intro cratita, lasam sa se incinga, adaugam faina si amestecam,2-3’ cu atentie sa nu se arda, apoi stingem cu laptele. Amestecam incontinuu sa nu se faca cocolose, adaugam mararul si sarea. Daca sosul este prea gros, mai subtiem cu putin lapte. Dupa...
Cartofi umpluti
Cartofii se spala si se pun la fiert, dar trebue sa avem grija sa nu-i fierbem prea tare (eu iam fiert 15’), apoi se scurg de apa si se lasa la racit. Spalam ceapa, ardeiul si ciupercile marunt. Intr-o tigaie punem o lingura de ulei si cand s-a incins adaugam ceapa si ardeiul, calim...
Budinca de paste cu branza
Pastele se fierb, se trec pe sub un jet de apa rece si se pun intrun bol mai mare. Stafidele le punem la inmuiat cu o lingura de apa si o esenta de rom. Rahatul il taiem in cubulete. Luam o tava de Teflon cu pereti mai inalti, o ungem cu unt, inclusive pe laterale apoi o...
Marar verde, congelat
Se rup frunzulitele de pe tijele groase si se aduna in mai multe buchetele mici, depinde de cantitatea de marar pe care o avem. Luam rand pe rand, fiecare buchetel de marar si-l trecem sub 4-5 jeturi de apa, dupa care le scuturam bine in ghiuveta si le punem si pe servet de hartie sa se scurga...
Budinca de gris
Intr-un vas(eu am folosit de jena)punem 4 linguri de zahar si-l dam pe flacara sa se caramelizeze apoi cu ajutorul unui prosop (sau manusa) ca sa nu ne ardem, inclinam vasul astfel incat sa curga caramelul si pe margini de jur imprejur. Apoi il lasam sa se raceasca pana fierbem grisul....
Otet aromat
Spalam bine verdeata, stergem cu un prosop de bucatarie si le adaugam in sticla cu otet. Insurubam, amestecam prin scuturare de cateva ori si lasam la macerat, in camara, pentru cel putin o luna. Dupa macerare, otetul va avea o aroma minunata.
Aperitiv de vinete cu branza
Curatam vinetele de coaja si le taiem fasii, dupa care le prajim in ulei incins, pana se inmoaie. Dam telemeaua prin razatoare, taiem patrunjelul marunt si le amestecam intr-un bol, impreuna cu un ou. Din acest amestec, punem pe fiecare fasie de vanata cate putin, o impaturim si o prindem cu o...
Pastrav cu legume la cuptor
Pestele curatat si spalat se cresteaza, se pudreaza cu baza pt mancaruri si cu piperul cu usturoi, iar in crestaturile facute, punem cate o jumatate de felie de lamaie. Legumele le spalam, le feliem si le punem in boluri separate. Intr-o tava pt friptura, punem putin ulei, dupa care incepem...
Placinta cu ton
Ceapa si ardeii(inclusive cel iute) se curata se toaca marunt si se pun in boluri separate. Rosiile se dau pe razatoare sau se toaca foarte marunt. Conservele se deschid, se scurg de ulei si scoatem tonul intrun bol. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se presara putina faina si se intinde o...
Mancare de ardei kapia-copti
Ardeii kapia se coc, se curata de pielite, cotoare si seminte. Se spala si se lasa la scurs, dupa care se taie fasii subtiri pe lung. Se caleste ceapa dupa gust in putin ulei, se adauga morcov taiat cubulete sau dat pe razatoare.Cand sunt bine distuite, se adauga pasta de tomate si mierea de...
Mamaliga cu branza si kaizer
Punem apa cu sarea si uleiul la fiert si cand da in clocot, adaugam faina in ploaie, amestecand icontinuu sa nu se formeze cocoloase. Mamaliga este fiarta, atunci cand nu se mai prinde de lingura . Luam o tava, o ungem cu unt, intindem in straturi :un rand de mamaliga, 100g smantana,...
Cartofi cu costita la cuptor
Cartofii se spala se pun la fiert intregi in apa cu putina sare. Se fierb si ouale si se taie rondele. Cascavalul se da pe razatoare, frunzele de patrunjel se toaca marunt (se impart in trei portii). Costita se taie bucatele mici si se pune in tigaie la prajit, se adauga sare si piper dupa gust....
Rechin cu legume la steamer
Curatam si spalam zarzavaturile. Spalam in apa rece, feliile de rechin, le stergem cu servet absorbant si stoarcem toata zeama de la o lamaie, peste ele. Taiem zarzavaturile, felii, fideluta ori rondele (dupa pofta fiecaruia)si le amestecam bine. In vasul unu al steamer-ului, punem o...
Pui in sos de mustar cu smantana
Punem putin ulei intr-o cratita si rumenim bucatile de carne pe toate partile. Intre timp,taiem ceapa si usturoiul marunt. Scoatem carnea rumenita pe o farfurioara si in uleiul ramas, dinstuim ceapa si usturoiul cam 5’, apoi adaugam smantana, sare,piper, lasam sa dea doua trei clocote,punem...
Rulouri de dovlecel cu cascaval
Curatam dovlecelul si-l taiem in felii de aprox. 50mm. Presaram sare peste el si-l lasam asa timp de 15-20 minute. Pregatim doua farfurii adanci, una in care punem faina si una in care batem ouale bine, bine cu o furculita. Scurgem apa lasata de dovlecel. Punem o tigaie cu ulei la...
Paste cu nuca
Se fierb pastele, se trec sub un jet de apa rece si se lasa la scurs. Se impart in 4 boluri, se adauga cate doua linguri de miere, doua de nuca, se amesteca si se orneaza cu bombonele. Pofta buna!
Rulada de pui cu spanac
Batem pieptul de pui si-l asezam pe o folie de aluminiu, stropita cu ulei. Asezonam cu sare si piper. Spalam bine spanacul din mai multe ape si-l taiem, nu foarte marunt. Curatam si taiem feliute, usturoiul. Intr-o tigaie mai adanca, punem untul, adaugam usturoiul, il calim cam 5’ si...
Gogosele de salcam
Mixam ouale cu sarea si zaharul intr-un bol adaugam uleiul, apoi, treptat 5linguri faina, amestecand continuu. Subtiem compozitia turnand, putin cate putin, laptele, pana cand devine ca o smantana lichida. Florile de salcam le spalam si le insiram pe servet de hartie sa se scurga foarte bine de...
Spuma de frisca cu dovleac
Se bate frisca tare, se adauga bucatile de dovleac copt si se mixeaza. Se serveste in cupe. Ornam dupa imaginatie. Pofta buna!
Dovleac copt
Spalam si curatam dovleacul de samburi si-l taiem felii. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam feliile in ea. Pudram putina scortisora, repartizam bucatele de unt pe fiecare si punem tava in cuptor pentru 2h, la foc mic. Scoatem tava si punem zaharul peste feliile de dovleac si le mai...
Cartofi noi prajiti
Curatam cartofii, pe cei mai marisori ii taiem in doua si cand uleiul este bine incins, punem cartofii la prajit, pentru 15’. Ii scoatem cu o paleta, ii asezonam cu sare si mult patrunjel verde. Eu i-am servit cu pulpe de pui si salata de sfecla rosie. Pofta buna !