lia maria

1

Bucataras
incepator

Timisoara

Bucataras din 20.02.2010

RETETE333
PRIETENI199
Retete

Cartofi copti la tava

In Aperitive / Garnituri la 9 Aug 2010

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem in felii lungi si groase. Ii punem la fiert, in apa cu putina sare si-i lasam sa fiarba 15’ din momentul in care a inceput fierberea. Intre timp pregatim o tava mare(cartofii trebue sa aiba spatiu suficient ca sa se poata rumeni frumos) pe...

Paste cu dovlecei zucchini

In Spaghete la 5 Aug 2010

Punem o oala cu apa,la fiert, adaugam putina sare si 1 lingura de ulei. Cand da in clocot, punem pastelele si le lasam sa fiarba cam15’. Le strecuram, le trecem pe sub un jet de apa rece si le lasam deoparte. Curatam dovlecelul de seminte(daca e nevoie) si-I taiem fasii pe lungime,...

Salata mixta

In Salate la 4 Aug 2010

Punem intr-un bol boabele de fasole si de porumb. Curatam, spalam si dam pe razatoarea mare morcovul si-l punem in bol. Prazul il spalam si-l taiem rondele, atat partea alba cat si ce-a verde. Adaugam zeama de lamaie, uleiul, sare si piper dupa gust. O servim simpla sau cu peste. Eu am...

Vinete pane cu urda si ardei gras

In Aperitive / Garnituri la 4 Aug 2010

Spalam vanata si o taiem in rondele de 6-8mm grosime, le asezam pe un servet absorbant, le pudram cu sare si le lasam deoparte. Urda, o amestecam cu smantana, cu ardeiul tocat marunt, sare si putin piper. Rondelele de vanata, le stergem  de zeama lasata si le trecem rand pe rand...

Dovlecel umplut

In Porc la 3 Aug 2010

Curatam, scobim de seminte si spalam dovleceii. Ii oparim 10’ in apa cu putina sare, apoi ii scoatem si ii lasam la racit. Punem 2 linguri de ulei la incins, adaugam ceapa, ardeii si dupa 5’ punem si orezul. Lasam inca 5’ la dinstuit si dam jos de pe flacara. Adaugam carnea...

Salata de rosii cu menta

In Salate la 2 Aug 2010

Luam rosiile bine coapte, le decojim, le feliem si le punem intr-un bol. Telemeaua o taiem in cubulete, menta o maruntim si le punem peste rosii. Adaugam uleiul, amestecam si gata salata, se poate servi. Daca telemeaua nu este destul de sarata, se mai adauga sare. Pofta buna!

Piept de pui cu alune si patrunjel

In Pui la 2 Aug 2010

Luam, bucata de piept, dezosata si fara piele, ii facem un buzunar, cu un cutit ascutit, o saram ,o piperam si o lasam la o parte. Punem alunele, patrunjelul si usturoiul in blender. Adaugam uleiul de masline si lamaia si tocam. Cu aceasta pasta, umplem pieptul de pui. Intr-o tavita mai...

Ciorba de burta

In Ciorbe la 2 Aug 2010

Spalam burta si oasele, curatam morcovii, ceapa si telina si le punem in oala sub presiune, adaugam piperul boabe, putina sare si dam la fiert, cam 2h. Scoatem burta, o taiem fideluta, morcovii si telina ii maruntim cu furculita. Intr-o alta oala, strecuram zeama si adaugam carnea cu...

Ardei umpluti

In Curcan la 30 Iul 2010

Curatam ardeii de cotoare si seminte  si ii oparim 2-3’, apoi ii lasam cu deschizatura in jos, la scurs pe un servet sau intr-o strecuratoare. Taiem ceapa marunt, curatam si dam pe razatoarea mica, morcovul. Maruntim frunzele de marar si patrunjel. Punem ceapa la...

Sos rapid de usturoi

In Sosuri la 29 Iul 2010

Usturoiul se curata. Painea se pune la inmuiat in apa cam 5’apoi se stoarce bine.Punem toate ingredientele in blender, dam drumul si in 5’ avem sosul gata, numai bun de servit. Eu l-am servit cu paneuri de vinete si conopida. Pofta buna!

Guias Ardelenesc

In Porc la 29 Iul 2010

Carnea o taiem in bucatele cam de 3/3cm, zarzavaturile le curatam, le taiem in cuburi, morcovii in rondele si le punem in boluri separate. Intr-o oala de 4L, incingem uleiul, adaugam ceapa si o calim2-3’dupa care punem carnea. Amestecam si dinstuim cam 10’, pana carnea isi...

Clatite Julie cu dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 14 Iul 2010

Dovleacul se curata de coaja se da pe razatoarea mica, se sareaza si se da la o parte pana preparam aluatul. Batem ouale,adaugam laptele, uleiul, un praf de piper, faina si omogenizam totul. Stoarcem dovlecelul de sucul lasat de la sare si-l punem in aluat, punem si mararul tocat, amestecam...

Pui Shanghai

In Pui la 14 Iul 2010

Pieptul de pui il taiem in fasii subtiri (1cm). Intr-un bol batem ouale, adaugam sosul de soia, mustarul, vinul, susanul, sare si piper dupa gust amestecand totul. Adaugam si faina si amestecam pana la omogenizare. Punem o tigaie cu ulei de palmier la incins. Luam rand pe rand bucatile...

Ciorba de salata verde

In Ciorbe la 13 Iul 2010

Spalam salata foarte bine din mai multe ape si o taiem sau rupem , nu foarte marunt. Zarzavaturile curatate si spalate le dam pe razatoarea mare. Ceapa o tocam marunt la fel si frunzele. Sunca o taiem in bucatele. Intr-o oala de 6 L, punem uleiul la incins, adaugam ceapa, usturoiul si...

Chec din varza cu mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 13 Iul 2010

Taiem varza fideluta, o saram , fara sa o frecam si o lasam sa stea asa cam 1/2h. Intre timp pregatim tava de chec, o ungem cu unt si o tapetam cu pesmet. Punem o oala cu apa pe foc si cand apa fierbe, stoarcem varza de sucul lasat( de la sare) o punem in oala si lasam sa fiarba...

Coaste aromate

In Porc la 12 Iul 2010

Coastele se portioneaza, se spala apoi se sterg cu servete absorbante. Se sareaza si pipereaza. Ierburile aromate se spala si se toaca marunt. Usturoiul se curata si se piseaza. Ardeiul iute se curata de seminte  si se toaca cat mai marunt. Se pun  toate intr-un bol, se adauga...

Prajitura cu urda

In Prajituri la 11 Iul 2010

Intrun bol, amestecam urda, adaugam 2 oua si dulceata. In alt bol frecam 6 galbenuse cu 400g zahar si cu  untul, adaugam laptele si la final ingredientele uscate. Amestecam usor cu o paleta. Tapetam o tava cu unt si faina, rasturnam jumatate din compozitie, presaram urda pe toata...

Cartofi noi cu lapte

In Aperitive / Garnituri la 8 Iul 2010

Cartofii se spala si se pun la fiert pentru 15’. Se scot in strecuratoare. Taiem ceapa in felii si  maruntim frunzele de patrunjel. Intr-o tava pentru friptura, punem cartofii, ceapa, maslinele, uleiul si amestecam bine . Deasupra turnam laptele si presaram frunzele de patrunjel....

Mamaliguta cu branza si jumari

In Aperitive / Garnituri la 7 Iul 2010

Facem o mamaliga nu foarte tare si o lasam la o parte pana pregatim restul. Costita taiata in bucatele o punem intr-o tigaie la prajit pana devine jumari. Eu am preparat 5 portii individuale. In fiecare tavita, am pus putina grasime( lasata de jumari), apoi am impartit jumarile, putin...

Cartofi noi cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 7 Iul 2010

Cartofii spalati ii punem la fiert pentru 15’, in apa cu putina sare dupa care ii scotem in strecuratoare. Cand s-au racit suficient cat sa nu ne ardem la degete, luam fiecare cartofior in parte si-l aplatizam cu o paleta, dupa care-i asezam intr-o tava tapetata cu hartie pergament. Ii...

Guguluf cu banane

In Prajituri la 5 Iul 2010

Ungem tava de guguluf cu putin unt si o presaram cu faina. Curatam si zdrobim bananele cu o furculita. Taiem  nuca, in bucati maricele. Batem putin oule. Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt si nucile. Frecam untul cu zaharul, cam 1’, adaugam bananele si ouale,...

Picanterii

In Aperitive / Garnituri la 5 Iul 2010

Stergem ciupercutele cu un servet umed, si indepartam piciorusele (le vom folosi la pateuri…). Intr-un bol batem putin ouale. Ardeiul iute, il spalam, il sectionam, ii scoatem semintele si-l maruntim bine. Carnatii ii scoatem din mat si-I sfaramam cu o furculita, adaugam oule si...

Dulceata de coji de pepene rosu

In Dulceata / Gem la 2 Iul 2010

De la pepeni, se intrebuinteaza partea alba de la coaja ( care poate fi oricat de groasa ) impreuna cu o portiune foarte subtire de miez rosu 2-3 mm; coaja verde se indeparteaza. Partea alba se taie in felii cu latimea 3-4 cm si cu grosimea cit grosimea cojii albe , apoi feliile se taie pe...

Ficat de pasare cu varza dulce

In Ficat la 1 Iul 2010

Ficatul il punem in lapte rece si-l lasam sa stea cam ½ h. Intre timp taiem varza fideluta, presaram sarea mare peste ea, o amestecam si o dam deoparte. Scoatem ficatul intr-o strecuratoare. Punem intr-o tigaie 50 ml ulei la incins si prajim bucatile de ficat, la foc mediu, pe...

Pui Szechuan

In Pui la 30 Iun 2010

Taiem carnea in bucati de 2-3 cm. Ardeii iuti ii taiem marunt, dupa ce am indepartat semintele. Usturoiul il tocam. Morcovii curatati, ii taiem bastonase , ceapa o taiem rondele. Punem uleiul la incins, adaugam ardeii iuti, morcovii si puiul. Lasam la foc mic, sub capac, cam 20’, pana...

Biscuiti cu fulgi de cereale

In Prajituri la 30 Iun 2010

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus, formam o rulada pe care o infasuram in folie si o dam pentru 1h la frigider. Tapetam o tava de copt cu hartie pergament pe care o pudram cu faina. Cu ajutorul unui cutit, taiem rulada in discuri de aprox  1cm grosime, pe care le...

Salata de broccoli

In Salate la 29 Iun 2010

Se desface broccoli in bucati, se spala si se pune la fiert pentru 20’. Se scoate in strecuratoare si se lasa la racit. Intre timp curatam usturoiul si-l pisam. Dintr-un galbenus, ulei si zeama de lamaie facem maioneza, in care adaugam si usturoiul. Zdrobim broccoli (eu am folosit...

Arici din fructe

In Salate la 29 Iun 2010

Spalam toate fructele. Taiem lubenita in doua, jumatate ramane intreaga (ariciul), jumatate o curatam de coaja si o taiem in cuburi si scoatem si samburii. Caisele, piersicile si perele le curatam de samburi si le taiem in patrate. Luam cate un bat si intercalam bucatile de fructe pana le...

File de pangasius cu salvie si rozmarin

In Pangasius la 28 Iun 2010

Fileurile le taiem in doua pe orizontala si le asezonam cu sare, piper si fulgi de ardei, proaspat macinate. Maruntim frunzele si frecam pestele pe ambele parti cu ele. Deasupra stropim cu zeama de lamiae. Dam la frigider pentru cel putin 3h (eu le-am lasat de seara pana a doaua zi) sa se...

Prajitura cu visine

In Prajituri la 28 Iun 2010

Visinele le spalam, scotem samburii, punem zaharul peste ele, amestecam si le lasam pana pregatim aluatul. Zaharul si ouale se bat bine pana devin spuma.  Peste, adaugam putin cate putin ulei, amestecand in continuu , apoi laptele si visinata, dupa care punem faina si praful de copt. Cu...

Afisate 241 - 270 din 333 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]