O mancare rapida si hranitoare, foarte buna cu muratura.
Cartofii se spala se pun la fiert intregi in apa cu putina sare. Se fierb si ouale si se taie rondele. Cascavalul se da pe razatoare, frunzele de patrunjel se toaca marunt (se impart in trei portii). Costita se taie bucatele mici si se pune in tigaie la prajit, se adauga sare si piper dupa gust. Nu se mai pune ulei deoarece va lasa aceasta grasimea necesara.
Luam o tava de friptura si o ungem bine cu grasimea lasata de costita si incepem asamblarea:
Un rand de cartofi , taiati felii, jumatate din costita prajita,rondelele de oua si una portie patrunjel, apoi continuam cu cartofi felii , costita ramasa, iaurtul si a doua portie patrunjel. Deasupra, acoperim cu cascaval ras, patrunjelul ramas si untul taiat bucatele.
Se pune la cuptor pentrut 30’ si se serveste calda.