Un preparat gustos si hranitor . Se serveste rece, pe platouri, ori cald, cu legume sau cartofi.
Batem pieptul de pui si-l asezam pe o folie de aluminiu, stropita cu ulei. Asezonam cu sare si piper. Spalam bine spanacul din mai multe ape si-l taiem, nu foarte marunt. Curatam si taiem feliute, usturoiul. Intr-o tigaie mai adanca, punem untul, adaugam usturoiul, il calim cam 5’ si adaugam spanacul. Amestecam si lasam la calit pana se evapora tot sucul, cam 15’. Intre timp, spargem oule, adaugam baza de mancaruri si le batem bine cu o furculita. Turnam ouale peste spanac, amestecam de cateva ori pana se leaga compozitia si o dam la o parte sa se raceasca putin.
Carnea o acoperim cu felii subtiri de cascaval. Eu folosesc cascaval la calup, asa ca l-am feliat cu dispozitivul special, dar puteti folosi din cel gata feliat . Peste cascaval, adaugam spanacul si cu ajutorul foliei rulam.
Punem hartie de copt in tava, asezam rulada si o dam la cuptor,la foc moderat pentru 1h40’. Scoatem tava, descoperim rulada, asezam felii de cascaval pe toata suprafata, mai dam la cuptor 10’ pana se topeste cascavalul, presaram frunze de patrunjel maruntite si lasam rulada sa se raceasca.