Rulada de pui cu spanac

de lia maria in Pui, 17 Mai 2010 | 5345 vizualizari

 

Un preparat gustos si hranitor . Se serveste rece, pe platouri, ori cald, cu legume sau cartofi.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati piept de pui
  • 500g spanac
  • 50 g unt
  • 5 catei de usturoi
  • 4 oua
  • 1 lingurita, baza pt mancaruri
  • 300g cascaval
  • Sare piper
  • Putin ulei(pt uns folia de aluminiu)
  • Frunze de patrunjel pt decor
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de pui cu spanac:

Batem pieptul de pui si-l asezam pe o folie de aluminiu, stropita cu ulei. Asezonam cu sare si piper. Spalam bine spanacul din mai multe ape si-l taiem, nu foarte marunt. Curatam si taiem feliute, usturoiul. Intr-o tigaie mai adanca, punem untul, adaugam usturoiul, il calim cam 5’ si adaugam spanacul. Amestecam si lasam la calit pana se evapora tot sucul, cam 15’. Intre timp, spargem oule, adaugam baza de mancaruri si le batem bine cu o furculita. Turnam ouale peste spanac, amestecam de cateva ori pana se leaga compozitia si o dam la o parte sa se raceasca putin.

Carnea o acoperim cu felii subtiri de cascaval. Eu folosesc cascaval la calup, asa ca l-am feliat cu dispozitivul special, dar puteti folosi din cel gata feliat . Peste cascaval, adaugam spanacul si cu ajutorul foliei rulam.

Punem hartie de copt in tava, asezam rulada si o dam la cuptor,la foc moderat pentru 1h40’. Scoatem tava, descoperim rulada, asezam felii de cascaval pe toata suprafata, mai dam la cuptor 10’ pana se topeste cascavalul, presaram frunze de patrunjel maruntite si lasam rulada sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Sylvia 1

18.05.2010, 17:07

Excelent arata !!!

epurasha2bb 1

18.05.2010, 17:49

lia e foarte frumoasa toata farfuria si tare buna compozitia!

lia maria 1

18.05.2010, 18:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui