lia maria

1

Bucataras
incepator

Timisoara

Bucataras din 20.02.2010

RETETE333
PRIETENI199
Retete

Ciorba de cartofi cu smantana

In Ciorbe la 13 Mai 2010

Morcovii si telina le dam pe razatoarea mare. Ciupercile, ceapa,cartofii si sunca le taiem cubulete. Dezosam pulpa si taiem si carnea in bucati. Intr-o oala de 5L, punem putin ulei, adaugam sunca si prajim putin pentru aroma, punem legumele si carnea, dinstuim cam 15’, dupa care...

Paste cu legume, la cuptor

In Paste la 10 Mai 2010

Fierbem pastele aprox.20’, le trecem pe sub un jet de apa rece, dupa care le punem la scurs. Dam toate legumele si cascavalul pe razatoare si tocam frunzele. Intr-o tigaie pune 50gr unt la topit,   adaugam   legumele si frunzele, sare , piper si dinstuim totul 15’, la foc...

Salata de sfecla rosie cu ulei de struguri

In Salate la 10 Mai 2010

Spalam si punem sfecla la fiert circa 1h, pana intra furculita usor in ea. O scoatem din apa si o lasam la racit. O curatam si o taiem felii sau daca doriti o treceti prin razatoarea mare. Punem sfecla intr-o salatiera, adaugam hreanul, chimenul, zaharul,sarea si uleiul. Amestecam ingredientele...

Frisca cu fructe

In Dulciuri la 10 Mai 2010

Spalam si curatam fructele. Cu blenderul, mixam fiecare sortiment de fruct separat in cate un bol. Cu robotul (sau cu un tel, sub forma de para) batem frisca, pe care o impartim in mod egal, in cele trei boluri, peste fructe. Amestecam bine fiecare sortiment in parte, dupa care-l asezam in cupe,...

Ciorbita bogata de aripi de curcan

In Supe/Ciorbe la 7 Mai 2010

Intr-o oala de 8L, adaugam apa rece, aripa( bine spalata), 1 ceapa veche intreaga,cubul knor,boabele de piper, sare   si o punem la fiert. Dupa primele clocote, spumam si lasam sa fiarba la foc mic,pana se desprinde carnea de pe os, aprox 60’. Intre timp taiem toate zarzavaturile...

Pateuri cu branza si marar

In Pizza la 6 Mai 2010

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabel Normal";...

Salata usoara de castraveti

In Salate la 23 Apr 2010

Castravetii si ridichile,se taie in felii foarte subtiri, se sareaza si se lasa sa stea 15’, pentru a-si lasa zeama. Prazul si ceapa se taie fideluta, se presara putina sare si se lasa sa stea 15’. Se storc castravetii cu ridichile si se pun in bolul de salata. Stoarcem ceapa cu...

Bbm dulce

In Prajituri la 20 Apr 2010

Merele le curatam de coaja, le scoatem samburii, le taiem rondele si le stropim cu zeama de lamaie. Punem laptele la fiert, adaugam 100g zahar si fierbem budinca conform instructiunilor de pe plic, dupa care o acoperim cu o folie(sa nu faca crusta deasupra) si o lasam la racit. Pornim...

Chec rapid

In Prajituri la 17 Apr 2010

Intr-un bol amestecam faina cu cacaua si scortisoara. Intr-o canita stingem bicarbonatul cu zeama de lamiae. Tapetam o tava de chec cu hartie de copt. Mixam oul cu zaharul pana se topeste, adaugam uleiul cate putin pana il incorporam pe tot, apoi laptele si bicarbonatul stins....

Ciupercute picante

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2010

Spalam ciupercile si le indepartam coditele.Tapetam o tava cu hartie pergament pe care o ungem cu putin ulei. Scoatem tocatura, din intestin si umplem ciupercutele pe care le asezam in tava. Presaram deasupra piper, cate putin cascaval si punem o picatura de sos iute pe fiecare...

Salata de vinete cu chimen

In Salate la 16 Apr 2010

Se coc vinetele, se curata de coaja, se lasa la scurs, dupa care se toaca .   Curatam si taiem ceapa marunt, dupa care o calim in ulei impreuna cu lingurita de chimen, pana devine aurie. Adaugam vinetele, boiaua, iaurtul, sare si piper dupa gust si continuam sa le inabusim impreuna...

Supa crema de zarzavaturi

In Supe/Ciorbe la 15 Apr 2010

Legumele se curata, se spala si se taie in bucati mari. Punem intr-o oala 2 L de apa, adaugam legumele, punem sare si piper si lasam sa fiarba cam 30’(pana sunt fierte). Scoatem legumele si le pasam, strecuram supa ramasa. Amestecam pasta de legume cu supa,punem mirodeniile, uleiul...

Salata de conopida

In Salate la 14 Apr 2010

Curatam conopida si o desfacem in buchetele pe care le punem la fiert in apa cu putina sare cam 20’, dupa care o scoatem din apa si o lasam la scurs. Intre timp facem o maioneza din doua galbenuse crude, unul fiert, ulei,mustar, zeama de lamaie, sare si piper. Maruntim...

Pizza din felii de paine

In Pizza la 13 Apr 2010

Tapetam tava de aragaz cu hartie de copt si o ungem cu ulei. Intr-un bol, punem laptele si trecem feliile de paine prin lapte rand pe rand (doar le trecem, nu le inbibam prea mult) si tapetam toata suprafata tavii cu ele. In restul de lapte, adaugam 2 oua crude, batem bine si turnam compozitia...

Miel umplut

In Oaie la 12 Apr 2010

Spalam maruntaiele si le punem la fiert, in apa cu putina sare, pentru 20’. Intre timp, taiem ceapa si usturoil marunt (atat verde cat si uscat). Maruntim frunzele de marar si patrunjel. Organele fierte le scurgem de apa in care au fiert si dupa ce sau racorit putin, le dam prin masina...

Paine umpluta

In Piine la 11 Apr 2010

Se dizolva drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul, sarea si 100ml ulei, se lasa la dospit 10’. Turnam peste, faina cernuta si framantam coca, cam 20’, dupa care o lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul (cam 1h). Intre timp spalam prazul  si-l taiem fideluta. Ardeiul il...

Cornuri umplute

In Dulciuri la 11 Apr 2010

Pregatim o tava de copt, tapetata cu hartie si unsa cu putin ulei. Intr-un bol amestecam branza, stafidele, 6 linguri de zahar, esenta si galbenusul. Luam cate un corn, il sectionam pe partea interioara si cu ajutorul unei linguri, umplem cornul cu branza. Separat batem albusul putin si...

Foetaj cu mere si nuca

In Prajituri la 11 Apr 2010

Se curata merele de coaja si seminte apoi se dau pe razatoarea mare. Intr-o cratita, se pune untul la topit,  se adauga merele si le lasam cam 15’, la calit, amestecand din cand in cand, sa nu se arda. Adaugam zaharul, stafidele si scortisoara, amestecam totul, mai lasam cam...

Gogosele fitoase

In Prajituri la 11 Apr 2010

Laptele si iaurtul se incalzesc putin, se amesteca bine impreuna cu oul, sarea, zaharul, se adauga faina si drojdia si se framanta cam 20’, dupa care se lasa coca la dospit aprox. 30’. Se intinde coca pe masa de lucru si se decupeaza diferite forme. Dupa ce am terminat de dat...

Pulpe de pui, crocante si picante

In Pui la 11 Apr 2010

Se da cascavalul prin razatoarea cu gauri mici, se amesteca cu pesmetul si restul condimentelor. Separat intr-un bol, cu ajutorul unei furculite, se bat ouale. Pulpele, se portioneaza (daca sunt intregi) si se trec prin faina, ou, apoi prin amestecul de pesmet . Se prajesc pe ambele...

Pateuri cu crenwurst

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2010

Crenvurstii se curata de pielita si se maruntesc cu o furculita, intr-un bol.  Frunzele de patrunjel se taie marunt. Cascavalul se da pe razatoare. Peste crenvursti, se adauga un ou intreg si albusul de la cel de-al doilea ou, frunzele de patrunjel, sare si piper dupa gust si se amesteca...

Iepure umplut, servit cu sos

In Mancaruri cu carne la 8 Apr 2010

Se fierb in apa cu sare, inima, rinichii, plamanii iepurelui + maruntaiele de porc.  Felia de paine o inmuiem  in apa, apoi o stoarcem bine.Ceapa, 2 catei de usturoi, ardeiul si trei sfert din ciuperci, le taiem felii. Dupa ce au fiert si s-au racit organele, curatam limba de piele si...

Oua de Paste

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2010

Dupa ce degresam ouale, le punem la fiert si din momentul in care dau primul clocot , le mai lasam sa fiarba inca 10'. Pregatim recipientul cu vopsea, conform instructiunilor de pe plic si coloram ouale. Le scoatem la scurs pe un servet de hartie si asa calde le ungem cu o bucatica de slanina, sa...

Cozonaci deliciosi

In Dulciuri la 2 Apr 2010

A doua zi dimineata, am inceput cu faina: am cernut-o de doua ori, apoi am facut putin loc in mijloc si am pus drojdia la dospit in putin lapte caldut, sare si zahar. Cand amestecul si-a dublat volumul, am adaugat zaharul dizolvat in laptele ramas,sarea dizolvata in 7 galbenusuri de ou, un...

Placinta cu varza acra

In Pizza la 2 Apr 2010

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus, si-l lasam la dospit pana i se dubleaza volumul. Aluatul il impartim in gramajoare pe care le umplem cu cate una lingura varza calita. Cu ajutorul sucitorului, le intindem si le dam forma de placinta. Intr-o cratita, punem putin ulei si...

Varza acra, calita

In Mancaruri cu carne la 2 Apr 2010

Varza se spala bine din doua, trei ape si se taie fideluta. Se ia o tigaie mai adanca, se pune putin ulei si se caleste varza, amestecand din cand in cand sa nu se arda. Adaugam doua foi de dafin ,putin cimbru uscat si lasam sub capac pana varza este bine calita si se inmoaie. Adaugam doua...

Fasole batuta

In Mancaruri de post la 1 Apr 2010

Intr-o oala (daca aveti, sub presiune,va fierbe mai repede) se pun cam 3 l de apa, boabele de fasole, frunzele de dafin, cimbrul, cuburile knor, putina sare si se da la fiert. Separat,intr-o tigaie punem putin ulei si calim usturoiul pisat, dupa care adaugam ceapa tocata marunt, punem...

Bruschete aromate

In Piine la 1 Apr 2010

Taiem cornurile,in feliute si le asezam intr-o tava de aragaz , tapetata cu hartie de copt. Peste ele presaram ulei de masline. Pe unele,punem busuioc uscat , pe altele praf curry si a treia varianta, usturoi +boia. Se pun in cuptorul incins, la foc mare, cam 5 minute, trebue sa avem...

Banane prajite

In Prajituri la 18 Mar 2010

Luam o lipie, punem o banana curatata si o rulam strans, o prindem cu trei scobitori si o taiem in trei bucati.Procedam la fel si cu celelalte.   Intre timp se incinge uleiul in fripteuza, le prajim pe rand, cu grija sa nu se arda( se prajesc foarte repede). Le scoatem pe servetele...

Chec din ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 18 Mar 2010

Taiem ceapa marunt, zdrobim usturoiul, maruntim frunzele de praz si calim totul intr-o tigaie cu ulei, cam 2 minute, dupa care adaugam ciupercile spalate si taiate felii. Condimentam cu sare si piper, punem un capac si lasam la foc mic pana scade toata apa lasata de ciuperci, apoi tragem tigaia...

Afisate 301 - 330 din 333 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]