Este foarte gustoasa, combinand cele doua tipuri de faina.
Painea se putea coace si in masina, dar noua ne place mai mult forma de chec si de aceia prefer sa o coc in aragaz
Am pus apa, uleiul, sarea si mierea in masina de paine, am cernut toata faina, am amestecat-o si am pus-o peste. Deasupra am adaugat drojdia si am pornit programul de framantat. Cand toate ingredientele sau amestecat bine si s-a format aluatul, am adaugat si semintele, lasand cam o lingurita pentru deasupra.
Intre timp am tapetat o tava de chec, cu hartie de copt pe care am uns-o putin cu ulei si am pornit cuptorul aragazului.
Cand masina m-a anuntat ca si-a terminat treaba, am rasturnat aluatul pe planseta infainata, l-am mai framantat putin, i-am dat forma de chec si l-am pus in tava. Cu o pensula am uns painica cu putin ulei, am crestat-o, am presarat restul de seminte si am lasa-to 20’ la crescut.
Am pus-o in cuptor la foc moderat pentru 60’ pana sa rumenit frumos. Am acoperit-o cu un prosop si am lasat-o asa in tava, la racit.