Pastrav cu legume la cuptor

de lia maria in Pastrav, 28 Mai 2010 | 17064 vizualizari

 

Pastravul este un peste deosebit, renumit pentru carnea sa gustoasa.
Pastravul cu legume este o reteta delicioasa cu care va veti impresiona musafirii

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi maricei
  • o ceapa
  • 2 rosii
  • 1 lamaie
  • un morcov
  • un ardei gras
  • un ardei iute
  • 200g ciuperci
  • 3 cartofi mari
  • Rollton baza pt mancaruri
  • piper cu usturoi
  • ulei de masline
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu legume la cuptor:

Pestele curatat si spalat se cresteaza, se pudreaza cu baza pt mancaruri si cu piperul cu usturoi, iar in crestaturile facute, punem cate o jumatate de felie de lamaie.

Legumele le spalam, le feliem si le punem in boluri separate. Intr-o tava pt friptura, punem putin ulei, dupa care incepem asamblarea in urmatoarea ordine: ceapa, morcov,ciuperci, restul de lamae si ardeiul iute, deasupra lor asezam pastravii, apoi rosiile si ardeiul gras.

Separat intr-un bol amestecam patrunjelul tocat cu putin ulei de masline si 2-3 linguri de apa, turnam amestecul peste pestele si legumele din tava. Punem o folie deasupra, o perforam in cateva locuri si o introducem in cuptorul cald, pt. 20’.

Scoatem tava , indepartam folia si o mai lasam inca 10’ in cuptor pt formarea crustei.

TIPS-URI

1

pastravul l-am servit alaturi de legume si cartofii fierti la steamer. pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Bucataras Medi 1

31.05.2010, 10:58

mie imi place pestele oricum ar fi .....si cu oase si fara oase, dar bineinteles ca il prefer pe cel fara oase.......sunt mare fan peste.............

ela 1

31.05.2010, 13:15

ce bun trebuie sa fie

mihaelar63 1

12.06.2010, 08:05

arata si e pregatit super pe gustul meu , prezentarea ce sa mai zic parca e deja pe masa mea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulou de pastrav servit cu sos de mere si menta