Dovleac copt

de lia maria in Dulciuri, 14 Mai 2010 | 11132 vizualizari

 

Am mai avut in camara, un dovleac adus de la mama asta toamna, acum i-a venit randul...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg dovleac
  • scortisoara
  • 50g unt
  • 200g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac copt:

Spalam si curatam dovleacul de samburi si-l taiem felii. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam feliile in ea. Pudram putina scortisora, repartizam bucatele de unt pe fiecare si punem tava in cuptor pentru 2h, la foc mic.

Scoatem tava si punem zaharul peste feliile de dovleac si le mai dam la cuptor inca 30’, tot la foc mic, apoi lasam la racit.

Dupa ce sa racit de tot, se curata de coaja si se taie in cuburi. Se poate servi ca atare sau daca doriti mai dulce, se pudreaza cu zahar farin.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

lia maria 1

14.05.2010, 17:24

Uite asa te astept

sandytza 1

14.05.2010, 19:29

wai cat imi place mie dovleacul copt ce pofta mi-ai facut

nadina73 1

15.05.2010, 13:49

super bun pot sa iau cu 5 furculite?

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si ciocolata