Gogosele de salcam

de lia maria in Dulciuri, 14 Mai 2010 | 7527 vizualizari

 

Aceasta reteta am gasit-o anul trecut pe gustos, si mi-a atras atentia. Multumesc Mihaela A. Este prima data cand fac astfel de gogosele, am facut mici modificari la reteta initiala.Sunt atat de parfumate si bune incat vi le recomand cu incredere. Sunt delicioase atat calde cat si reci.

 

INGREDIENTE

  • 20 flori de salcam proaspete cat mai bogate
  • 3 oua
  • 10 linguri de faina
  • 4 linguri zahar
  • 200ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • ulei de palmier pentru prajit
  • 1 zahar vanilat
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele de salcam:

Mixam ouale cu sarea si zaharul intr-un bol adaugam uleiul, apoi, treptat 5linguri faina, amestecand continuu. Subtiem compozitia turnand, putin cate putin, laptele, pana cand devine ca o smantana lichida.
Florile de salcam le spalam si le insiram pe servet de hartie sa se scurga foarte bine de apa. Intr-un vas (farfurie adanca) punem restul de faina.Luam cate o floare de salcam, o trecem pe ambele parti prin faina apoi prin aluatul preparat si le punem la prajit in uleiul incins. Le prajim pe ambele parti si le scoatem pe un servetel pentru a se scurge bine de ulei. Le presaram cu zahar vanilat si le servim.

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele de salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

nadina73 1

15.05.2010, 13:47

super buna cred ,am salvat-o trebuie incercata si pun si 5 furci

dicarmencitta1957 1

17.05.2010, 13:57

O bunatate,o reteta foarte interesanta.Am pus si eu 5 furculite la bataie.

Ramonaky 1

31.05.2010, 16:58

Foarte bune.delicioase la bunici la tara mancam asa ceva

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piure de castane