laylalala

1

Bucataras
incepator

Satu Mare

Bucataras din 15.02.2010

RETETE505
PRIETENI21
Retete

Ficatei de pasare cu mix de fructe

In Ficat la 18 Mai 2010

Pentru mix, se amesteca toate fructele cu sucul de portocala. Ficatei se prajesc in 1 lingura unt topit pe toate partile, la foc mic.Se adauga fructele cu sucul de portocala, se asezoneaza totul dupa gust si se lasa sa fiarba 8-10 minute.Ficateii cu fructe se servesc cu sosul din tigaie.

Ficat de curcan cu piure de dovleac si sos dulce-acrisor

In Ficat la 18 Mai 2010

Intr-o cratita se pun fructele, scortisoara, coaja rasa si zeama de portocala.Se lasa sa fiarba 10-15 minute, apoi se pune deoparte. Intre timp, se incinge o tigaie pe foc potrivit si se topeste untul.Se adauga ficatul si se prajeste pe toate partile pana cand este facut, 10-15 minute. Din...

Enchiladas cu pui, fasole si porumb

In Pui la 18 Mai 2010

Incalzeste cuptorul la 200⁰C. Incinge o tigaie, adauga 1 lingura ulei si caleste impreuna ceapa, ardeiul gras, ardeiul iute si 1 catel de usturoi zdrobit timp de 10 minute, pana se inmoaie.Se adauga 1 lingurita busuioc si 1 lingurita seminte de cumin si se mai calesc 1 minut.Intre timp,...

Curry de curcan cu cartofi dulci si lapte de cocos

In Pui la 18 Mai 2010

Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, adauga praful de curry si prajeste-l 1 minut, amestecand continuu.Adauga carnea de curcan, cartofii dulci si amesteca-le bine pentru a se acoperi de curry.Toarna zeama de supa si laptele de cocos.Lasa-le ssa dea intr-un clocot, apoi fierbe totul la foc mic...

Tort cu cocos aromat

In Torturi la 18 Mai 2010

Incalzeste cuptorul la 190⁰C.Unge cu unt si tapeteaza cu faina 2 tavi rotunde a cate 20 cm diametru. Bate cele 4 albusuri spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas, bate cele 2 oua intregi cu 2 galbenusuri, 120 gr zahar, esenta de vanilie si zeama de lime.Cerne faina impreuna cu praful de copt...

Miel marocan

In Oaie la 18 Mai 2010

Incinge uleiul intr-o cratita mare.Adauga carnea de miel si prajeste-o pe toate partile pana cand s-a rumenit apoi scoate-o din cratita si pune-o deoparte. Adauga in cratita ceapa verde si usturoiul si caleste-le 5 minute.Adauga apoi carnea de miel rumenita, supa de pui, coaja rasa si zeama de...

Ficatei de pui cu sos aromat si piure de cartofi cu usturoi

In Pui la 15 Mai 2010

Pentru cartofi, incalzeste cuptorul la 200⁰C.Pune capatana de usturoi la copt 35-45 minute pana cand s-a inmuiat bine.Dupa ce s-a copt, scoate-o din cuptor si stoarce miezul intr-o farfurie. Intre timp pune la fiert cartofii in apa cu sare.Dupa ce au fiert, scurge-i de apa si paseaza-i.Adauga...

Spaghete cu sos acrisor

In Spaghete la 14 Mai 2010

Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare timp de 10-12 minute. Intre timp, se amesteca restul ingredientelor intr-un vas. Dupa ce au fiert, pastele se scurg bine apoi se amesteca cu sosul preparat si se servesc.

Reteta de preparare a papanasilor

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2010

Reteta de preparare a papanasilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul, faina si sarea.Se adauga laptele si se amesteca bine. Compozitia obtinuta se imparte in jumatate.Intr-una din jumatati se incorporeaza 1 lingura pesto verde iar...

Tortillas cu fasole in sos picant si branza cheddar

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2010

Se incalzeste cuptorul la 200⁰C. Se amesteca intr-un vas cele 2 conserve de fasole. Se incalzesc foile de tortillas in cuptorul cu microunde, acoperite, timp de 1 minut.Se scot din cuptor, se imparte amestecul de fasole la cele 4 foi de tortillas, se presara o mare parte din branza rasa...

Tarte pufoase cu ciuperci salbatice

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2010

Ruleaza aluatul foietaj si taie 12 cercuri a cate 8 cm diametru sau 4 tarte mai mari a cate 16 cm diametru.Se dau cercurile la frigider pana se prepara ciupercile. Incalzeste cuptorul la 180°C.Incinge o tigaie, adauga untul, apoi prajeste ciupercile timp de 5-10 minute pana cand lichidul...

Sufleu de morcovi cu dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2010

Se incinge cuptorul la 200ᵒC.Se ung cu putin ulei vase mici termorezistente a cate 300ml, sau unul mai mare. Se fierb morcovii in apa 30 minute, sau pana cand se inmoaie.Se zdrobesc cu furculita. Intr-o cratita mica, se incinge uleiul la foc potrivit.Se caleste ceapa 5 minute, pana se...

Stroganoff de ciuperci cu tarhon

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2010

Incinge o tigaie la foc potrivit, apoi adauga untul.Caleste ceapa impreuna cu usturoiul, pana se vor inmuia, apoi scoate-le din tigaie si pune-le deoparte.Adauga ciupercile si prajeste-le pana lichidul din tigaie s-a evaporat 5-10 minute. Pune din nou in tigaie ceapa si usturoiul impreuna cu...

Ratatouille

In Mancaruri de post la 12 Mai 2010

Se incinge cuptorul la 190ᵒC. Se amesteca cepa si usturoiul. Se intinde pasta de rosii pe fundul unui vas larg termorezistent.Se presara amestecul de ceapa si usturoi, 2 linguri ulei de masline, sare si piper. Peste stratul de pasta de rosii, se aseaza alternativ feliile de legume, astfel...

Placintele cu ciuperci si tarhon

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2010

Prajeste ceapa usor in putin ulei pana ce s-a inmuiat si incepe sa capete o culoare aurie, aprox.10 minute.Adauga ciupercile si prajeste-le timp de 5-10 minute, pana ce capata o culoare maronie, iar lichidul din tigaie s-a evaporat.Adauga mazarea, tarhonul si smantana.Lasa-le sa fiarba pentru 2-3...

Placinta de fasole cu branza Cheddar si pesmet

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2010

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Incinge o tigaie la foc potrivit, adauga uleiul, apoi adauga ceapa si caleste-o 5 minute, pana cand s-a inmuiat.Adauga usturoiul zdrobit si caleste-l 1 minut.Adauga fasolea, smantana si 1 lingurita thym.Asezoneaza dupa gust si mai lasa preparatul pe foc 5 minute....

Mazare in sos de rosii

In Mancaruri de post la 12 Mai 2010

Intr-o cratita, se amesteca amidonul cu putina apa rece, pentr-u a-l dizolva si pentru a nu avea cocoloase.Se toarna bulionul de rosii/pasta de rosii si se amesteca. Se pune pe foc potrivit si se adauga condimentele.Se lasa sa fiarba 10 minute, pana se obtine un sos de rosii gros, amestecand...

Felii dulci de dovleac cu prosciutto

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2010

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Taie dovleacul in felii de aprox. 4-5 cm grosime.Aseaza feliile intr-un strat intr-un vas termorezistent, stropeste-le cu putin ulei de masline si da-le la copt 40-45 minute pana cand s-au facut, apoi lasa-le sa se raceasca. Amesteca maioneza cu zeama de...

Dovleac copt cu sferturi de ceapa

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2010

Se incalzeste cuptorul la 200ᵒC. Intr-un vas termorezistent se pun cubuletele de dovleac, se imprastie printre acestea sferturi de ceapa si se stropesc legumele cu uleiul de masline si mierea. Se presara totul cu tarhon maruntit si se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.Legumele se...

Curry de spanac, dovleac si rosii

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2010

Incinge o cratita, apoi adauga uleiul.Caleste ceapa pana cand se inmoaie, aprox.5 minute.Adauga praful de curry si prajeste-l 1 minut, amestecand continuu.Adauga dovleacul, rosiile si 200 ml apa si amesteca bine. Acopera tigaia si lasa totul sa fiarba timp de 15 minute, pana cand dovleacul s-a...

Conopida la cuptor cu spanac si iaurt aromat

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2010

Se incalzeste cuptorul la 200ᵒC. Intr-un vas termorezistent, se aseaza felii de conopida.Se imprastie printre felii 2-3 catei de usturoi curatati, apoi se imprastie spanacul decongelat.Se imprastie deasupra restul cateilor de usturoi. Iaurtul se amesteca cu condimentele si zeama de lamaie,...

Conopida cu rosii si spanac

In Mancaruri de post la 12 Mai 2010

Caleste ceapa in 1 lingura ulei de masline pana se inmoaie, aprox. 5-7 minute.Adauga bucatelele de conpoida, 1 lingurita herbes de provence, 1 lingurita majoran, conserva de rosii si 300 ml apa si lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 10-15 minute pana cand conopida s-a fiert iar bucatile de...

Ciuperci gratinate cu branza si nuci

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2010

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Pune ciupercile intr-un vas termorezistent.Presara deasupra branza, nucile tocate, thym si bucatele de unt. Da totul la cuptor 15-20 minute, pana cand branza s-a topit, iar ciupercile s-au inmuiat, apoi serveste.

Ciuperci cu ricotta si pesto

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2010

Se incalzeste cuptorul la 200⁰C.Se unge un vas termorezistent cu putin ulei de masline. Intr-un bol se amesteca branza ricotta cu 2 linguri pesto si cateii de usturoi tocati.Se aseaza ciupercile in vas, intr-un singur strat, iar deasupra se imprastie amestecul cu ricotta.Se presara totul cu...

Ciuperci cu mozzarella, branza cheddar, mazare si rosii cherry

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2010

Se incinge cuptorul la 200ᵒC.Se unge o tava cu putin ulei de masline.Se aseaza ciupercile cu scobitura in jos pe tava.Se acopera cu folie de aluminiu si se coc 5-10 minute pana cand s-au inmuiat.Se scot din cuptor si se scurg pe servete de bucatarie, punandu-le tot cu scobitura in jos....

Cartofi rustici

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2010

Se pun catrofii impreuna cu ceapa intr-un castron, se acopera cu apa rece si se lasa 15 minute. Se incalzeste cuptorul la 180°C.Se scurg cartofii si ceapa si se zvanta cu un servet de bucatarie. Intr-un vas termorezistent, se aseaza un strat de ceapa si cartofi.Se pun sare, piper si...

Cartofi dulci&albi cu ceapa rosie la cuptor, in stil asiatic

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2010

Incalzeste cuptorul la 220ᵒC. Macina toate condimentele.Intr-un vas, amesteca legumele cu condimentele macinate si 1 lingura ulei de nuci sau ulei vegetal.Pune toate legumele intr-un vas termorezistent si da-le la copt 25 minute. Intre timp, amesteca sosul de soia cu 1 lingura ulei de nuci...

Cartofi copti cu camembert si mac

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2010

Se incinge cuptorul la 180°C.Se pun bucatile de cartofi intr-un bol, se toarna 1 lingura ulei de masline deasupra, se condimenteaza dupa gust si se amesteca.Se pun cartofii intr-un vas termorezistent si se aranjeaza camembert-ul deasupra lor. Peste camembert si cartofi se presara coaja...

Tarte cu branza de capra si rosii cherry

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2010

Incalzeste cuptorul la 150⁰C.Aseaza rosiile injumatatite, cu partea taiata in sus, intr-un singur strat, intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline aromat.Presara-le cu 1 lingurita thym, 1 lingurita busuioc, putina sare si piper si da-le la copt 1h 30 minute pana cand s-au inmuiat...

Tarte cu branza de capra si masline

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2010

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Ruleaza aluatul pe suprafata de lucru si taie din el 20 cercuri a cate 5 cm diametru.Folosind o forma de cerc pentru taiat, mai mica (de 3-4 cm diametru), marcheaza (apasand usor) cele 20 de cercuri, facand astfel o margine.Impunge cu o furculita centrul cercurilor....

Afisate 301 - 330 din 505 retete    

Postari recente

publicat la 01.01.2012

Brownies cu crema

publicat la 01.01.2012

Pulpe de curcan umplute

publicat la 01.01.2012

Prajiturele de Craciun

Horosmopul tau de astazi:

Rac

O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]